muva bez glave

Ovde se nalaze teme koje su neodređene u smislu da su previše opširne.

Zarad lakšeg snalaženja na forumu molim vas da teme postavljate oko jednog specifičnog pitanja i da probate što više da suzite oblast o kojoj pričamo. Na taj način svi ćemo se lakše snalaziti i forum će biti usmeren i lak za snalaženje.

Teme ovde su zaključane, vredi ih pročitati jer ima divnih postova, ali jednostavno su previše neodređene.
Locked
gordana

muva bez glave

Post by gordana »

`imam trideset devet godina, pisem i grizem usne sa unutrasnje strane nepca :? Crna farbana kosa uvjek skupljena snalom ili lastikom za kosu,pa je tanka i prorijedena. Upravo cujem na tv. kako od kratke kose prave dugu, od tanke bujnu i gustu. Drago mi sto zivimo u vijeku gdje tehnologija omogucava isprave nedostatka kojih smo svjesni.
Tu nastaje pravo izbora!
Kljuc je u izboru, imate razlicite mogucnosti. Ne treba da svoje zivote provodimo valjajuci se u neznanju, jalovosti, ponizenosti i samosazaljivosti. tajna je u nacinu razmisljanja. Ja sam zadovoljna svojom kosom i ako postoji bolji nacin.
Ne zelim da kazem......za mene je i suvise kasno, nikad nije kasno za promjene :idea:, ako odgovaraju nacinu razmisljanja pojedinca.
Mi zivimo u dobu,koje izgleda zeli da koracamo brze od brzine svjetlosti.
Svi trazimo brze odgovore za sve nase probleme, laka resenja, brze odluke.
Zakoni mudrosti nam se cine slepi i ako ti zakoni jos uvjek djeluju,
ispred nasih noseva, mi ih vise ne prepoznajemo, zato su postali tajne.
ZALOSNO.
Kad sam bila mala, otac mi je govorio;
" Ceri moja, ti si ko muva bez glave" Bio je u pravu u skoli sam naucila da citam i pisem.
Hvala, dovoljno za mene. Nisam se trudila jer su svi nesto ocekivali, tako da nisam znala kako, sto, gdje itd. Gdje sam ja muva bez glave, ovdje, ondje, tamo, nigdje, svuda. Moj zivot tad bio je mastanje, moji snovi veliki i nestvarni, premnogo za dijete, hocu sve a ne mogu nista.
Sve je dobro, al nas nisu ucili sta je zapravo smisao zivota i kako da budemo spremni, za zivotne izazove. Niko nije znao tu tajnu ili je to mnogo tesko za objasnit. Kako god malo se zna o tome. :oops:
leci

Re: muva bez glave

Post by leci »

@Gordana, tu si u pravu, izbor je uvek ključ za promene u našem životu ,i zato smo sami odgovorni sto posto, kakav život živimo.
Međutim, kao što sama kažeš nikada nije kasno, da se odreknemo programa i navike, muva bez glave i okrenemo se sebi unutra, i tu pospremimo da možemo biti srećni i ispunjeni, jer smo predodređeni za sreću i radost. To je naša istinska priroda i nje se moramo držati ako želimo biti u harmoniji sa životom.
Sve što je negativno i što važi za druge, ne mora da važi i za nas, i nikada nije kasno za nov i srećan život. Za to nisu potrebne ni diplome , ni škole, već budno i prijemčivo Srce!
Afirmacija protiv muve bez glave, he he he bi bila.
Božanski mir i harmonija borave u meni i oko mene, sve je u redu i ja sam bezbedna i sigurna.
Image
Zika

Post by Zika »

Gordana, vidis kako nam se neke stvari iz detinjstva urezu u mozak. Dobro razmisljas i na pravom putu si samo te ta muva bez glave koci, ja bih rekao.
Trebala bi da izbrises tu muvu, moze da uzme malo vremena i truda ali je moguce. Kad god ti ta muva zazuji, zaustavi se i kazi TO NISAM JA, ja sam ova koja jesam. I dalje kad god ti misao zapocne sa tom "muvom" odmah je zaustavi i kazi NE, to nije istina. POnavljaj to uvek u takvim prilikama kazi nesto pozitivno o sebi. Videces da ce ta muva odleteti daleko od tebe. Pozdrav.
Linda

Post by Linda »

Draga Gordana, rekla bih da muva pa jos bez glave :D posle nekog vremena pocinje da opterecuje...Sta ce ti to kada to nije ona prava, autenticna, vesela Gordana?!
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

Kako muva bez glave uopste moze da leti?
Linda

Post by Linda »

he he, Mina, dobra si! Pa zamisli tu bezglavu spodobu! Ma bezi bre! :D :D
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

To je komplexno filozofsko pitanje.
Linda

Post by Linda »

ma nije- sve je vrlo jednostavno!