Starost

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Stalker

Re: Starost

Post by Stalker »

Starost se dešava zbog kontinuiteta održavanja sveta. Ljudi koji imaju kao osnovicu da se rodiš, živiš i umreš u životu sve što nauče je opsesivno manipulisanje poznatim. To stvara okorelost aure u kojoj se taloži u grudvama energija zbog linearnog ponavljanja sebe. Dakle, starost nastaje zbog svakodnevne brige o sebi a koja je svakodnevna pojava kod prosečnog čoveka. Briga je temelj za starost.
Mesto brige je fiksacija svesti koja ima sopstveni impuls.

Kada bi čovek prešao granicu koju postavlja briga zašao bi u mesto gde prestaje sažaljenje sebe. To je mesto nemog i neposrednog znanja toka energije koji plovi univerzumom.

Pošto smo prinuđeni na brigu mi svi starimo. Zato mi delimo figurativni bodež sažaljenja prema drugome jer znamo da je briga slomila čoveka. I onda se tešimo kako smo svi u loncu brige i nastojimo da skrenemo pogled sa brige da bi učitali stanje svesti bez brige.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
DenVik

Post by DenVik »

Stalkeru, dobro dosao.
I ja mislim da starost nastaje u nasim mislilma, ali ovo je vrlo revolucionarno razmisljanje.
Dopada mi se teorija Grega Brejdena, da je nasao spise starih Asena( nemam pojma ko je to, da vam kazem)i preveo ih, po njima nase telo je napravljeno tako da moze da zivi 800-900 godina. Wau!!!
Da dostize zrelost u 50im, ali ovo podrazumeva da zivis, dises, mislis, osecas svakom celijom pozitivno, dobro, da blagosiljas, sebe, druge, da sluzis,da si fizicki i umno aktivan, jer se nase celije komplet regenerisu( bukvalno sve bez izuzetka) na svakih 11 meseci.
Ne znam, jos uvek nemam stav o starosti, smatram da si ono sto mislis, da je duh taj koji te odredjuje, a ti ces vec svom telu obezbediti sta mu je potrebno.
Iduce godine ulazim u 5 deceniju mog zivota, pa cu vam javiti ( e, a osecam se kao da imam 28, hehehehe, a mozda i manje)
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Hvala Ziki mladom duhovnjaku na pojasnjenju :) !

Stalker, dobro dosao ! ja ti se izvinjavam zbog ranijih nesporazuma. Jako mi je drago sto si se ponovo vratio!
malo mi je tezi tvoj nacin pisanja za razumevanje , ali procitano nekoliko puta tako da se slazem sa teorijom. :)
jer se nase celije komplet regenerisu( bukvalno sve bez izuzetka) na svakih 11 meseci.
e bas taj podatak sam trazila ! :)
pored svega sto sam za sebe radila, i dalje sam delom ona osoba od pre 11 meseci
a kada se setim sebe tada , nisam bas nesto zadovljna .
ali me raduje to sto cu za 11 meseci biti ono sto zelim u toku njih
- ne kaze se bzv da starost i iskustvo nosi vecu mudrost , 11 po 11 meseci i sve ce biti fenomenalno. :)
evo sada toga i sa naucne tacke - ja sam mladi naucnik :lol: :ludiranje:
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Zika

Post by Zika »

Nase moderno drustvo je uvek spremno da “label” svoje clanove. Na primer star-mlad, libral-konzervativ, pismen-nepismen, bogat-siroma itd, itd. Mislim da ste dobili ideju. Sta se sa tim postize, jedna stvar sigurno a to je ogranicavanje i podela. Po drustvenim shvatanjima, ogranicava pojedince sta mogu a sta nemogu, sta mogu da imaju ili ne. Po tim shvatanjima za starije ljude je normalno da nemaju dobro zdravlje i da nisu vitalni, za mladje se ocekuje da nisu zreli i mudri. Svaka grupa je sa necim ogranicena i te kategorije nas jos vise odvajaju i dele, kao da u ovom drustvu vec nema dovoljno podela. Dovoljno su nam isprali mozak i spremni smo da prihvatimo drustvene standarde.
Nase «Drustvo» moze da znaci drzava, ucitelji, roditelji, crkva – sto god ili ko god pretstavlja autoritet za nas. Ustvari najveci autoritet traba da nam bude nas unutrasnji glas, nase unutrasnje vodjenje.

Mi svi jos uvek znamo nase prave nas, ko smo na soul nivou (na duhovnom nivou). Samo smo zaboravili da to znamo. Zato je dobro da se na to potsecamo.

Odlican primer te kategorizacije koja stavlja teret na nas je hronoloske godine. To je samo broj, nevazan broj jer smo mi svi veciti. Necemo nikada umreti (umire samo telo) i necemo nikada sve uraditi. Uzivanje je u putovanju kroz zivot.

Nasa fizicka tela dobijaju izgled starenja ali ne postoji razlog da MORAJU da stare. To je samo zbog naseg verovanja da tela, dok prolaze kroz godine, moraju da se ruiniraju kako se godine akumuliraju.

Nase «drustvo» nas je ucilo da verujemo u to i ako prihvatimo to ucenje to cemo i dobiti, to cemo i ostvariti, zato sto mi stvaramo nasu sopstvenu realnost. Nase fizicko telo je deo te realnosti i neverovatno je osetljivo na vibracije koje stvaramo. Puno vise nego sto vecina od nas zna.

U nasoj je moci da odaberemo da fizicki umremo u perfektnom fizickom i zdravstvenom stanju. Mnogi su to ucinili i mnogi jos uvek to cine. Mnogi od nas ne prihvatamo i ne verujemo to i napustamo ovo zivotno vreme na konvencionalan nacin, kroz bolesti i tragedije. To je jos uvek nas izbor, bez obzira na koji nacin napustamo ovaj zivot.

To je jedan od mnogih nacina kako nas drustvo ogranicava i razdvaja sa kategorizacijom u ovom slucaju sa etiketom 'star'. Stari ste i prema tome vase telo mora da se promeni, da oslabi, da izgubi funkcije da prihvati bolesti kategorisane za te godine.

Nasa tela su dezajn da zive mnogo, mnogo duze nego sto mozemo i da verujemo da je moguce i da svo vreme zive odlicnom zdravstvenom stanju

Mi ne umiremo od bolesti ili zaraze vec po nasem sopstvenom izboru, svesnom ili nesvesnom, kako cemo napustiti telo da bismo isli dalje. Mi stvaramo nasu realnost.
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Bravo Ziko !
svaka cast :)))
ja sam na taj nacin bila podstakniuta da razmiljam kada su se mojim vrsnjacima (a ja imam 24) pojavile prve sedie vlasti !
ju! sede ?! ma otkud to sad!? kao ''od stresa''. i onda mi se svidela ta ideja , bilo mi je skoro pa zao zasto svi oni imaju sede samo ja nemam :D
ali stvarno je tako. vecina je pocela da nosi naocare i kada hoce nesto da procitaju , znacajno prvo stave naocare i izgledaju nacitanjeje :) ... ona je meni bilo zao zasto ja ne nosim naocare. i tako ja imam savrsen vid i nisam seda, mada mi je za divno cudo bilo zao sto nije tako u pocetku. sada sam zgranuta tom idejom.

ja sam pusac - uverenje je da pusenje skodi
jedem meso i cololadu ... pijem alhohol ali retko jer mi ne prija - uverenje je da to nije zdravo

kada kazu da je neko docekao 100 godine i praunuke a da je pio i pusio i nezdravo se hranio i govorio da mu ne skodi sto pije svaki dan i pusi - taj neko je ocito imao visoko uverenje da je tako. a u mom kraju za takve ljde kazu '' ma on je baksuz od coveka, namcor tvrdoglavi , zato i zivi 100 godina. nista tom nece da bude. sve ce da nas nadzivi'' :) nisam ja to rekla , tako kazu.

odkud bih ja znala da cu imati visok holesterol i tigliceride ako jedem masno u kasnijim godinama, i ko to moze da dokaze mom deki da je to stetno i kad on kaze da nije i on stvarno tako i misli. i coveku nista nije a ja gledam ne mogu cudu da se nacudim ... kakvo povrce kakva cudesa ...
i onada se pitam dal' sam ja u pogresnom uverenju ili on

tako da ipak, radicu kako mi prija .... a prija mi i taj pomalo ''nezdrav'' nacin zivota
ali to su moja uverenja ... svako ima svoja ;)
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Stalker

Post by Stalker »

Pozdrav za sve Vas,

Nažalost ja ne pišem sa prepoznatljivom jasnoćom jer nisam naučen takvim načinom, mada znam šta se za takvu jasnoću zahteva.
Ponekad pišem tako da podrazumevam da će ljudi prepoznati o čemu pričam, ali tu je moja greška.

Moje reči o održavanju sveta su zbunjujuće i verovatno zahtevaju obrazlaganje da bi se uvidelo našta se misli.
Tu mislim na naše odobravanje da će “sutra“ postojati. Mi time gradimo kontinuitet za postojanje svakodnevice. Zbog toga smo stalno u sebi sa našim brigama. Brige nas teraju da starimo. Može čovek preko noći da osedi zbog brige.

Brige su na svakom koraku jer smo primorani na njih. Mi kada se brinemo izgleda kao da se sečemo.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
najzad

Post by najzad »

Dobro kaze lala: eto meni jeda za sutra. (oladite malo, a sutra malo sutra)
Zika wrote:Ustvari najveci autoritet traba da nam bude nas unutrasnji glas, nase unutrasnje vodjenje.
Zika wrote: Zato je dobro da se na to potsecamo.
Zika wrote:zato sto mi stvaramo nasu sopstvenu realnost.
Zika wrote: Uzivanje je u putovanju kroz zivot.

:bravo: :bravo: :bravo: :ruzha: i za Ziku specijalan dodatak.(i ozbiljna muzika moze "neozbiljno" da se izvodi) Zar nije prekrasno...uzivaj u mladosti!
http://www.youtube.com/watch?v=AbaNGU1CrXI
Zika

Post by Zika »

Hvala JO, hvala najzad.

Evo i za tebe Najzad nešto
http://youtu.be/6BdiW9Fol4s
http://youtu.be/Lxvej-KuP5s

Obožavam Andre Rieu, Muzičar, umetnik, Voditelj, dirigent i naravno njegov legendarni orkestar. :zdravica: :drugari: :ruzha: :ruzha:
najzad

Post by najzad »

Em mi je milo em drago, hvala i ja ga obozavam, (u kaficu te ceka"Romantic Paradiso"koncert iz Toskane ) ta prirodnost, spontanost, iskrenost, virtuoznost, duhovitost i veliki zabavljac a veoma profesionalan, evo jedan noviji snimak gde ces da vidis prelepi video voljenog nam Dunava, em da lecis dusu i sam Andre Rieu kaze da svakodnevno bas svira ovo i da je za njega to numera 1.Snimljeno je povodom 1oo god.Straussa.

http://www.youtube.com/watch?v=zqiJgpjbVDY
Post Reply