Čakre - generalna diskusija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
Suncokret
Posts: 58
Joined: 03 Aug 2013, 02:54

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Suncokret »

U poslednje vreme, ja stavim samo ruku na deo gde je srce, i osecam ga kako kuca
i u tom ritmu zamisljam da pusta divnu energiju zelene boje, kao neki predajnik,
i to me opusta.
Nego, procitah u nekom tekstu da se covek moze odmah usmeriti na otvaranje srcane cakra pa
ce se pritom otvoriti i tri ispod nje, kada se ona oslobodi blokada. Ima li to kakve logike, ili je
bolje jednu po jednu, i da, zaboravih, opet procitah da nije dobro ici od prve ka najvisoj, vec obrnuto,
a opet pise da se krunska cakra otvara tek kasnije. Suncokret citao i zbuuunio se :D
Kontam da se treba usmeriti na svoja osecanja al reko da cujem i vasa iskistva.
Saljeeem pozitivnu energiiju svimaa, miir u svetu ;) ;) ;) ;) ;)
:ruzha:
User avatar
Guruika
Posts: 29
Joined: 02 Sep 2013, 11:21

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Guruika »

Cao Suncokretu,

Ja uvek krecem iz srca da cistim sve cakre ali poravnjanje sa Nebom i Zemljom ( Krunska i Prva cakra) me uvek postave u mocniju poziciju.
Dakle da, kad otvoris srce bice lakse da cistis nize cakre.
Ali ako ujutru ocistis cakre koje ti ometaju prisutnost vec do podneva ces imati novu grupu blokada (u zavisnosti gde zivis, u prirodi manje a u gradu vise)
Ima dosta rada ali i dosta nagrada

:)
User avatar
dobrila
Posts: 18
Joined: 09 Oct 2013, 00:32

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by dobrila »

....je l vam se desava da vas svrbi na sredini cela ponekad ...meni se desava sve cesce..to bi bilo u predelu petog oka (energ. centar...neko ga spominje neko ne),obicno se na taj nacin manifestuje budjenje cakre.....
Krijesnica

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Krijesnica »

Hihiii, ima nas još :mrgreen: Da da, mene isto tu često svrbi, ponekad je baš iritantno.. Pokušavam iskopati neki tekst o pet energetskih očiju, ali ne mogu ga naći... Još ih nismo spominjali na temi, pa nabaci neki tekst ako imaš. :D
Last edited by Krijesnica on 31 Oct 2013, 15:48, edited 1 time in total.
User avatar
dobrila
Posts: 18
Joined: 09 Oct 2013, 00:32

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by dobrila »

Krijesnica wrote:Hihiii, ima nas još :mrgreen: Da da, mene isto tu često svrbi, ponekad je baš iritantno.. Pokušavam iskopati neki tekst o sedam energetskih očiju, ali ne mogu ga naći... Još ih nismo spominjali na temi, pa nabaci neki tekst ako imaš. :D
a super,sad sam srecna.... a osecam cesto jezu uz telo,niz telo ...hladnoca koja se smenjuje sa naglom toplinom na odredjene misli..... ne prija ni u jednom slucaju....
Krijesnica

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Krijesnica »

Pored tjelesnih očiju na koje smo navikli, imamo pet dodatnih spiritualnih očiju - sve u našoj glavi - koje oblikuju okvir jedne razvijenije svijesti i otvaraju se kako putujemo na evolutivnoj stazi.

Image

Treće je oko locirano među obrvama; oči od 4-7 su locirane u crti okomice po čelu, jedno iznad drugoga, pet u centru čela; šesto ispod crte kose, a sedmo iznad te crte za jedan palac. Svako >>oko<< ima svoje specifične frekvencije funkcioniranja i sva trebaju biti u cijelosti razvijena.

Dva tjelesna oka funkcinoraju izvan običnog vida. Prvo oko, desno, primarno se koristi za viđenje oblika predmeta, detaljnu percepciju. Drugo oko - lijevo - povezano je s našim emotivnim bićem, više boji i teksturi nego oblikom, pruža nam osjećaj odnosa između predmeta.

Treće nam oko pruža razumijevanje oblika i djelovanja u fizičkom svijetu; proširuje dubinu u trećoj dimenziji. Otvoreno, ono donosi jasnost percepcije, umanjujući strah od visine i letenja.

Četvrto oko je oko razumijevanja i razvijanja vjere u Boga; ono povećava ono što drugo oko vidi.

Peto oko pomaže u shvaćanju univerzalnih pojmova i ideala, sa njime mi vidimo >>koncepte<< i dobro je za pregled prošlih života.

Šesto oko je nužno za pravi unutarnji vid i za razumjevanje suštine i smisla našeg života. Naše sedmo oko pomaže u razumijevanju totaliteta i svrhe (teološkog određenja, op.prev) Univeruzima; tako primamo božansko nadahnuće i razumjevanje nadljudskih istina koje blistavo zrače svjetlom i anđeoskom prisutnošću

Nekolicina ljudi ima svih sedam očiju otvorenim, malo ih zapravo ima i prva dva razvijena. To je uglavnom razlog zbog neznanja mogućnosti, lijenosti i nedovoljna prihvaćanja duhovnog nasljeđa; svi ti pristupi stavljaju koprenu, zastiru naše pravo, istinsko viđenje stvari.

Kada bismo poradili na razvoju naših mogućnosti koje su latentne, i otkirli ono što zastire istinost, tada bi se pred nama otvorila vizija novog svijeta i novih svijetova.




PODSVJESNO OKO


Nazvano je i oko >>prve svijesti<<. Podsvjesno je oko smješteno na korjenu nosa, gdje je spojnica nosne kosti i čeonih kostiju lubanje. To je zona kombinacije fizičke i emotivne svijesti i kao takva oslobađa odnos s temeljnim i primitivnim životom, osjećajima koji dolaze iz trbuha, iz utrobe, s bazičnim opstankom i osnovnom svijesnošću.

Otvaranje ove čakre stavlja osobu u doticaj s podsvjesnim (koje uopće ne bi ni trebalo biti podsvjesno). Bilo koja emotivna ili tjelesna tegoba sa kojom se osoba suočava dovoljno na svjesnoj razini stvara blokade koje zapriječuju rast i svijesnot.

Kada je ova čakra previše otvorena, osoba pati od zamaranja i preokupiranosti fizičkim i emotivnim stvarima, ako je suviše zatvorena, osoba je bez dodira sa životnošću.

Indikacija otvaranja ovog oka jest dolazak podsvjesnih informacija u svijesnost kao poriv za masiranjem tog mjesta.

Image
Izvor: forumohalu.org
User avatar
DenVik
Posts: 870
Joined: 24 Jan 2013, 21:14

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by DenVik »

Fuc....taman sam naucila ovih 7 cakri, da osvestim, ocistim, zavrtim, pa je Clan zadala neki zadatak sa macevima, pa je Guruika rekao odakle i kako, sad je Krijesnica pronasla jos novih 5?????I ko je bre Dobrila?
Odo ja malo da se igram sa energijama, necu daleko :ludiranje: najke mi
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Krijesnica

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Krijesnica »

Hahaha...DV šokirala bi se da znaš koliko ZAPRAVO čakri imaš...svaka od tih sedam čakri sastoji se od "malog milijuna" manjih čakri. Tako su ove energetske oči dio jedne veće čakre, koja je treće oko. Svaka čakra se sastoji od puno malih čakrica, koje u akupunkturi čine mjesta u koja se zabadaju iglice. Imaš čak i čakre u laktovima, koljenima, dlanovima i stopalima! Evo ova slika ti djelomično može dočarati situaciju: http://www.znakovi-vremena.net/images/slika7-2.jpg
User avatar
DenVik
Posts: 870
Joined: 24 Jan 2013, 21:14

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by DenVik »

Aaaaaa, vidi ja sam ti mislila da imam neke silne erogene zone, kad ono,jes cvrc, nije nego. Čakre.
Hvala Krijesnice( ja neću ovo reći mom M) :mig:
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
User avatar
dobrila
Posts: 18
Joined: 09 Oct 2013, 00:32

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by dobrila »

svaka cast Krijesnica! ovo mi je bas pivlacno....
Post Reply