Evo kako ja jednostavno razlikujem "dobru" od "lose" zelje -
Pitam samu sebe, da li je motiv zelje strah/briga/dosada/frust ili Ljubav?
Da li hocu novu vezu iz dosade i straha da ne ostanem sama?
Ili hocu novu vezu, zato sto je tako divno biti zaljubljen?
Da li su moje želje adekvatne i zaista moje?
- Mina u Sreci
Re: Жеља
Pozdrav ratnici svetlosti!
Pročitala sam negde u Abrahamovom učenju da je dobro i postaviti želju tako da ona glasi:
Želim da znam šta želim!
Naime, čini mi se da ja trenutno prolazim kroz manifestaciju suprotnu svojoj postavljenoj želji napisanoj na papiru i afirmisanoj kroz period vremena...i ono što mi je palo na pamet je šta ako ti ustvari odlično znaš šta ne želiš i postoji opasnost da to i privučeš, ali ne znaš šta je ono što ustvari iskreno želiš...e onda se postavlja pitanje kako da to postaviš odnosno da napišeš na papir analiziraš i stupiš u akciju i rad na ostvarenju takve želje?
Pročitala sam negde u Abrahamovom učenju da je dobro i postaviti želju tako da ona glasi:
Želim da znam šta želim!
Naime, čini mi se da ja trenutno prolazim kroz manifestaciju suprotnu svojoj postavljenoj želji napisanoj na papiru i afirmisanoj kroz period vremena...i ono što mi je palo na pamet je šta ako ti ustvari odlično znaš šta ne želiš i postoji opasnost da to i privučeš, ali ne znaš šta je ono što ustvari iskreno želiš...e onda se postavlja pitanje kako da to postaviš odnosno da napišeš na papir analiziraš i stupiš u akciju i rad na ostvarenju takve želje?
Danas sam bila sedok toga koliko je vazna iskrena, cista zelja, da bi se ona manifestovala. Naime, zelela sam da pomognem prijatelju; ali ta zelja je vise bila inspirisana osecajem krivice (zbog toga sto prosli put nisam prepoznala njegov poziv za pomoc), nego cistom ljubavlju. Prilicno sam se potrudila i uspela da stvorim situaciju za koju sam mislila da ce biti povoljna za njega; medjutim, on je kao takvu nije mogao iskoristiti.
Lekcija je uvek voleti sebe.
- Naly Younis
Moram se pohvaliti, od kada je otvoren ovaj forum ostvario mi se i drugi cilj. Ne govorim o željama, ja uvijek govorim o namjerama i ciljevima jer otkada sam odlučila da imam namjeru u ostvarenju svojih ciljeva i izbacila rijeć "želja", sve polako dolazi prema meni i sve moje namjere kreirane su nakon razgovora sa sobom. Tako da nema nošta ostvareno sa žalovanjem zbog toga! I zahvaljujem svom unutarnjem biću za slušanje i odgovoe...
ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
- Naly Younis
Dragi prijatelji, jučer sam nešto zaključila. Prije nekog vremena isprintala sam stanje svog tekućeg računa i igrala sam se Abrahamovim vježbama. Upisivala sam protok novca. (Bila sam već 2 godine u minusu). Zadnje što sam upisala bilo je + nekoliko tisuća kuna. Baš toliko i jeste sada, bez minusa. I to je tako jer mi je ispunjen taj zadnji ostvarenji cilj koji mi je ušao u misao još prije 6 mjeseci.
Hvala Božanskoj inteligenciji...
Hvala Božanskoj inteligenciji...
I ja imam taj "izazov" (da ne kažem problem - videh od Vine ) da mi se čini da još uvek ne znam šta želim i koje ciljeve želim da ostvarim. Kada razmišljam o tome, na pamet mi padaju samo neke uopštene stvari, ništa konkretno, kao da to konkretno svesno zaobilazim, jer podsvesno ne verujem da ću te ciljeve ostvariti. Ali ne odustajem, ipak sam je tek pre par meseci saznala za sve ovo, za Tajnu, Luizu, ZP, Abrahama, Meditaciju, Ošo-a... previše je to informacija za kratko vreme Ceo moj pogled na svet i na život je u fazi promene, ali mi se sviđa taj način razmišljanja i osećaje koje imam, ako ništa drugo makar mi prija - volim da posmatram kroz ružičaste naočare
Vasilica, samo polako daj sebi vremena. Moj proces je trajao između 5 i 10 godina Ne mogu tačno da kažem jer su bili različiti stepeni svesnosti.
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Spoygg wrote:Voleo bih da napišem više na ovu temu, ali to neki drugi put
Ukratko, recimo Brajan Trejsi preporučuje sledeću vežbu:
Svaki dan napišete 10-20 najvećih želja koje imate po redosledu jačine
Nikad ne gledate spisak od juče nego uvek pišete iznova
Lista će se vremenom menjati ili će se raspored na listi menjati
Kad napišete listu za prvih 5-10 napišete tri konkretna koraka koje možete da učinite da se te želje ostvare
Ovo je jaaaako moćno, ali baš jako. I još kao pojačanje je dobro da listu koju ste sastavili taj dan pročitate pred spavanje i čak u toku dana kad imate malo vremena na brzaka pročitate listu
Ovo je fenomenalna vezba, pocecu da je primenjujem.. Ja sam inace cesto veoma neodlucna, a u poslednje vreme me to izuzetno muci.. a mozda to ima veze sa mojim pravim zeljama..ne znam.. verovatno cu otvoriti novu temu.I da,odusevljena sam kada procitam i saznam kako je neko uspeo da manifestuje svoje zelje, to nekako daje sigurnost i uvek me obraduje kada znam da je neko verom uspeo da promeni bilo sta! )
- Naly Younis
Evo primjera kako zakon privlačenja funkcionira i tamo gdje su skeptični i oni koji vjeruju....
http://tajna.rs/moje-iskustvo-sa-tajnom/
http://tajna.rs/moje-iskustvo-sa-tajnom/