sto do juce nisam mogla da kazem dovoljno samouvereno.
znaci,svaka mi cast kako sam jutros izlagala ispred dva doktora nauka i svih studenata

bojala sam se oduvek,ali sam shvatila vremenom da nemam razloga nimalo. stvar je u tome da se stavimo u istu ravnu sa slusaocima a stavom i iznad njih jer mi smo ti koji poducavamo njih koji o tome nista ne znaju. kada tako postavimo stvari,kada smo mi nadredjeni ,nema nimalo mesta za paniku a stalozenost i samopouzdanje raste.
ja licno sam imala problema sa stalozenoscu i koncentracijom u takvim situacijama a grlena cakra je stidljivo ispunjavala svoj zadatak.
obracala sam se raznim ljudima za pomoc i nigde je nisam dobila dok nisam malo poradila na svom egu. zapravo,verovala sam dugo vremena da je lose imati ego i onda nista nije funkcinisalo. dobar predavac mora da ima jak ego bar u tom smislu da bude svestan uloge koju igra-u ovom slucaju ulogu govornika.
bukvalno od osnovne skole zbog raznih stecenih strahova sam se bojala da bilo kada bilo sta izlazem,i uopste da stanem pred ljudima i kazem bilo sta jasno i glasno... to je bio toliki strah da me je nesvestica hvatala, skamenila bih se i to bi bilo to. konacno mogu da kazem da sam skapirala u cemu je star.
Jedno vreme sam htela da odustanem, jer sam se bukvalno 15 godina borila sa tim strahom , mislim bezala sam od njega ... pa sam rekla sebi ''pa sta ce to meni kada ja u sustini i ne volim to da radim'' , malo sam lagala sebe. Ama ko moze da nevoli da ga svi sa odusevljenjem pazljivo slusaju a da on bude u centru paznje ?! ali iskreno ?! skroz, potpuno, istinski iskreno ko to ne voli ?!
pre izlaganja bilo cega,ukoliko dodje do malog napada panike sebi slobodno kazem "ja sam u vorteksu i meni ce sve da tece idealno jer ne moze drugacije "

divan je osecaj kada savladamo neki strah, pa cak i premasimo svoja i tudja ocekivanja i dobila jako puno divnih pohvala od svih , ja sam htela da to podelim ovde.
volim da se radujem svojim uspesima

Ovo se nebi odnosilo samo na bukvalno javni nastup ,vec i na bilo kakav govor pred grupom poznatih i nepoznatih ljudi i rad grlene cakre uopste, meni je ona bila najteza, sada je najbolja

:***