Sećate se onoga kada W. Dyer priča o tome kako je telefonom pozvao svoju ženu i pitao je na kome je mestu liste najčitanijih te nedelje, a žena mu odgovorila da on uopšte nije na listi. Zapanjeno je upitao KAKO?!?!?!, a ona je odgovorila nisi TI na listi, već knjiga koju si ti napisao. Dakle, ego ili gordost, kako hoćete, je naš najveći neprijatelj i tu bi trebalo puno raditi. Toliko stvari nismo u stanju uraditi samo zbog našeg ega, IZVINI i OPRAŠTAM često nismo u stanju da igovorimo jer nas u tome upravo sputava ego.
Od jutra čitam prepisku izmedju Nenada i administratora i nekako mi je krivo jer eto, samo što ste otvorili forum, u prvom suprotstavljanju mišljenja (koje, ako se malo zagrebe ispod površine i nije pravo sukobljavanje - možda govorite o istoj stvari, ali svako na svoj način) imate konfliktnu situaciju, a to treba izbegavati po svaku cenu. Nenad očiglednoda treba eksplicitno da upotrebi magičnu reč IZVINI, a Vana i Ivan – Oprosti. Nenad kaže – takav sam. VELIKA GREŠKA! To tebi tvoj ego ne dozvoljava da budeš opušteniji i tolerantniji u komunikaciji i da stvari koje želiš da kažeš, kažeš na malo drugačiji, blaži način. Vana, malo si overreagovala (da se izrazim na maternjem

), demonstrirala si ono što L. Hay kaže – iskritikovala kod druge osobe upravo ono što ti se ne svidja kod tebe same. Burna reakcija! Budimo dobri jedni prema drugima, oprostimo. Ako je neko pao, to je ljudski, ali treba da ustane, a ne da se valja u blatu. Ako mu druga osoba pruži ruku i pomogne mu da se izvuče iz tog blata, utoliko je sve lakše i lepše

.
Znate, kada moj petogodišnji sin napravi neku dečiju glupost i ja ga izgrdim, a on posle toga kaže izvini, bez obzira što znam da će to verovatno ponovo uraditi, nekako znam i to da smo na pravom putu i da će od njega postati dobar čovek.
“The law of flotation was not discovered by contemplating the sinking of things, but by contemplating the floating of things.”