Proces prisutnosti

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
Suri
Posts: 44
Joined: 06 Sep 2013, 11:16

Re: Proces prisutnosti

Post by Suri »

Evo mene u drugoj nedelji, treci dan. Danasnji dan mi je katastrofa. Svi i sve me nervira. Ubila sam gomilu glasnika, boli me i nesto u ledjima, lice mi cudno, sva sam neka nikakva. Tesim se da ce to brzo proci, ali bas mi je sve nesto burno. :totalnolud: :totalnolud: :totalnolud: :(
Imagination creates reality. ;)
Krijesnica

Re: Proces prisutnosti

Post by Krijesnica »

Osma vježba, prvi dan.
Jučer sam imala iznenadno naviranje sjećanja na vrijeme u maternici i izuzetno stresan porod.
Danas me je pas ugrizao za facu i završila sam na Hitnoj zbog potisnutog straha od pasa kojeg je moj ego uspješno zamaskirao u protekle dvije godine.

Hvala ti, Michael Brown. Samo se nadam da će ožiljci na licu biti nula u usporedbi s uklonjenim ožiljcima u emocionalnom tijelu. Ako ne, jao si ga tebi.
Krijesnica

Re: Proces prisutnosti

Post by Krijesnica »

Nadam se da nisam uzrokovala nelagodu svojim iskustvom onima koji su tek započeli Proces. Želim reći par riječi o tome.

To iznimno stresno i šokantno iskustvo podarilo mi je uvide kakve je nemoguće steći kod bilo kojeg učitelja. Nikakva riječ, izgovorena ili napisana, ne može nas podučiti bolje od stvarnog životnog iskustva. Iako su preda mnom još dvije vježbe, Proces je za mene već učinio mnogo toga.
Ono što sam naučila kroz to pojedinačno iskustvo, i sve ostalo što sam proživjela kroz proteklih sedam i pol tjedana, naprosto je neprocjenjivo. Neću reći "bez obzira", nego "zahvaljujući" svim nelagodnim situacijama, boli, tuzi, bijesu, patnji koje sam iskusila, po prvi puta u životu doista se osjećam ŽIVOM i STVARNOM. Nikada nisam bila bliže Sebi nego što sam to SADA.

U knjizi nam Michael govori o spontanom stvaralaštvu koje će nastupiti kada očistimo deblji sloj emocionalnih blokada koje prekrivaju naše izvorno Ja. Čekala sam i čekala, inspiracije nigdje, kreativnosti nigdje. I onda mi je jednog dana bilo dosadno. Uzela sam papir i počela crtati neku skicu. Odložila sam ju, bez namjere da ju ikad više pogledam. Dva dana kasnije, ponovno sam ju uzela i malo doradila. Shvatila sam da se mami bliži rođendan. I upalila se lampica - kada bih dovršila tu skicu, to bi bio savršen poklon za majčin rođendan!! Upravo sada, u mapi gdje se nalaze neki moji nedavni radovi, leži najbolja slika koju sam ikad nacrtala. I namijenjena je da mami uljepša rođendan.

To je tek dio onoga što mi je Proces podario. Umjesto da svako malo švrakam tu po forumu, ponovno sam dobila inspiraciju za stvaranje. Nakon što dovršim Proces, napisat ću opširan pregled svih deset tjedana tog nevjerojatnog putovanja. Stavit ću ga na download ukoliko netko bude zainteresiran da to pročita.

Svima onima koji bi se htjeli upustiti u ovo putovanje, ali nisu sigurni, mogu jedino reći: SAMO NAPRIJED! Sve ono što se dogodi tijekom Procesa, dio je vas. Kada je Michael rekao da nećete dobiti više nego što možete podnijeti, ali ni puno manje, doista je to mislio. Ako želite pronaći Sebe, onda je Proces prisutnosti savršen način da prijeđete veći dio puta do svog cilja.
Ivs
Posts: 33
Joined: 28 Aug 2013, 00:01

Re: Proces prisutnosti

Post by Ivs »

Krijesnice, zaista je mocan ovaj proces.

Ja sam od sledece nedelje na vezbama u vodi, a nemam kadu. Citam da moze i tusiranje 15 min. Sad, da li to mora svaki dan?
Ivs
Posts: 33
Joined: 28 Aug 2013, 00:01

Re: Proces prisutnosti

Post by Ivs »

Krijesnice, zaista je mocan ovaj proces.

Ja sam od sledece nedelje na vezbama u vodi, a nemam kadu. Citam da moze i tusiranje 15 min. Sad, da li to mora svaki dan? Mislim, radim od 7, pa mi nije bas zgodno svaki dan 15 minuta
Krijesnica

Re: Proces prisutnosti

Post by Krijesnica »

Vježbe u vodi izvodiš kad god i koliko god često ti želiš. Tamo piše da bi ležanje u kadi trebalo aktivirati vježbu, ali imaj na umu da je voda samo dodatni alat, disanje i ponavljanje izjave je ono glavno. Proces ide dalje, bez obzira na ležanje u vodi. Nemoj se forsirati. Ja sam imala čudan tempo s tim... ne ležim tri dana, pa legnem dvaput u jednom danu, pa pet dana za redom svako jutro, pa tjedan dana opet ništa i tako. Vidi kako ti odgovara.

Meni se Proces pretvorio u živi cirkus. Unutarnja prisutnost doista iskušava moje granice, samo se pitam koliko još daleko misli ići.

Božeeeeeeeeeeeee, daj mi strpljenja....jer ako mi daš snage......

Gdje su smajlići koji dave jedan drugog???? :roll: :o :( :shock: :? :x Ovi ne mogu pokazati kako se osjećam...
User avatar
maksimilijan samot
Posts: 45
Joined: 10 Mar 2013, 21:51
Location: Beograd

Re: Proces prisutnosti

Post by maksimilijan samot »

Želim vam svima da vam Proces donese ono što želite i nek vas Univerzum pazi i čuva na tom putu, ali ovo je nešto apsolutno i totalno suprotno od mog vidjenja puta Svetlosti(govorim o doživljajima kroz koje prolazite)... Artur Dzanov je napisao knjigu Primalni krik i opisao kako dolazi do izlečenja od hmmm...nazovi stresa koji se desio negde u ranom detinjstvu i koji je kod ljudi u odrasloj dobi pravio različite smetnje od povijenosti, piskavog glasa, loše čujnosti, slabovidosti, glavobolje, problema funkcionisanja celog života... i za te i takve stvari vam je potreban vodič koji zna šta se dešava i koji će motriti na vas i pomoći vam na putu i paziti na vas... U svemu što radim pratim osećaj i pokušavam da čujem šta mi sopstvena duša kaže-čitajući ovu temu moja duša se naježila i počela da cvili... Čuvajte sebe. Nadam se da grešim i da je ovo dobro ali zbog samog sebe sam morao da napišem ovo što napisah. Nek vas Univerzum štiti.
Zahvalnost Tvorcu, Pozdrav Suncu, Ljubav Nebu.
Krijesnica

Re: Proces prisutnosti

Post by Krijesnica »

Univerzum nas i štiti cijelo vrijeme. Zapravo, on je taj koji nam organizira sva ta iskustva.

Iscijeljenje se ne može dogoditi ako ne prođemo kroz ono što nam stvara probleme. Otpor boli je ono što doista boli, a ne sama bol. Kako mi je jedna osoba nedavno napisala u privatnim porukama: "potiskivanje emocija više nije u modi". Radije ću se suočiti sa svojim demonima, nego bježati od njih, što će ih samo potaknuti da me proganjaju još i više. Ljubav je ta koja može izliječiti svaku ranu. Proces prisutnosti nas postepeno uči bezuvjetnoj ljubavi.
Osim toga, sve što doživimo tijekom ovog putovanja, smo zapravo već doživjeli i više puta. Pa, što me košta da doživim još jednom?
I Proces je organiziran tako da ga pojedinac prolazi bez ičije pomoći i nadzora. Michael je to naglasio više puta kroz knjigu. Meni se, zapravo, dosad nije dogodilo ništa loše. Desilo se sve ono što bi se desilo bez obzira na Proces. Jedina razlika u tome je što sada lako pronalazim uzroke i otklanjam ih. Mi općenito u životu ublažavamo posljedice nečega, i stoga nam je život naporan i nikad kraja poslu. Ako otklonimo uzrok, iskopamo korijen problema, onda oni više nemaju iz čega rasti.

Pas bi me ugrizao s Procesom ili bez njega. U prvom slučaju znam zašto se to dogodilo pa sam izgladila situaciju sama sa sobom. U drugom slučaju bih vjerojatno šutnula psa, vrištala na njegove vlasnike, pala u nesvijest, tražila odštetu i tko zna što još.
Ivs
Posts: 33
Joined: 28 Aug 2013, 00:01

Re: Proces prisutnosti

Post by Ivs »

Citala sam Primalni Krik, Artura Dzanova, davne 96-te godine. Nije bas isto sto i Proces, mada jeste slicno. Majkl jeste uzeo teorijske osnove od Dzanova, ali praksa se razlikuje.
Ivs
Posts: 33
Joined: 28 Aug 2013, 00:01

Re: Proces prisutnosti

Post by Ivs »

Citala sam Primalni Krik, Artura Dzanova, davne 96-te godine. Nije bas isto sto i Proces, mada jeste slicno. Majkl jeste uzeo teorijske osnove od Dzanova, ali praksa se razlikuje.
Post Reply