Izvini sto malo kasnim sa odgovorima, ali kao sto vidis nije bilo pitanja dugo, pa sam malo redje i provjeravala forum.
Kao prvo, ne znam tacno koliko mi je trebalo da svjesno pocnem koristiti ZP u svoju korist, ali i dan danas mi se desava da se lupim po glavi

jer nijesam nesto primijetila i kazem sebi: ''Pa tako ti se i moralo desiti kad si radila to i to.''
Ne bih ja tvoju lenjost nazvala otporom

Mozda samo metoda koju si izabrala nije prava za tebe, mozda ti ne godi u nekom smislu. Zapitaj se onako skroz iskreno sama pred sobom da li zaista uzivas dok je radis, da li zaista osjecas kako djeluje na tebe??? Mozda je samo stvar u tome. Nemoj da silis sebe da radis jednu metodu posto poto. Bitno je da radis neku. Ako si odlucila da ih radis ujutro, razmisli, tj. jos bolje osjeti, koja je to metoda koja bi tu u tom trenutku prijala, i koja ce ti zaista dici vibraciju.
Mozda je to jednog jutra Abraham, drugog afirmacije, treceg ples, cetvrtog trcanje, pa onda danima mozes da radis vizualizaciju ako ti ona prija. Pravila nema. Jedino pravilo jeste da se dok to radis osjecas dobro, da osjecas da ti se dize vibracija, i da je to dovoljno da zadrzis to pozitivno stanje citavog dana. Ili da je to dovoljno da ti ne dozvoli u toku dana da toliko padnes da se u trenutku ne sjetis da uradis nesto da dignes vibraciju.
Odlican primjer je situacija koju si opisala, koja se desava na tvom poslu. Provokacije su samo izazovi koji su tu da ti pokazu koliko si napredovala na svom putu. Ukoliko reagujes, opet si pala. Ukoliko ne reagujes, znaci da si napredovala i izdigla se iznad situacije. Naravno, to ne znaci da ces dozvoliti da te neko gazi i vrijedja i time te sputava i sabotira, to su situacije u kojima ces reagovati, ali opet od toga koliko si napredovala na svom duhovnom putu zavisi koji ces nacin izabrati za to.
Ne znam kakve su to provokacije, ali ako si radila na tome da dignes svoju vibraciju, i ako neko pokusa da te isprovocira u tome nece uspjeti. Zasto? Zato sto na visokoj vibraciji za tebe ne postoje provokacije. To sto je neko rekao okrenuces na salu, i zadrzati svoju visoku vibraciju, a taj neko nek' se zapita sta je to rekao, zasto i sta ce mu to donijet. Svaka provokacija dolazi iz slabosti onoga koji prvocira. Nikako jedna srecna osoba to nece dozvoliti sebi.
Kazes da je u tebi natalozen bijes...To je vrlo negativna emocija koja ce te dovesti do samodestrukcije.
Moras naci nacin ili da izbacis taj bijes kroz fizicku aktivnost, ili da ga zamijenis sa nekom drugom emocijom. U tu svru mozes da probas hoponopono, meditaciju, afirmacije....
To sto se sjecas ranijih ''provokatora'' i sto se sad u tebi budi bijes jer im nijesi odgovorila je pokazatelj da njima nijesi oprostila provokaciju, a ni sebi svoje nereagovanje. A MORAS OPROSTITI ukoliko zelis da zivis u MIRU. Sad cu reci nesto sto zvuci vrlo klise, ali je istina. Oprosti im ne zato sto oni zasluzuju oprostaj, vec zato sto ti zasluzujes mir.
Mislim da sam odgovorila na tvoja pitanja, ali da ispricam jos nesto
Ljudi oko tebe su tvoje ogledalo. Ono sto oni odasilju postoji u tebi, i to su tebi samo pokazatelji na cemu jos treba da radis. Npr kad te neko provocira, vec sam rekla to je izazov da ti vidis dokle si stigla na svom duhovnom putu, nema razloga da to shvatas licno, i kao napad na sebe. Jer kad pocnes mijenjati sebe, pocne se mijenjati i svijet oko tebe.
U nama postoje dva izvora iz kojih poticu sve emocije koje imamo. A to su ljubav i strah. To su dva osnovna izvora. Ljubav je onaj izvor sa kojim se radjamo, ali vremenom nas uce i sticemo i drugi izvor straha. Kad djelujemo iz izvora ljubavi, u skaldu smo sa Univerzumom, i obratno.
A sama znas da kad smo u skladu sa Univerzumom onda je sve moguce.
Kako da znas da li ti djelujes iz izvora ljubavi ili straha? Pa po tome kako se osjecas. Ako zbog onoga sto mislis, kazes, raadis osjecas mir, srecu, zadvoljstvo...onda je to izvor ljubavi, i ti si u skladu sa Univerzumom, i privlacis jos toga, sto je dobro za tebe. Ali ukoliko, evo npr. ukoliko i to pocnes da odgovaras na provokacije, i d avrijedjas nekoga i prozivas, kako se osjecas? Lose? Znaci da djelujes iz izvora straha. A koji je tvoj strah? Da ces izgubiti posao? Da, hoces.....ukoliko nastavis sebi da spustas vibraciju i djelujes iz tog straha, jer po ZP sve ono sto odasiljes os sebe ti se vraca. Saljes strah, vraca ti se ispunjenje straha.
Da li meditiras???