Iskreno odgovorite na pitanja

Ovde se nalaze teme koje su neodređene u smislu da su previše opširne.

Zarad lakšeg snalaženja na forumu molim vas da teme postavljate oko jednog specifičnog pitanja i da probate što više da suzite oblast o kojoj pričamo. Na taj način svi ćemo se lakše snalaziti i forum će biti usmeren i lak za snalaženje.

Teme ovde su zaključane, vredi ih pročitati jer ima divnih postova, ali jednostavno su previše neodređene.
Naly Younis

Re: Iskreno odgovorite na pitanja

Post by Naly Younis »

Ljudi koji nam "podmeću nogu" ili negativno se ponašaju prema nama, ne samo da smo ih jednom privukli mislima nego su iznad svega oni naš izazov. Primijetila sam da takvi ljudi većinom promijene svoj stav prema nama ili se na neki način šokiraju ako im se na njihov negativni stav uzvrati ljubav i poštivanje. Jako mi se sviđa Abrahamova vježba - bujica poštivanja. Ponekad je radim tako da kada dođem na posao najprije se zamislim, prikupim svo znanje koje sam do sada usvojila, prikupim sve znakove na putu- pozitivna iskustva koja mi je poslao Univerzum.....a onda krenem u akciju.... Iz svake osobe izvučem neki pozitivan detalj (po izgledu ili ponašanju) i kažem im glasno: "Prekrasno ti stoji taj osmjeh...ili Imate prekrasne sandale....ili savršeno ste se snašli..... ili ako mi netko od njih krene govoriti nešto o nekoj drugoj kolegici.._Ne želim ogovarati, ja vas sve jako volim....." Gotovo svaki puta, zaista bez izuzetka vrati me se to u nekom lijepom i pozitivnom iskustvu. Negativni ljudi su naše iskušenje-izazov i o nama ovisi završetak te avanture. Možemo poslušati ego i uzvratiti negativno, Ako smo fazu otkrivanja i učenja najprije ćemo imati negativan osjećaj i nakon promišljanja namjerno ćemo se okrenuti u pozitivnom smjeru. Ako smo znanje ugradili u svoj mentalni dio nas - ljubav će uzastopno biti na našem licu. Treba biti uporan, vježbati i vjerovati. I treba prepoznati znakove... :D
U rubrici "Ništa nije kao što jeste" napisala sam kako sam iz negativnog iskustva izvukla svjesnost i znanje na koji dio mentalnog stava se moram fokusirati. Tako se nikako nije mogla razviti mržnja i kritika prema nekome tko me je povrijedio nego sam zahvalna na istini koju sam otkrila kroz to iskustvo. :D
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
leci

Post by leci »

Tanjčos wrote:Hvala puno svima.

Ne znam sta da vam kazem, ne znam sebi sta da kazem zasto se stalno vrtim u krug ( duzi niz godina tacnije vise od decenije) . Tacno je sto kazes Sarah, ja ne volim sebe, ja zelim da sam neko drugi kao da je u meni neko dete koje pati. Sada mi ovo zvuci pateticno, ali znam da mi fali neka daska u glavi :) Znam da moram da menjam misli, da moram da budem na strazi da se cuvam negativnih misli i da ih preokrenem u pozitivne, ali to mi ne ide tako lako kao mozda drugima koji imaju vise vere.
Drago Tanjčos, ne moraš se ni upinjati sve da znaš.
Stani za čas!
Zatim pokušaj da se opustiš u životu bez krivice da nisi savršen i da ne znaš šta želiš i da ne znaš ko si ni ko želiš biti.
Sve je to ok!
Udahni i učini jednu laku vežbu. Uzmi ogledalo srednje da vidiš svoje celo lice i kaži odrazu u ogledalo, volim te, zaista te volim. Radi tu vežbu svaki dan dotle dok prestaneš da se smeješ, dok prestaneš da imaš osećaj da si lažljiv dok to govoriš, budi malo uporan, i posmatraj dok govoriš sebi u ogledalo volim te, kakve emocije se dešavaju u tebi. Tu je ključ, te emocije pažljivo posmatraj, one će ti pokazati šta bi mogao da menjaš kod sebe, tj. šta bi bilo dobro da osnažiš kod sebe da bi bio zadovoljan i srećan.
Kažeš da bi voleo da budeš neko drugi, pa budi, to je sasvim moguće. menjaj osobine koje ne voliš kod sebe i postaćeš neko drugi, ali ogledalo će ti pomoći kod prvog koraka, da voliš sebe.
To što se krećeš u krug, svi smo kretali u nekom krugu, većem ili manjem, nije važno.Čovek traži i kada nađe ono što mu treba stane i radi na svojim promenama.
Tom detetu u tebi nije lako, jr dete je uvek nestrpljivo a zrelost je drugačija i nešto u tebi te vuče da pristaneš na promene. Pa pristani, odluči ali nemoj govoriti, ja moram ovo, ja znam da moram ono, kaži mogao bih ovo da promenim, jer tada ćeš imati osećaj slobode i slobode izbora, jer kada kažemo moram a ne uradimo ništa po tom pitanju, krivica krene da nas njam, njam.
Razumeš ratniče svetlosti.
Došlo je vreme buđenja i slobodno uradi nešto ali nek to budu mali koraci, pa korak po korak.
Imaš zabludu ako misliš da i mi svi nismo bili nekada tako nestrpljivi kao ti o jesam bogami bila sam i te kako nestrpljiva, kao dete ali krenula sam od prvog koraka, znaš zašto?
Zato što mi je dosadilo da budem bespomoćna, eto to me je nateralo da se menjam!
Puno sreće ti želi Leci.
Image
leci

Post by leci »

@ Naly Younis, mnogomi se sviđaju tvoji primeri kje govoriš i tvoje razmišljanje, bravo, super si!
Ma svi divno razmišljate, milina mi je čitati vaše reči, ljubim vas.
Image
Naly Younis

Post by Naly Younis »

Hvala @leci..... Volim vas sve, svima hvala što ste ovdje i što ste takvi kakvi jeste...Image

Ja sam dosta toga pročitala, čitala sam i usvajala znanja, pručavala i radila eksperimente. Sada radim na tome da sve to ugradim u sebe i da u to obučem svoje srce. Želim da kada se suočim sa izazovom bez kalkulacije reagiram pozitivnom vibracijom. Tek tada ću moći reći da sam postigla vibraciju bezuvjetne ljubavi.
Moja najslabija točka bio je odnos sa drugim ljudima. To je bio moj najveći izazov. To žeim reći zato jer naši najveći problemi su naši najveći i najmoćniji izazovi. Oni nam i služe ZA RAST NAŠE DUŠE.... To je ono što sam otkrila. Zato smo i došli ovdje u ovu zemaljsku avanturu da bismo te izazove upotrebili za rast naše duše. Sve ostalo, vezano za kreaciju našeg života (naše želje, namjere, ciljevi) to su samo znakovi na tom putu da shvatimo da smo kreativna bića i da smo dio Jednoga. Kada to shvatimo, tada znamo da su i drugi ljudi oko nas dio tog Jednog. A onda je lako voljeti bezuvjetnom ljubavi i dozvoliti svima njihovu slobodu da budu što žele biti.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Ja_mogu_sve

Post by Ja_mogu_sve »

ja sam do skora bila u tolikim problemima da je to strasno, na kraju sam morala piti lekove za smirenje ali sve se to promenilo kad sam cula za ZP i Abrahamovo ucenje, uz stalne mentalne vezbe ja sad mogu reci da sam srecna i zadovoljna i da privlacim samo pozitivna iskustva u svoj zivot, za kratko vreme mi se zivot promenio na bolje, sve je to u glavi, kad jednom rascistimo mnogo je lakse i lepse, ja sam uspela u tome, i otuda i moj nick JA mogu sve :)
Naly Younis

Post by Naly Younis »

ja sam do skora bila u tolikim problemima da je to strasno, na kraju sam morala piti lekove za smirenje ali sve se to promenilo kad sam cula za ZP i Abrahamovo ucenje, uz stalne mentalne vezbe ja sad mogu reci da sam srecna i zadovoljna i da privlacim samo pozitivna iskustva u svoj zivot, za kratko vreme mi se zivot promenio na bolje, sve je to u glavi, kad jednom rascistimo mnogo je lakse i lepse, ja sam uspela u tome, i otuda i moj nick JA mogu sve
Ovakve izjave mi odmah navuku radost i osmjeh na lice....Radujem se kad čujem da netko uspješan i radostan zbog svojih pozitivnhih vibracija. To znači napredak cijelog čovječanstva i približavanje kvantnom skoku. :D @Ja_mogu_sve, hvala ti što možeš, što si tu sa svojim pozitivnim vibracijama.
Sibb

Post by Sibb »

''Postavi pitanje, pa ću ti reći šta znaš''...
Postavljena pitanja nam uvek otkriju razinu na kojoj je pojedinac stigao. Čim postavljaš ovakva pitanja, znači li da sumnjaš u ostvarivost istih?
Ja ti mogu odgovoriti potvrdno na sva pitanja, ali to tebi ne pruža pravu informaciju. Tebe zanima kako da ti potvrdno odgovoriš na postavljena.
A taj odgovor znaš samo ti, samo ga još pronađi u sebi.
Linda

Post by Linda »

Da na sva postavljena pitanja!
Neophodno je da prihvatimo sebe, ali iskreno, srcem, ne samo na recima.
Neophodno je da osluskujemo sebe i ispostujemo to. Ako ti vise prija voznja bicikle sigurno ces pre to raditi nego trcati 7 km :D
Nrophodno je nauciti vaznost jednog DA I Jednog NE
Neophodno je raditi na sebi danas, sutra, uvek....
Locked