Da li su moje želje adekvatne i zaista moje?

Tipovi ličnosti, ličnost, osobenost, šta nas čini onima koji smo, unikatnost
Supradin

Da li su moje želje adekvatne i zaista moje?

Post by Supradin »

Поздрав свима на форуму..

Иако се на форуму налазе већ две теме са сличним именом отворио сам ову јер сматрам да се још није ушло у суштину ове појаве, званом ЖЕЉА.
Елем, имао сам прилику да овде, као и у књизи Тајна прочитам да морамо пазити шта желимо јер жеља може и да се оствари..
Моја главна сумња се огледа у преиспитивању својих жеља односно колико су моје жеље заиста моје.. и колико би њихово испуњење било адекватно тј. колико би то гледајући глобално било мени заиста и потребно :)
Узмимо на пример следеће ситуације којих у животу има много.. типа често ћемо у животу наићи на ситуацију да се више људи бори за један циљ.. типа више момака је заљубљено у једну девојку са мање више подједнаком жељом, више људи жели да добије на лотоу, више људи аплицира за 1 посао, више људи жели да своји неки турнир или победи у некој утрци....

Намеће се следеће питање, а то је да ли су моје жеље исправне ? Хоћу да кажем да жеље заста не треба олако схватити и да треба добро познавати самог себе како би знали заиста и које су нам жеље заиста и потребне :) ..
Долазимо онда и до питања да ли је жеља жеља или је жеља потреба, код неког је жеља хир, код неког безобразлук, код неког луксуз... питање је да ли смо довољно скромни да пожелимо оно што би било реално ... мислим кад нам се већ остварује све оно о чему у већини времена мислимо...

поздрав
Naly Younis

Re: Жеља

Post by Naly Younis »

Mislim da ima velika razlika izmedju zelje srca i zelje ega. Takodjer mislim da je ova tema dosta zanimljiva. Vjerujem da je svaka zelja ostvariva uz dovoljno vjere bez obzira na to da li to istojos netko zeli. Zelja uz ugradjenu cvrstu vjeru postaje namjera i ona ne smije proizlaziti iz negativnih emocija.
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Ovo je jako dobra i interesantna tema :D Ima dvoje iz Hay House-a otac i ćerka bave se baš time i imaju čitava predavanja i knjige i šta sve ne u vezi toga. Da, i meni se desilo već 1000 puta da shvatim da jurim neke želje koje ni nisu zaista moje. Ali s vremenom to ide sve bolje i bolje, i bolje vidiš šta zaista želiš. A mislim da se najbolje vidi kad prestaneš da misliš jako puno i počneš da osećaš.

Vina će se setiti kako se zovu navedeni autori...
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
leci

Post by leci »

I ja želim isto reći, lepo postavljena tema!
To je istina, da ponekad poželimo nešto što ne dolazi iskreno iz našeg bića, već nešto što smo videli u okruženju, pa pomislili, da je to divno i da i mi to želimo, ali mislim da čovek vremenom shvati koje su njegove istinske želje, jer želje koje nisu iskrene ne mogu ni da se ostvare, nemaju jaku vibraciju, tj moć.
Image
Supradin

Post by Supradin »

Možda ne bi bilo loše napraviti jedan elaborat svojih želja i s vremena na vreme ga analizirati.
Možda napraviti kao neki plan i program počevši od najbazičnijih želja tipa, želim da sam uvek zdrav i dobro raspoložen, pa do detalja tipa danas želim da radim na svom psihofizičkom zdravlju tako što ću: raditi jutarnje vežbe (...), jesti zdravu hranu (...) , družiti se , ići u šetnju ili već šta više...
U neku ruku je neminovno ukoliko nešto želimo da nam se nudi rešenje za ostvarenje te želje. Od tog trenutka želja je na testu, odnosno, za neke želje je potreban trud kako bi se isplatile... ukoliko taj trud izostane mogće je da do ispunjenja želje nikad i ne dođe.
U tom slučaju može doći i do proširenja spiska želja, jer ako u procesu ispunjenja želje ne uložimo dovoljno truda možemo, ukoliko smo svesni, poželeti da imamo više snage i volje koje bi nam bile potrebne za ispunjenje svojih želja. Tako da se to može i nazvati sistem želja.. jer bez snage volje neće biti ni želje..
Mogli bismo onda to postaviti nekim redom. Tipa,
1. Želja
2. Saznanje kako do želje
3. Potreban uloženi trud
4. Ispunjenje iste

Ukoliko na nekom od ovih koraka dodje do zastoja ili ukoliko ne možemo preći na sledeću tačku potrebno je uložiti više truda u ostvarenje same tačke.

Izvinjavam se na digresiji jer sam na početku postavio pitanje šta je želja i da je ona naša relevantna želja, a ovde sam napravio iskorak u smislu kako doći do nje.

Možda je to baš i put do relevantne želje, kretati se od osnovnih bazičnih želja i sužavati krug i preskakati postavljene prepreke, sve do konačnog ispunjenja.
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Supradine načeo si jednu od mojih omiljenih tema :) Jedva čekam da sednem za komp da se raspišem.
leci

Post by leci »

@Supradin
Dobra je ideja napraviti spisak svojih želja ili elaborat kako ti kažeš, i sa vremenom na vreme to izanalizirati.
Naravno kod želja je važna i strategija!
Ja obično svakodnevno ponavljam afirmacije za ne ostvarene želje, a i za one koje su ok, kao dobro zdravlje, vera da zaslužujemo sve najbolje, da smo dovoljno vredni svega najboljeg, za samopouzdanje, ispoljavanje sebe i svoje kreativnosti, jer sve to direktno utiče na ostvarenje ne ostvarenih želja.
Ostvarenje želja, prati rad na sebi, non stop.
Za mene je na prvom mestu važno samo da sam pozitivna ceo dan, jer tada dopuštam sve što želim i čega sam svesna i čega sam nesvesna da želim.
Ne moramo uvek sve raditi konkretno, za konkretnu želju.
Abraham kaže, da je za najbrže ispunjenje naših želja najvažnije da vibraciju držimo visoko, tako što ćemo biti u vortexu, radeći nešto i baveći se nečim što nas opušta, zabavlja i raduje, što ne mora da ima uopšte veze sa našom željom.
Za želju je najvažnije da je dopustimo da se ostvari, da dopustimo zakonu privlačnosti da nam je donese.
Meni lično najviše pomaže iskren razgovor sa sobom ili u ogledalu, onda je još lakše, da utvrdim koje otpore još gajim i zalivam, he he he .
Image
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Voleo bih da napišem više na ovu temu, ali to neki drugi put :D
Ukratko, recimo Brajan Trejsi preporučuje sledeću vežbu:
Svaki dan napišete 10-20 najvećih želja koje imate po redosledu jačine
Nikad ne gledate spisak od juče nego uvek pišete iznova
Lista će se vremenom menjati ili će se raspored na listi menjati
Kad napišete listu za prvih 5-10 napišete tri konkretna koraka koje možete da učinite da se te želje ostvare

Ovo je jaaaako moćno, ali baš jako. I još kao pojačanje je dobro da listu koju ste sastavili taj dan pročitate pred spavanje i čak u toku dana kad imate malo vremena na brzaka pročitate listu :D
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Leci slažem se da je najvažnije da dopustimo da se ostvari, ali ja recimo volim da preuzmem aktivnu ulogu u tom ostvarenju. Meni prija kad imam spisak želja/ciljeva i koraka koje mogu da učinim da ih ostvarim. Ja volim akciju i volim da planiram. I znam recimo da bih mnoge korake koji su jako jednostavni i zahtevaju samo malo vremena da se urade zaboravio da nemam spisak koji me podseća da ih obavim. Super je obratiti pažnju na duhovni/mentalni deo ali mislim da ne treba zanemriti ni našu sposobnost da se bolje organizujemo i učinimo sve što možemo da dođemo do onoga što želimo, naravno dokle god ostajemo u dobrom raspoloženju :D
Nurr

Post by Nurr »

Pozdrav svima,sto se tice Zelja ovako,mogu vam sa sigurnoscu tvrditi da svaka zelja koju dubinom duse zelite da se ostvari i molite se-OSTVARI SE!!Veoma oprezan treba biti u vezi zelja.Meni su se najvaznije zelje koje sam duboko zelela ostvarile se,nazalost posto ranije nisam ovako dobro razumela i primenjivala Zakon Privlacnosti,jos uvek se desavaju stvari i situacije koje sam molila da se dogode misleci da je to za moje dobre,sada znam da nije.,trenutno sto prezivljavam je posledica Zakona Privlacnosti u mojoj zelji.Da budem jasnija-samo one zelje koje sam duboko pozelala u sebi su mi bile ispunjene.Jesam pocetnik u svemu ovome(Zakona Privlacnoti,Manifestacija itd),ali vec sada jasno znam koje zelje su dobre za mene jer kao sto sam napisala ranije *dobre zelje*su za mene bile lose.Najbitnije je znati da mozete osetiti dali je neka zelja za vas zaista dobra-to je onaj unutrasnji glas ili osecaj koji vas nikada ne prevari ,nema tu mnogo analiziranja.Jedino sto je dobro za mene u vezi svega je sto sada zahvaljujuci proslosti (ne tako davnoj)jasnije znam sta zelim i srecna sam jer ovo sto sada dozivljavam jeste direktan uticaj mojih zelja od pre ali prolazi zahvaljujuci jasnijem razumevanjem Zakona Privlacnosti,,tako da oprezni budite sve se manifestuje ali kada to nastupi pitanje je dali to nam sada odgovara jer samo mudar covek se menja..Pozdravim svim divnim ljudima na Forumu :P
Post Reply