Afirmacije

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
Ametyst
Posts: 40
Joined: 20 Aug 2012, 18:24
Contact:

Re: Afirmacije

Post by Ametyst »

Vina wrote:Što više, to bolje. Ja sam u početku pisala po 100 afirmacija na dan... sve zavisi šta ti prija u trenutku. To treba da ti bude vodilja- šta ti prija u trenutku i šta te nabolje podiže da se poravnaš sa svojom Dobrobiti. Ovo ti najviše važi ako si na početku i još uvek nemaš osećaj kao da tozaista jeste, tj. ne veruješ u ono što govoriš, nisi 100% ubeđena da tako kažem :)
Radi što više možeš jer ćeš brže promeniti način na koji automatski razmišljaš sa negativnog na pozitivno.
Koliko ti otprilike afirmacija koristiš i da li svaku napišeš po 100 puta.
User avatar
Vina
Posts: 200
Joined: 20 Aug 2012, 04:54
Contact:

Re: Afirmacije

Post by Vina »

Ja sam sada u stanju da sam potpuno svesna da SVE što izgovorim jesu moje afirmacije. Postala sam veoma, veoma svesna svojih misli, kao i reči koje izgovaram, i time upravljam svojim iskustvima i svojom vibracijom - svojim raspoloženjem u toku dana. Sada, ne može ništa da mi se 'provuče' slučajno, i sve što mi dođe da kažem negativno, ili pomislim neku misao žrtve - odmah primetim, i reagujem. Automatski.

Ali nekada nije bilo tako (nekada mislim pre 4 godine). Kada sam počinjala, afirmacije sam koristila pre svega da bi uopšte odvikla sebe od navike da po difoltu reagujem negativno: mislim negativno, slutim negativno, govorim negativno. To je bio prvi uspeh mog korišćenja afirmacija - da postanem svesna da postoji i drugi način, onaj pozitivni.

E tek nakon te promene, mogla sam da počnem da koristim afirmacije kao alat za manifestovanje pozitivnih stvari u mom životu. Tek onda sam mogla da manipulišem i upravljam namerno svojim mislima uz pomoć afirmacija, tj. fokusa na pozitivno dok sam ih pisala, izgovarala, svejedno.
Zašto? Zato što sam tek tada verovala u to što govorim. Da je pozitivna varijanta nešto što je ipak moguće čak i za mene. Tek tada sam zaista kontala u svojoj glavi da kada napišem na papiru Ja imam novca koliko god poželim, da je to stvarno tu za mene, i moguće, i ok. i u redu, i da zaslužujem...
Tek tada.

E, onda kada veruješ u te afirmacije koje izgovaraš, privlačiš pozitivno 100 na sat.I koristiš njihov pun potencijal.
Ali naravno, ne možeš 'leba preko motike', već jedno pa drugo - sve po redu. Kvantni skokovi su izmišljotina.

Dakle, danas, više ne pišem afirmacije, ali ih mislim i izgovaram - konstantno, svaki minut, svakog dana, od jutra do mraka, u sebi, ili naglas.

Shvati da ti neće to što ih pišeš 100 puta ili 40 puta ništa pomoći, to nije magija, to nije sveti eliksir. Bez znoja nema ništa, a znoj u ovom slučaju znači tvoj način razmišljanja i tvoj trud da ga promeniš na pozitivno. Da ti prirodna reakcija na svet oko tebe i na samu sebe bude pozitivna. Da to bude tvoja navika, nova navika.
A afirmacije ti pomažu kao neki podsetnik da postoji i taj drugi svet, pozitivni, i da možeš krenuti i tim putem ako želiš; da očekuješ i tražiš dobro za sebe. Glavna stvar je ta promena tvog načina razmišljanja, a to zavisi samo od tvoje volje i napora da se promeniš, a ne od broja napisanih afirmacija.

Naravno, što ih više pišeš, više ulaziš u taj mind set, ali nemoj ih pisati i očekivati da će se nekom magijom samo od sebe sve promeniti u tvom životu, jer ne možeš pisati pozitivne izjave, a govoriti negativno po ceo dan, ili misliti i slutiti negatvno. Ta dva ne idu zajedno.
:)
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
User avatar
Vina
Posts: 200
Joined: 20 Aug 2012, 04:54
Contact:

Re: Afirmacije

Post by Vina »

sunce8 wrote:Dragi moji,
Može biti da je moje naredno pitanje pomalo glupo i da u sebi već osećam odgovor, ali prijalo bi mi da podelim sa vama i čujem šta mislite. Naime, na početku svog puta rado sam i puno pisala afirmacije svakodnevno. Sada već, nekako ih osećam u sebi, proživljavam ih, DOŽIVLJAVAM i rado posežem za njima-mentalno u brojnim situacijama. Osim toga nasnimila sam ih i rado ih slušam i vizualizujem dok ih slušam. Ne osećam više potrebu da ih pišem, samo ponekad, kada baš padnem a to je sve ređe i ređe :lol: Da li je to O.K.? Da li su i ovako podjednako delotvorne ili je suština da ih pišemo i posvetimo im neku akciju (pisanje)?

Hvala unapred i hvala što ste tu!
Da, da, da! Odgovor je da! To je taj put... :)
Ultiativni cilj je živeti svoje afirmacije.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
sunce8
Posts: 15
Joined: 25 Sep 2012, 20:46

Re: Afirmacije

Post by sunce8 »

Hvala Vina!
Tako sam i mislila, ali sam želela da proverim sa veteranima :P
Divni ste svi i sve vas s ljubavlju pominjem u svojoj knjizi zahvalnosti!
angel
Posts: 1
Joined: 17 Dec 2012, 10:44

Re: Afirmacije

Post by angel »

Postovani relativno skoro sam pocela da se interesujem za ovu tematiku i veoma mi se dopada sve ovo.Mislim da su afirmacije i uopste pozitivan stav meni bili vise nego neophodni.Naime,imam zdravstveni problem koji je resiv ali ja sam u poslednje vreme toliko zapala u neku depresiju i anksiozno stanje da mi sve ovo dodje kao melem na ranu.Problem sa kojim kubuirim vec dosta godina su ciste na jajnicima.Cak sam i pre 6 godina operisala ali mi se vratila opet.Zelim da ostanem u drugom stanju,radim na tome ali ne ide.Dr mi je rekla da pokusavam jos par meseci ali ako ne bude islo da cu morati opet na operaciju a posle cak mozda i na vest.oplodnju ali da ne gubim nadu jer je moj problem resiv.Totalno sam izgubila nadu cak sam i sebe pocela da ubedjujem da nikad necu imati decu i to se naravno jako lose odrazilo na moje psihicko stanje.Onda se malo unormalim ali mi cesto nije nidocega.Inace sve ostalo je ok u mom zivotu.Da li mozete da mi date neku afirmaciju konkretno za moj problem?Najsrecnija bih bila kad bih ostala u drugom stanju.Citala sam o Lujzi Hej na netu i mislim da je to ono sto meni treba.U nadi da cu i ja osetiti pozitivne efekte svega ovoga,pozdravljam vas i nastavljam da vas pratim! :)
User avatar
Ja_mogu_sve
Posts: 30
Joined: 20 Aug 2012, 00:32

Re: Afirmacije

Post by Ja_mogu_sve »

pozdrav moji ratnici svetlosti, imam opet problema pa me zanimaju vasi saveti koje afirmacije da pisem da bi se ocesala bolje ili olaksalla sebi prihvatanje toga da je meni bliska osoba u dusevnoj bolnici , imate li neki savet?
User avatar
Sophia
Posts: 16
Joined: 03 Nov 2012, 19:20

Re: Afirmacije

Post by Sophia »

Ja obozavam afirmacije, pogotovo volim da ih izgovaram u sebi kada negde cekam u redu, dok razgledam izloge u gradu, kad vozim kola, sredjujem kucu i sl.
Evo nekih koje meni prijaju

Afirmacije za zdravlje
Ja sam potpuno zdrava, moji unutrasnji organi su zdravi, moje celije su podmladjene, blistave i pune ljubavi i energije

Afirmacije za srecu:
Ja vidim sebe srecnu, zdravu i blagoslovljenu.

Afirmacije za podmladjivanje
Ja sam opustena, podmladjujuca energija umiva moje lice.
Moje lice je lepo i podmladjeno, blista svezinom i sjajem.

Afrimacije za lepotu:
Ja sam najlepši cvet spreman da procveta i podeli svoju lepotu svetu.

Afirmacija za energiju:
Ja odrazavam svu ljubav, srecu i harmoniju univerzuma.

Afirmacije za prosperitet
Moj put do prosperiteta je slobodan.

Afirmacije za bolju komunikaciju:
Otvaram se za komunikaciju i razumevanje i razgovor sa ljubavlju i harmonijom
User avatar
Felisiti
Posts: 146
Joined: 21 Jan 2013, 19:08

Re: Afirmacije

Post by Felisiti »

Ja nekad koristim i "pevajuće afirmacije", kad sam inspirisana. :D
Znate kako vam se "uvuče" neka pesma u podsvest iako vam se ni malo ne sviđa, ali ne možete da prestanete da je pevušite. Isto tako i ja nekad pevušim afirmacije u sebi i mislim da se i sa njima takođe postiže efekat.
Nekad kad sam posebno raspoložena, bogme ih i otpevam naglas (ako nema nikoga u prostoriji, razume se :D ), a pošto ni malo muzikalna nisam, obavezno se i zasmejem. :D

Koristim nekad i "energične afirmacije" (ovi nazivi su moja kreacija, ne verujem da takve stvarno postoje) kad ih posebnim, energičnim tonom, sa čvrstinom, izgovaram.
Sve zavisi od situacije. Pravilo je da nema pravila. :)
Stars
Posts: 25
Joined: 07 Feb 2013, 22:17

Re: Afirmacije

Post by Stars »

Koje afirmacije da koristim za poboljsanje pamcenja??? :?
User avatar
DenVik
Posts: 870
Joined: 24 Jan 2013, 21:14

Re: Afirmacije

Post by DenVik »

Stars, pozdrav,mozes da koristis:
Ja pamtim lepo i lako....pa navedi nesto( ne znam da li je skola ili posao)
Sve sto procitam sa paznjom , zapamtim i osecam se dobro zbog toga
Ucim sa lakocom i razumem to sto ucim...npr
Bas se dobro osecam kad...( citam, ucim nesto novo, ti navedes sta ti treba)
Moje pamcenje je sve bolje i ja sam zahvalna na tome.
Srecno
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Post Reply