Iskreno odgovorite na pitanja

Ovde se nalaze teme koje su neodređene u smislu da su previše opširne.

Zarad lakšeg snalaženja na forumu molim vas da teme postavljate oko jednog specifičnog pitanja i da probate što više da suzite oblast o kojoj pričamo. Na taj način svi ćemo se lakše snalaziti i forum će biti usmeren i lak za snalaženje.

Teme ovde su zaključane, vredi ih pročitati jer ima divnih postova, ali jednostavno su previše neodređene.
Tanjčos

Iskreno odgovorite na pitanja

Post by Tanjčos »

Da li je neko od forumasa uspeo da pomoću "zakona privlačnosti" odgovori pozitivno na sledeća pitanja i kako je uspeo u tome?

Da li je neko uspeo da mržnju u sebi preobrati u ljubav prema ljudima( Bližnji, okruženje...)?
Da li je neko uspeo da se izleči od depresije?
Da li je neko uspeo da ne bude nervozan već smiren?
Da li je neko uspeo da pronađe ono što je dobro za njega a da je pritom u haosu i ne zna odakle da krene?
Da li je neko našao sebe ( sta je on, ko je on, sta mu je zadatak u ovom zivotu)?
Mila

Re: Iskreno odgovorite na pitanja

Post by Mila »

Tanjčos wrote:
Da li je neko uspeo da mržnju u sebi preobrati u ljubav prema ljudima( Bližnji, okruženje...)?
Da li je neko uspeo da se izleči od depresije?
Ja prema ljudima nikad nisam osecala mrznju, ali jesam prilicno veliko ogorcenje. Pomocu afirmacija uspela sam da steknem pozitivan odnos prema njima.

Takodje, nisam patila od depresije, ali jesam od anksioznosti. To mi je najveci problem u zivotu. Jos uvek ga nisam u potpunosti resila, ali odredjene afirmacije su unele znatan mir u moj zivot i poverenje u moje sposobnosti.
Lekcija je uvek voleti sebe.
sarah

Post by sarah »

Pozdrav Tanjčos

Univerzalni odgovor za sva pitanja bi bio Ljubav, ali da bi je podelio i živeo moraš prvo od sebe da kreneš, kad naučiš sebe da voliš, onda postaješ svedok velike moći ljubavi...Ali da bi naučio sebe da voliš moraš prvo da počneš od oslobadjanja od drugih, od njihovih mišljenja, etiketa, osuda i svega onog što su drugi, a što je tebe u nekom trenutku činilo da se ti osećaš manje vrednim. Zatim prošlost koja je skladište svih negativnih emocija mora biti zaboravljena, meni je taj deo najteže pao, ali čovek mora da zaboravi i oprosti ako misli da bude slobodan. Ali jednom kad se oslobodiš i kad naučiš sebe da voliš i sebi da oprostiš nećeš verovati koliko je tek lako voleti druge...Ljubav je i najveći spas iz haosa u kojem nam se čini da živimo zato što su haotične i naše misli, i mi u toj konfuziji ne možemo da razaznamo ko smo, šta zaista ja želim, a ne šta su me učili da treba da želim, ako se usredsredimo na ljubav prema sebi na pronalaženje zadovoljstva u našoj jedinstvenosti, mi smo na putu da otkrijemo našu ličnu misiju, a to je radost i smisao postojanja ovde i sada...Tako ja bar mislim i radim na tome da otkrijem i dešifrujem sve strahove koji koče širenje ljubavi, jer mnogo je godina nataloženih otpora da bi se odgovori dobili lako i brzo :D
Last edited by sarah on 26 Sep 2012, 22:34, edited 1 time in total.
Bushido

Post by Bushido »

Mila koje si afirmacije koristila za anksioznost ?
Jel radis progresivnu relaksaciju misica ,ja radim i mogu da ti kazem da je odlicna za anksioznost..
Mila

Post by Mila »

Ja znam za dve vrste relaksacije. Prva je kada neki misic prvo napnes, pa ga onda opustis. Druga je kada opustas svaki delic tela, bez prethodnog napinjanja misica. Ja radim ovu drugu vrstu. Nakon nekoliko meseci praktikovanja joge, mozda 4-5, vec sam postala opustenija. I sama sam imala takav osecaj, a i ljudi oko mene su to primetili. Pomocu joge sam naucila da kontrolisem bujicu nepozeljnih misli kada naidju; i da nekad prosto ne odreagujem, iako bih ranije "skakala" na takvu situaciju. Medjutim, samom jogom nisam do kraja prevazisla anksioznost.

Sto se tice afirmacija, najvise mi prijaju:

Uvek sam bezbedna i bozanski zasticena.
Potpuno sam sposobna u svakom trenutku.
Ja verujem u svoje sposobnosti.
Smirena sam i emotivno uravnotezena.
Za mene je bezbedno da...

Otkrila sam da na mene neverovatno pozitivan uticaju imaju reci "za mene je bezbedno da". Verovatno zato sto je osnova anksioznosti konstantan strah, pa veliku razliku za mene pravi kada izgovorim npr. "za mene je bezbedno da iznesem svoje misljenje", nego kada kazem samo "sa lakocom iznosim svoje misljenje".
Naly Younis

Post by Naly Younis »

U posljednjih 20-ak godina, iskusila sam puno padova poslovnih, financijskih i emotivnih. Bila sam rukovoditelj u jednoj društvenoj firmi, imala novac, obitelj....a onda se sve raspalo kao kula od karata. Mrzjela sam ljude koji su me iskoristili i koji su bili i imali ono što sam ja izgubila. Kritizirala sam u sebi i vodila sa sobom ogorčene razgovore. Kada sam pronašla Louise Hay na netu, zaglibila sam već duboko u očaj, artritis i besparicu. Proučavanjem i saznanjem o zakonima Univerzuma, počela sam se namjerno mijenjati. Prvo što sam otkrila, bila ne bezuvjetna ljubav. Radila sam mentalne vježbe ljubavi. Zamišljala sam sve ljude koje sam kritizirala i koji su me iskoristili i vizualizirala sam ljubav koju sam im slala. Svidielo mi se kako sam uvijek tada osjetila neku predivnu struju u sebi, kao da me Božanska ljubav obasipa u tom trenutku. Taj osjećaj je bio stvaran i predivan. Svaki dan sam radila te vježbe. Jednom sam otišla u MUP po novi osobnu iskaznicu. Uzela sam na ulazu pogrešan broj i čekala na pogrešnom šalteru. Kada je djelatnica to primjetila, poslala me je na drugi šalter i opet sam morala uzeti broj i ponovo čekati. Na šalteru je bio broj 1 a ja sam imala br.13. To znači da bih čekala oko 12 osoba da ispred mene obave posao na šalteru. Ljudi su bili nervozni a djelatnica ljuta. Prepirali su se i djelatnica im je prigovarala. Osjetila sam puno negativne energije. Odlučila sam vizualizirati univerzalnu ljubav i slati svima oko sebe ali zaboljela me glava. Nije išlo. Onda sam se sjetila da se dobro vraća dobrim. Razmišljala sam kako ću učiniti nešto dobro. Vidjela sam neku djevojku koja je stala na šalter gdje sam stala prvi puta i odlučila sam joj dati svoj prvi broj koji sam pogrešno uzela, tako će manje čekati. Ona je imala broj 25 a ja sam joj dala moj koji je bio 15. Bila je jako sretna jer je tako puno manje čekala. Čim sam to napravila i vratila se u red pred svoj šalter prišao mi je stariji čovjek koji mi je ponuddio svoj broj koji je bio br. 4 jer on mora na drugi šalter. Tako sam odmah bila na redu. Kada sam došla na šalter, ona nervozna djelatnica rekla mi je da mi predivno stoji ova frizura a oni koji su čekali i svađali se dobacili su: Vidi, kako je prema njoj ljubazna..(mislili su na djelatnicu MUPA). Čim sam izašla iz te zgrade, bez vizualizacije obasuo me me onaj predivni osjećaj Božanske ljubavi. Tada sam shvatila snagu bezuvjetne ljubavi i bila najsretnije biće zbog te promjene u sebi. Tada još nisam koristila afirmacije a artritis je nestao i neki ciljevi su mi se ostvarili. I znam da je to bilo zbog te ljubavi. Danas, znam da sam cijeli život tako prolazila jer sama prema sebi nisam bila dobra. Nedostajalo mi je samopoštovanje i tako su mi i drugi davali. Čak su i roditelji prema meni bili takvi. Danas znam da su svi problemi bili u meni samoj i znam koliko je divna i moćna ljubav. Danas me ljudi pitaju: Što ste napravili sa licem? Jeste bili na liftingu? Zbočega si ti shićena? Govore mi kako me vole jer sam tako pozitivna..... A nekad....zvali su me "Mrgud"....Pored toga da mi se svi ciljevi ostvaruju, ja sam neizmjerno sretna i zahvalna za to znanje i zbog tih Univerzalnih zakona. Kada uistinu čovjek shvati tko je, i mržnja i očaj nestanu bez traga.
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
sarah

Post by sarah »

Priča Naly Younis je dokaz da se snaga ljubavi pokreće iz snage volje i želje za promenom :) kad su ljudi prema tebi loši ti nemoj ko i većina gledati da uzvratiš to ili istom merom ili ogorčenjem, budi namerno drugačiji okreni drugi obraz i uzvrati im ljubavlju, i onako ljudi rade to što rade zato što su negde duboko u sebi nezadovoljni i željni te iste ljubavi...
Meni je od velike pomoći bila Luizina vežba sa pozornicom, naime zamisliš pozornicu i na njoj kako se smenjuju svi oni ljudi koji su ti naneli neku nepravdu u životu, vizualizuješ kako im se dešavaju najlepše moguće stvari, kako su srećni i zadovoljni, i vremenom tokom takve jedne predstave, ti ustvari shvataš kako si im oprostio i kako uistinu želiš da im se dešavaju divne stvari, i kako će zbog toga oni biti ispunjeniji a samim tim i bolji ljudi...Ljubav je stalna težnja ka promeni na bolje, ona je mogućnost da vidimo kakv bi svet mogao da bude a ne kakav on jeste, i mi na takav način ono što vizualizujemo i privlačimo u realnosti i kreiramo svoj svet po meri ljubavi i sve se menja na bolje :D
Tanjčos

Post by Tanjčos »

Hvala puno svima.

Ne znam sta da vam kazem, ne znam sebi sta da kazem zasto se stalno vrtim u krug ( duzi niz godina tacnije vise od decenije) . Tacno je sto kazes Sarah, ja ne volim sebe, ja zelim da sam neko drugi kao da je u meni neko dete koje pati. Sada mi ovo zvuci pateticno, ali znam da mi fali neka daska u glavi :) Znam da moram da menjam misli, da moram da budem na strazi da se cuvam negativnih misli i da ih preokrenem u pozitivne, ali to mi ne ide tako lako kao mozda drugima koji imaju vise vere.
Mila

Post by Mila »

Zbog cega zelis da budes neko drugi? Sta je to zbog cega mislis da ti "fali neka daska u glavi"? Ne postoji pravilo o tome kakav covek treba da bude da bi vredeo. Svi vredimo prosto zato sto smo ovde i u svima nama postoji mnogo dobrog, iako nekad nismo svesni toga. Drugi ljudi nisu nista bolji ili gori od tebe, samo su drugaciji.

I nikome nije lako da nauci da voli sebe. To je proces koji traje godinama, kod mene nesto krace od decenije; ali sada su stvari dosta bolje. Normalno je da imas uspone i padove. Cak je normalno i to da ne znas kako da naucis da volis i prihvatis sebe. Lujza Hej kaze da je dovoljno da zaista zelimo i da radimo afirmacije; a tada ce Zakon privlacnosti doneti u nas zivot ono sto nam je potrebno da bismo naucili da volimo sebe. Moj put je bio put od stotina tekstova, knjiga, i na kraju sam upoznala dve zene koje su mi mnogo pomogle. Kazem na kraju, ali kraja nema. Ni ovde nisam dospela slucajno, pa tako i od ljudi sa foruma opet ucim nove nacine da volim sebe. Nekad cak i posedujemo znanje kako da nesto ucinimo, ali ga nismo svesni. To se meni desava u nekim oblastima, sto vise izgovaram i osecam afirmacije, to vise shvatam da ja zapravo vec znam sta treba da ucinim; samo jos da skupim hrabrost da to sprovedem u delo.
sarah

Post by sarah »

Nadovezala bih se i na Milinu konstataciju da svi vredimo zato smo i ovde :) Tanjčos to je univerzalna istina mi jesmo Božanska bića mi imamo Božanski potencijal to je ono na šta zaboravljamo dok sve dublje tonemo u sisteme, društvo, konvecije i očekivanja...Svi prolazimo kroz taj period konfuzije, meni je isto trebalo skoro decenija da prodje da krenem da se čupam iz živog blata naučenog ponašanja i očekivanja, da razlučim gde sam i koji je moj put i to je proces koji još uvek traje.Ono što bih ti savetovala a što i sama učim, je da voliš to dete u sebi za koje kažeš da pati, i to nije patetično, to je samo znak da si svesna da to što želiš da si neko drugi čini da dete u tebi pati...a ono smo želi da je voljeno takvo kavo jeste, reci mu da ga voliš, razmazi ga, čini mu da se oseća radosnim i videćeš kako se tvoj život menja kako raste u radosti, i kako patnja i zbunjenost nestaju...jer to dete je vredno ljubavi ono je tvoja bit, dokaz tvoje vrednosti i jedinstvenosti :) Ono što je sigurno je čim osećaš to što osećaš znači da počinješ da se budiš, u većini slučajeva patnja nam je budilnig koji označava početak puta vraćanja sebi...i to je proces koji traje i kojem se treba posvetiti jer zaista nema lepšeg osećaja od onog kad osetiš da je Univerzum tvoj partner u stvaranju :D
Last edited by sarah on 28 Sep 2012, 14:23, edited 1 time in total.
Locked