Na čemu si zahvalna u ovom momentu???

Danas ti je rođendan? Na čemu si zahvalna? Kako si počela? Predstavi se :)
D-Iva
Posts: 5
Joined: 22 Aug 2012, 01:33

Re: ZAHVALNOST

Post by D-Iva »

Svima nama zivot nametne trenutke raznih spoticanja kada nas nas ego baca tamo gde najmanje zelimo a da toga nismo ni svesni u tom trenutku jer mislimo da smo se nasli u losoj situaciji zbog losih ljudi...Naravno da je to i delimicno tako ali sta uraditi? Umesto sto ogromna vecina nas u takvim tenutcima baca drvlje i kamenje na "krivca",trazeci opravdanje za sebe,treba da smiri um,spusti radost u srce i "krivcu"posalje zahvalnost.U njemu treba prepoznati samo ucitelja i to jedno iskreno iz srca HVALA koje mu/im upucujemo,znacajno i visestriko ce nam pomoci...
U toku dana kad god se setim,udjem u osecaj zahvalnosti,tada ne razmisljam kome i zasto se zahvaljujem,samo prizovem taj osecaj i minut,dva,tri...budem samo u njemu...
Hvala...
Hvala...
Hvala...
User avatar
leci
Posts: 351
Joined: 19 Aug 2012, 21:28

Re: ZAHVALNOST

Post by leci »

@ D-Iva »
To je odlična stvar koju radiš, da prizoveš osećaj zahvalnosti u toku dana, kada god se setiš! To je toliko moćno, kao da se polivaš sa ljubavlju, i sama to radim.
Image
User avatar
Supradin
Posts: 26
Joined: 28 Aug 2012, 06:08

Re: ZAHVALNOST

Post by Supradin »

Zahvalan sam na svakom trenutku koji mi je podaren..
Zahvalan sam na svakom udisaju ..
Zahvalan sam za život koji mi je dat..
Zahvalan sam na dobroti koju osećam..
Zahvalan sam na svakoj pažnji koja mi je poklonjena..
Zahvalan sam na sili koja je u meni.. i koju mogu sa drugima da podelim..
Zahvalan sam za sve teškoće koje me klešu u boljeg čoveka..
User avatar
leci
Posts: 351
Joined: 19 Aug 2012, 21:28

Re: ZAHVALNOST

Post by leci »

Osetiti zahvalnost u srcu za hranu koju jedemo je fenomenalna stvar.
Naučno je dokazano da se menja struktura atoma vode,tj. da njeni kristali menjaju oblik, kada je u prisustvu prijatne muzike i to barska voda. Sve na ovom svetu reaguje na vibraciju ljubavi. Prijatna muzika koja nas opuđta , jeste vibracija ljubavi.
Naša zahvalnost hrani, je drugačija vibracija koju unosimo u svoje telo.
Image
User avatar
Zika
Posts: 690
Joined: 19 Aug 2012, 23:17
Location: Kanada
Contact:

Re: ZAHVALNOST

Post by Zika »

ZAHVALNOST je vrlo mocna energija, vrlo vazan faktor u nasim zivotima. Ne mogu da kazem da je najvaznija jer svaka enrgija ima svoju ulogu, svoju svhu. Sve u nama i sve oko nas je energija i kada su sve sinhronizovane, harmonizirane manifestuju se u nasem zivotu i odredjuju kakav ce nam zivot biti. Kada bolje pogledamo , ne postoji nista u nasem zivotu da ne zasluzuje zhvalnost, pocevsi od naseg rodjenja pa kroz ceo zivot.

Kako mozemo ocekivat da da nam se zelje ispune da dobijemo bilo sta ako nismo zadovoljni sa onim sto vec imamo?
Biti zadovoljan sa onim sto vec imamo nikako ne znaci da smo odustali od nasih zelja i manifestovanja neceg boljeg, nasuprot to samo pravi mesto za to nesto bolje.

Drugi vazan faktor je BLAGOSLOV. Stvara vrlo lepo osecanje u nama i ne samo da pomaze onome kome je upucen vec se to isto vraca i nama. Zapitajte svakog dana koga sam blagoslovio ili sta sam blagoslovio danas? jedan primer iz mog zivota. Pre nego sto okrenem kljuc i startam svoj auto ja pozovem onoga ko za mene pretstavlja Izvor svega ( ja ga zovem Bog) i zatrazim da osvetli put, i zastiti sve ljude i zivot na i ok njega pa onda trazim to isto i za mene i da blagoslovi moj auto i mene. Kada pokrenem svoj auto onda se zahvalim i kazem da sam sada siguran da cu imati bezbednu voznju, Osecam se smireno a time me cini i boljim vozacem.

Druga stvar, svi imamo iskustva pri voznji da cemo naici na nervozne vozace koji ce ugroziti bezbednost na putu. Kada me jedan od njih obidje na nebezbedan nacin, presrce me, ja ga samo blagoslovim. Nekada nisam bio takav, krv bi mi prokljucala, izvikao sve psovke koje sam mogao da se setim i instiktivno pritisnuo gas da i ja njemu poazem. Na taj nacin sam i ja postajao jedan od takvih vozaca ugrozavajuc zivot drugih a i svoj sopstveni. Sada kad sam to sve promenio u blagoslov posle koga sledi zahvalnost, ne ugrozavam nikoga a moje osecanje je vrlo lepo smireno a raspolozenje se nije pokvarilo. Ja sam vrlo zahvalan za kompletnu promenu nacina na koji zivim.
Pahulja
Posts: 2
Joined: 12 Oct 2012, 12:38

Re: ZAHVALNOST

Post by Pahulja »

Dugo vremena nisam razumjela instrukciju da trebamo prastati onima koji nas povreduju te da se zahvaljujemo za sve, cak i onda kada stvari ne teku tokom kojeg smo mi pozeljeli.

Danas znam da se moramo moliti za duhovnu intervenciju u zivotima onih koji vas povreduju. Kada njihova duhovna bica budu oslobodena od opresije mrznje, ljubomore ili bilo koje druge negativne emocije, nas zivot se isto tako poboljsava. Vec nakon prve takve molitve mozes osjetiti dobrobit u svom zivotu i razlog da se zahvaljujes.

To ukljucuje neumorno zahvaljivanje za svako dobro koje dolazi ne samo u nase zivote nego I u zivote clanova porodice, prijatelja I suradnika.
Mi nemamo kontrole ponad toga sto netko drugi cini ili ne cini, ali mi mozemo znacajno uticati time sto unosimo svjetlo u nase okruzenje, formirajuci namjeru da nam misli budu ispunjene ljubavlju, saosjecanjem, prastanjem i - zahvalnoscu.

Njegos je jednom napisao: "Tko plakao nije, ne zna sto je radost". Da bismo znali cijeniti sretan trenutak, moramo proci kroz neke teske trenutke. Zato, kada nam je najteze, ne smijemo zaboraviti da ce jednog dana i takvo iskustvo biti prekriveno svjetlom sretnog trenutka. Sjecanje na patnju udvostrucuje zahvalnost za srecu.

Konacno, mi se mozemo usporediti sa opalima. Opal je dragi kamen koji po svojoj strukturi ne posjeduje nista dragocjeno. Napravljen je of silike i pustinjske prasine. Svoju ljepotu duguje malim unutarnjim raspuknucima kroz koje se razbija svijetlost. Tako i mi, djeca Svjetla, nakon svih nasih razocarenja,ipak imamo razlog da se zahvalimo sto svjetlo trazi odraz u nama.
User avatar
Naly Younis
Posts: 179
Joined: 20 Aug 2012, 06:41

Re: Na čemu si zahvalna u ovom momentu???

Post by Naly Younis »

Odredila sam mali čup u koji svako jutro ubacim novčić za zahvalnost Univerzumu. Zahvaljujem na spoznaji, znanju i blagostanju! :D Kada se napuni čupić, upitat ću svoje unutarnje biće (pred san) da mi pokaže što trebam učiniti s tim novcima... :D
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
User avatar
tanjusa
Posts: 46
Joined: 13 Oct 2012, 12:20

Re: Na čemu si zahvalna u ovom momentu???

Post by tanjusa »

Zahvalna sam na divnom jutru, na tome što sam voljena, na poslu na koji sam došla, na ljudima koje srećem, na ručunima koje danas plaćam, na tome što imam dovoljno novca da ih platim bez problema, na obilju koje mi dolazi, na tome što je u mom tijelu sve u najboljem redu, zahvalna sam na tome što sam mirna i sigurna i na tome što je moja duša probuđena da osjeti zahvalnost.
Uspjeh i sreća me prate u stopu!
User avatar
Monja
Posts: 201
Joined: 14 Oct 2012, 15:23

Re: Na čemu si zahvalna u ovom momentu???

Post by Monja »

Ja tek sad videh ovu temu, a fenomenalna je :)

Zahvalna sam Univerzumu na zdravlju, na ljubavi u kojoj uživam, na najboljem mužu na svetu, na najkreativnijoj deci na svetu.
Zahvalna sam Univerzumu na obilju svake vrste koje mi šalje u život.
Zahvalna sam Univerzumu za predivne ljude koje šalje na moj put, da bih ja dobila još više znanja, mudrosti, ljubavi...
Zahvalna sam za sve što sam nekad proživela a i na onome što sada doživljavam, jer to me sve čini onakvom kakva jesam...

Ma, zahvalna sam za SVEEEE! :)
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
Post Reply