VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT [Svesnost sadašnjeg trenutka]

Svesnost, svesnost sadašnjeg trenutka, prisutnost
Post Reply
Zika

VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT [Svesnost sadašnjeg trenutka]

Post by Zika »

Krajevi uopšte ne postoje jer je svaki kraj početak nečeg novog.
Život je kao točak u stalnom pokretu, bez početka i kraja i za nas počinje kad odlučimo da stupimo na taj točak, svaka tačka je dobra, svako vreme je dobro.

VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Stajao sam po strani i posmatrao taj veliki točak zvani život kako se okreće, nekada strahovito brzo a nekad toliko polako da je izgledalo da se zaustavio. Nisam mogao da procenim gde je početak a gde je kraj. Tako je život prolazio pored mene, nekada brzo a ja sam trčao za njim, nekada polako a ja sam jurio ispred njega. Nisam mogao da odlučim gde trebam da uskočim u taj točak a bilo je hiljade mesta za to. Tako sam lutao iz prošlosti u budućnost i obrnuto.

Najzad sam shvatio da uopste nije važno gde ću da uskočim na taj točak jer svako mesto pretstavlja sadasnjost, ostavlja prošlost iza i ide ka budućnosti. Tada sam počeo da živim stvarni život, da živim današnji dan. Od tog momenta moj život i ja smo ičli korak u korak, juče je ostalo kao juče, svako danas sam iskoristio da živim a kakvo će mi sutra doći zavisi od toga šta sam danas uradio. Život je postao mnogo interesantniji, mnogo zadovoljniji, bez zavlačenja u prošlost i mnogo većom nadom za budućnost. A u pitanju je bilo samo mesto na točku, na izgled komplikovano a u realnosti vrlo jednostavno. Život nije komplikovan ako ga mi ljudi ne iskomplikujemo.

Žika Popovic
Vina

Re: VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Post by Vina »

Zika wrote: Najzad sam shvatio da uopste nije važno gde ću da uskočim na taj točak jer svako mesto pretstavlja sadasnjost, ostavlja prošlost iza i ide ka budućnosti. Tada sam počeo da živim stvarni život, da živim današnji dan.
Predivno rečeno! DRugim rečima, uskočimo svi na jednu ludu vožnju točka zvanog Život i uživajmo sada u onome gde smo, ko smo, šta imamo, i šta želimo! :D
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Zika

Post by Zika »

Da Vina, to je poenta. Takodje sam hteo da pokazem da nas zivot stagnira, da i nije zivot ako u njemu ne ucestvujemo aktivno.
leci

Post by leci »

Ja sam od onih ljudi, kojima je sa godinama život sve srećniji, ispunjeniji i bogatiji u svakom smislu. Ono što sam tražila to sam i dobila, i to je uvek tako u životu za svakoga.
Izbori, izbori, izbori!
Točak Života se okreće stalno i neprekidno i to je super vest. Kada sam prvi put osvestila kod sebe da sam besmrtno biće, osetila sam takvu slobodu, radost i moć kao nikada dotada. Plakala sam od sreće!
Koja veeselica!
Dobro je samo ne porediti se sa drugima, jer tada izgubimo sopstveni kompas, koji je samo naš i unikatan. On nas vodi da istražujemo i kreiramo sve naše sadašnje trenutke.
Uvek je sada i tu je naša moć u prisutnosti i prihvatanju kako jeste, jer sada je uvek i tačka za sve promene.
Srećan nam svima Život!
Image
By leci at 2009-01-17
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

leci wrote: Kada sam prvi put osvestila kod sebe da sam besmrtno biće, osetila sam takvu slobodu, radost i moć kao nikada dotada. Plakala sam od sreće!
Koja veeselica!
Mogu da te zamislim kako skakuces po sobi od srece i ceo pogled na zivot se menja :)
Za mene je to znanje, da sam svetlosno bice na putovanju kroz beskonacnost, stalno tu, iza svake odluke. Tako je zabavnije ;)
leci

Post by leci »

Jeste, zabavno je!
Ma samo kada pomisliš ja jesam, sada. Sve se proširi i dobije novu dimenziju, istinsku. celo tvoje biće prožme mir i rastuća radost!
Ma život je divan, i život je najveće čudo, kada se okreneš ka unutra, prema sebi. Tu pronađeš toliko svojih talenata, sposobnosti i kreativnosti, da se stalno iznova iznenađuješ, koliko si divno i prekrasno biće.
Evo poletela sam od neke radosti, koju si inspirisala u meni draga Mina u Sreći, he he he
Image
By leci at 2009-01-18
Stalker

Re: VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT [Svesnost sadašnjeg trenutka]

Post by Stalker »

Za ovu temu izrazio bih se na sledeći način: Beskonačnost je prisutna sada i ovde jer je sve njezino. U muškom rodu moglo bi da paše kako se Beskraj šeta sopstvenim prostranstvom da dodirne onog ko ga poznaje.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
Krijesnica

Re: VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT [Svesnost sadašnjeg trenutka]

Post by Krijesnica »

Žika, lijepo ti je razmišljanje, hvala ti što dijeliš svoju mudrost s nama. :ruzha:
Post Reply