Najgora je kada oseti atak na svoj ego, kada joj na nesto skrenem paznju, kada analiziram njenu licnost, kada joj odgovorim da su uvrede upucene meni u stvari opis nje same - e tada gori. Cim oseti da joj neko drma kavez Ali pre svega mislim da je u pitanju dosada, jer ona nista ne radi po ceo dan. Ide na neke treninge 3x nedeljno i bavi se zdravom ishranom, ali nema skroz ispunjene dane, pa joj bavljenje mojim zivotom pruza zadovoljstvo i ispunjava vreme.Frikou wrote:Bas ovaj deo,meni ovo govori da je tvoja mama navikla da se vi svadjate i da nesto ne bude u redu,zvuci kao da ona bas voli da se svadaj i da joj to cini zadovoljstvo,jer ako toga nema odmah se ljuti.Ja ti savetujem da kada neko od njh krene da se dere iskuliraj ako ne vredi izadji da se prosetas.Nema potrebe da se ti njoj pravadas da se ti nekome dokazujes da je tebi super,super je tebi jer je tebi super,hocu da kazem da kada je tebi super i kada se osecas pozitivno to ce se prenositi bna druge ljude,drugacije ti zvuci boja glasa,to sam primetio bas pre neki dan...
Ima jos jedan problem, kada se iznervira pozove tatu pa njemu isprica sve u mnooogo gorem obliku nego sto to zaista jeste..Onda tata digne glas (ali to cini SAMO da se ne bi svadjao sa njom, lakse mu da se izdere na mene nego sa njom da polemise, jer je ona kao papagaj, kad nesto naumi bolje se sklanjaj ili pokorno slusaj), onda ona nazove i sestru a sestra po prirodi anksiozna, isto joj je lakse meni kao mladjoj da prebaci nego mami. A ja cutim, i tesko je da budes imun kad si odjednom obasut uvredama sa svih strana, i svakakvim recima. Cutacu i dalje, to jeste najbolji metod, ali trudicu se da ne budem sundjer koji upija I da sirim pozitivnu energiju jer zivot je ipak lep!
Haha, zanimljivo je, citam ovo sto pisem i zamisljam njenu reakciju, verovatno bi mi rekla "Nemoj da mislis da si ti centar sveta, niko se sa tobom ne svadja niti te vredja, ti to umisljas jer si asocijalna i drustveno izolovana"
Stalker, ali kako ici protiv razuma onda? Skrenucemo sa puta, zar ne? I na koji nacin da ga postavimo kao nadzornika, cime mozemo da "otvorimo um"?
Dakle da rezimiramo: ne mogu uticati na nju direktno - najbolje je da se u situacijama napada povucem i cutim, da trpim i kuliram uvrede i svadje. Radim na sebi svakodnevno i na tome da privucem samo njeno lepo raspolozenje, njenu ljubav i dobre osobine. I da cekam.