Kako otkloniti blokade? - Going general

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Mina u Sreci

Kako otkloniti blokade? - Going general

Post by Mina u Sreci »

Dragi moji, vi znate vec da ja volim sve zakone Univerzuma da pojednostavim. Zato sam za vas nacrtala jednu slicicu koja ilustruje, kako PRONACI blokadu, koja blokira ostvarenje neke nase zelje i kako je otkloniti.

Cesto neko dodje sa pitanje:
Kako da zakonom privlacnosti dobijem na lotou 2milona eura?
Kako da privucem Gospodina X, da me ozeni do kraja godine?
Kako da privucem posao bas u toj firmi i bas do kraja meseca?

Zeleti, vizualizovati i afirmirati nesto sto je toliko specificno i izaziva gomilu otpora u nama, je po mom misljenju beskorisno.

Ove zelje su naravno OSTVARIVE i ja sam ubedjena da to ide sa lakocom, jer ja bas takve zelje svakodnevno ostvarujem. To ima veze sa tim, sto sam ocistila blokade koje su stajale pre toga. Naravno...imam i ja jos posla ..al dobro..znam da vas zanima proces.

Dakle, dodje neko ko se tek upoznao sa Zakonom Privlacnosti i zeli da bude srecan u braku sa Mr. X i da se taj brak desi do kraja godine.
Sta ja kazem na to?
Ufffff....
To je toliko specificna zelja, da je sansa velika da iza toga stoji brdo otpora.
Postoji i mogucnost, da i nema otpora. U tom slucaju, osoba obicno ne naziva to "moja najveca zelja u zivotu" vec LOGICNI SLEDECI KORAK. Ali to nije ono o cemu mi pricamo.

Dakle...uzmimo primer, Kako da sa zakonom privlacnosti privucem brak sa Mr. X do kraja godine?
Da bi otkrila, da li postoje otpori, ja cu prvo da pitam: "A sta ti mislis, koje su sanse za to?" i ako osoba krene da se dvoumi, znam da je negde neka mala blokada i da moram da idem korak "unazad" i postavim uopstenije pitanje.
Sledece pitanje je: Da li verujes da mozes da se udas za Mr.X, i NIJE TI BITNO KAD? (dakle, da li mozes da otpustis taj detalj, da to bude bas do kraja godine?)
Ako osoba ni tu nije bas potpuno ubedjena...ja idem korak dalje.
Sledece pitanje je: Da li imas potpunu veru u to, da ces biti srecna sa Mr.X, nezavisno od toga da li ste u braku ili ne?
Ako onda osoba kaze..."Pa nisam bas sigurna, mozda on nece biti sa mnom nego sa nekom drugom..."..onda moramo naravno korak dalje u trazenju blokade.
Image
U mom primeru na slici je blokada kod verovanja "Ja mogu da budem srecna sa muskarcem". Mozda je ovo posledica nekih losih iskustava, ili nedostatak iskustva...sve jedno...JA SAM NASLA BLOKADU!!!
Po cemu znam da je bas tu blokada? Pa po tome, sto je verovanje koje je za korak uopstenije od toga "Ja mogu da budem srecna u vezi, nezavisno da li sa muskarcem ili zenom" sasvim stabilno kod te osobe.
Osoba na primer kaze "Ja verujem, da su veze nesto lepo i znam da je to super iskustvo."
Dakle..BLOKADA je izmedju ta dva koraka.

Da bi se ispunila zelja, koja je veoma specificna, udaja za Mr.X do kraja godine...najbolje je ocistiti ovu blokadu.
Kako se to radi?
Tako sto se verovanje pomera korak po korak, ili osoba jednostavno afmirmise nesto tipa "Ja mogu biti srecna u vezi, sa bilo kim".
To je jednostavno afirmacija, koju osoba moze da izgovara sa NULA otpora...i onda ce Univerzum imati otvorena vrata, da ubaci sve sto ta osoba zeli.

Ko hoce da da neku svoju zelju za primer, pa da zajedno nadjemo, gde je blokada?
Mina u Sreci

Re: Kako otkloniti blokade? - Going general

Post by Mina u Sreci »

Kad sam vec tu, pao mi je jedan savrsen primer na pamet. Napisacu primere za verovanja od specificnog do uopstenog....

SPECIFICNO
Ja verujem da polozim ispit ove nedelje, sa desetkom
Ja verujem da cu kad tad poloziti ovaj ispit ove godine
Ja verujem da cu i ako ne polozim ispit ove godine, poloziti u toku studija
Ja verujem da cu zavrstiti ovaj fakultet iako ne polozim ispit (mozda se nadje neka druga varijanta)
Ja verujem da cu, nezavisno od toga, da li cu zavrsiti ovaj fakultet, raditi u ovoj oblasti koja me zanima.
Ja verujem da cu, nezavisno od toga, da li radim u bas toj oblasti, moci da pomazem ljudima.
Ja verujem da cu, radila ili ne, kroz moj zivot uopsteno, moci da pomazem ljudima.
Ja verujem da cu, pomagala ljudima ili ne, biti srecna sa svojim zivotom.
Ja verujem da cu biti srecna nezavisno od bilo cega.
Ja verujem da sam vec sad srecna.
Ja verujem da je moj zivot uvek dobar i da je u Univerzumu sve DOBRO.
All is well
UOPSTENO

Osecate kako korak po korak otpustam specificne detalje i trazim osnovu osecaja koju ova osoba trazi...njen GLAVNI cilj nije da polozi ispit ove nedelje sa desetkom nego da ima STABILAN OSECAJ SRECE UVEK.
I sad...tu negde, izmedju ALL IS WELL i "Polozicu ove nedelje sa desetkom" je blokada...tj. mesto, na kojem verovanje vise nije cvrsto i pocinju otpori.
Sunrise

Post by Sunrise »

Mina, ti si genije :D Svaka cast!
Mila

Post by Mila »

Javljam se na raport :-D. Naime, godinama sam imala problem socijalne anksioznosti. Uglavnom sam ga prevazisla, ali ostao je najveci problem. Osecam se anksiozno kada sagovornik ima misljenje drugacije od mog. A to je paradoks, zato sto volim da saznajem novo i nemam problem da priznam da u necemu gresim. U tim trenucima imam osecaj da sagovornik napada mene kao licnost i da nesto sa mnom nije u redu. A svesna sam da sam dobar covek i da sam pametna (sta god znacilo biti pametan :-) ).
Lekcija je uvek voleti sebe.
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

@Mila: Juhuuu! Ovo ce biti zanimljivo.

Kako bi nazvala svoj cilj Mila? Koja je specificna zelja? Kako bi to izgledalo, kad bi se zelja ispunila?
Mila

Post by Mila »

Pre nedelju dana sam pocela da radim afirmaciju "Spremna sam da se odmah oslobodim potrebe za anksioznoscu kada sagovornik ima misljenje drugacije od mog" i bas danas sam se setila da pocnem da se zahvaljujem svima koji svoje vidjenje sveta dele sa mnom; te mi na taj nacin pomazu da prosirim svoje vidike. I eto jos jednog dokaza kako Zakon funkcionise; jer vec neko vreme pokusavam da shvatim sta su moji otpori i ti se danas javljas sa ovom temom :lol:.

Pa recimo da je moja specificna zelja sadrzana u afirmaciji koju sam navela. A kako bi izgledalo... Potpuno bih uzivala u razgovoru sa ljudima, opusteno i jos pazljivije slusala sta imaju da kazu na neku temu, i bila bih potpuno opustena na kraju razgovora cak i kada se ni oko cega ne slozimo. Ne bi bilo onih simptoma da pocinjem da se tresem, zamuckujem, besnim (u sebi, nisam neprijatna prema sagovornicima), ne mogu da se setim sta da kazem.

PS. Afirmacija je vec za 2-3 dana pocela u meni da budi prijatno osecanje da sam zaista spremana da se oslobodim te potrebe. Pa se nadam da otpori nisu toliko jaki, kao sto mozda deluje 8-).
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

@Mila, pa ti si sama vec resila problem, jer si tacno na mestu gde pocinje tvoja blokada, pocela da koristis afirmaciju, koja je savrsena!

Hajde da to jos malo ilustrujemo. Ja cu da dodam, par specificnijih zelja, cisto...primera radi.

SPECIFICNO
Ja verujem da cu se veceras kad budem pricala sam Mr. X na tu temu osecati opusteno i zainteresovano. Osecacu da ne napada mene, sta god da rekao.
Ja verujem da cu se u razgovorima sa Mr. X iz dana u dan osecati sve opustenije (cak i ako me veceras uhvati opet nervoza. Bar ce biti manja nego prethodna)
Ja verujem da se cu generalno, nezavisno od toga sa kim pricam, osecati opusteno i zainteresovano. (<- Ti si trenutno ovde)
----------------------------------------------------------- (bitno je da su sva ova verovanja ispod vec veoma cvrsta...da bi mogla da se pomeris na gore)
Ja verujem da je moje misljenje, nezavisno od toga da li ga izrazavam govorom, tekstom ili telom, uvek prihvaceno. (Da li si ti zaista uverena u svoje misljenje? Ako nisi, moras ici nivo uopstenije)
Ja verujem u vrednost svog misljenja, jer se vodim svojim emocijama. A ako meni emocija kaze da je misljenje ispravno, onda za mene JESTE. (Da li zaista verujes u vrednost svog misljenja i emocija? Ako ne verujes, ides nivo uopstenije?)
Ja verujem cvrsto u to, da mogu da se vodim svojim emocijama. U bilo kojoj situaciji. cak i ako vidim, da neko drugi ima drugacije misljenje. Moje dobre emocije, potvrdjuju moju istinu.
Ja verujem da zakoni univerzuma funkcionisu savrseno, i da su emocije savrsen feedback od Izvora.
Ja verujem da je u ovom Univerzumu sve u redu.
All is well!!!
UOPSTENO

Afirmacija koju koristis je savrsena za to gde si sada i zato i daje brze rezultate.
Afirmacije koje ce pojacati ova verovanja ispod, koja su uopstenija, su isto dobrodosle. recenice koje sam ja napisala, su same po sebi vec afirmacije.
Last edited by Mina u Sreci on 31 Aug 2012, 22:41, edited 1 time in total.
Mila

Post by Mila »

Hm, verovanja koja si navela ispod linije kod mene uopste nisu cvrsta :oops:. Zapravo, ljudi me jesu prihvatili i cene me ovakvu kakva jesam; sta vise, ljudi koji me dobro poznaju imaju prilicno visoko misljenje o meni. Ali, ja pravim problem u svojoj glavi (sto anksioznsot i jeste, ona postoji samo u glavi; u realnosti situacije nisu onakve kakvim nam ih anksioznost prikazuje).
Vec sa 15-16 godina sam pocela da se zanimam za psihologiju, citala sam svasta. I mislim da sam tu napravila problem; kada bih procitala misljenje nekog psihologa/psihijatra koje se ne poklapa sa mnom usvojila bih ga (naravno, ukoliko mi deluje prihvatljivo i istinito); ali mislim da sam tako razvila ideju da moje vidjenje sveta uopste nije istinito. Pa sam to prenela ne samo na uporedjivanje misljenja sa ljudima koji su strucni u svojim oblastima, nego i prema svim drugim ljudima.

A ti si sjajsna, afirmacije koje si navela totalno pogadjaju u centar :lol:.
nasmijano Sunce

Post by nasmijano Sunce »

Pozdrav za vas!
Prilicno me zainteresovala ova tema.
Ali ,mi nije najjasnije nesto.
Kako definisete ove recenice? Pazljivo ispitujete sebe i pratimo gdje se javlja otpor ,pa kad to utvrdimo,onda to pretvorimo u afirmaciju.
Jesam li dobro shvatila?
Ako sam uopste bila jasna :mrgreen:
Danas je najljepsi dan u mom zivotu!
"Always look for brihter side of life"

"My endless possibilities has the whole world opened for me cause I'm lovin' life"
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

Zdravo nasmijano sunce,

pa probaj sama da nadjes sve stepene verovanja izmedju neke svoje zelje i glavne osnove da je sve u redu u ovom Univerzumu.
Ja uzmem cilj koji osoba ima, i onda ga ljustim, ko slojeve luka, svaki put skidam po neki specificni detalj i trazim osnovu koja lezi ispod toga. I tu negde...izmedju centra i onoga sto je na povrsini, je verovanje koje nije stabilno. I sve sto je gradjeno na ovom verovanju, lako se srusi.

Kako recimo mogu da se oseca prijatno kad je Mr. X prema meni neprijatan ako nemam poverenje u svoje misljenje?
Kako mogu da imam poverenje u svoje misljenje ako ne znam na osnovu cega se odlucujem za to misljenje?
Kako mogu da verujem da kreiram svoju realnost, ako ne verujem da se kreira mislima?
Kako mogu da verujem da kreiram mislima, ako ne verujem da postoji Zakon Privlacnosti koji reaguje na njih?...

A koji je tvoj primer?
Post Reply