Šta trenutno ČITATE ?

Knjige, videi, filmovi, pesme, slike, citati, afirmacije, priče
Post Reply
User avatar
Vucko1985
Posts: 17
Joined: 15 Sep 2012, 04:50
Location: Niš

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by Vucko1985 »

Jel citao mozda neko Ekarta Tola i Nila Donalda Volsa, koji su veoma cenjeni u ovoj oblasti koju proucavamo, a vidim da se slabo pominju ovde?! Konkretno me zanima dal je neko citao od Ekarta Tola - Moc sadasnjeg trenutka i od Nila Donalda Volsa - Razgovori s Bogom i sta mislite o tim knjigama?
rajka
Posts: 28
Joined: 09 Sep 2012, 23:49

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by rajka »

Vucko1985 wrote:Jel citao mozda neko Ekarta Tola i Nila Donalda Volsa, koji su veoma cenjeni u ovoj oblasti koju proucavamo, a vidim da se slabo pominju ovde?! Konkretno me zanima dal je neko citao od Ekarta Tola - Moc sadasnjeg trenutka i od Nila Donalda Volsa - Razgovori s Bogom i sta mislite o tim knjigama?
Ja sam procitala obe knjige.Razgovore s Bogom citala sam triputa,bilo je to pre otprilike dve godine,tada je mom unutrasnjem bicu odgovaralo,bas mi je onako leglo.Tolove knjige sam skoro sve procitala i on mi nekako ne prija.Sto se tice knjiga poslusaj svoje unutrasnje bice i videces sta tebi odgovara.Svaka knjiga ne deluje isto na svakoga.Meni se recimo desava da nakon dve godine procitam knjigu koju sam citala i tek sada me totalno inspirise.Kreni da citas pa ces videti kako ce na tebe delovati.Pozdrav!
User avatar
Član 257
Posts: 803
Joined: 25 Oct 2012, 11:30
Contact:

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by Član 257 »

Ja sam pročitala obe knjige.
Od Tola sam pročitala još i neke druge, ali sve su slične Moći sadašnjeg trenutka.

Razgovori sa bogom sam pogledala i film. Što se knjige tiče, nakon čitanja sam dobila utisak da je gospodin Volš zaista razgovarao sa svojim Izvorom kolektivne svesti koje je nazvao Bog. Po meni je knjiga visoka filozofija i ako neko želi da je čita da bi je razumeo treba biti dobro potkovan inače ništa. (iako se ne čini tako)

Ekart Tol je čovek koji je najviše pisao o Egu. Zahvaljujući njemu uticaj mog Ega na moj život, odluke i odnose sa drugima se veoma smanjio. Gotovo da je iščezao. Tu knjigu mogu čitati samo oni koji žele da se reše kritičkog dela sebe inače neće imati nikakvog velikog uticaja. Npr. poznajem mnoge ljude koji su pročitali knjige Ekarta Tola ne da bi sebe promenili nego da bi "poturali pod nos" drugim ljudima da bi se oni menjali. Takvih ima veoma mnogo. Dakle, Volš-filozofija objašnjenja čitavog projekta ovog sveta smeštena u priču o čoveku koji na samom dnu dobija inspiraciju od samog Boga da piše knjigu. Moć sadašnjeg trenutka- knjiga namenjena svima koji žele da se oslobode kritičkog uma prema svemu i dopuste svemu da postoji.
Tako sam ja to shvatila.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
svetlana72
Posts: 3
Joined: 11 Nov 2012, 11:19

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by svetlana72 »

htela sam da odgovorim na pitanje vezano za Zvonece kedre.Procitala sam.Svih 10.I nemam dovoljno reci da opisem ili objasnim,nemoguce je sa svim nasim znanjem i emocijama opisati ...prosto,sve sto bih rekla bilo bi preslabo da opise jacinu osecaja koji vam ove knjige budi...imam 40 godina ,citam od svoje 6.svasta sam procitala...ali ovo...OVDE JE SUSTINA SVEGA STO SAM NASLUCIVALA,I ZACIM TRAGAM CELOG ZIVOTA.MISLIM DA SADA IMAM 90%ODGOVORA NA SVE!Za ostalo,zivot je pred nama,pa cu tragati.I raditi...Ovo vas ,definitivno,promeni...S obzirom da smo na forumu ovakvog imena,to bi trebalo da je za nas....Nismo ni svesni uloge i moci koju svako od nas ima.Ja,naprimer,nisam racunarski tip,pre 5 minuta sam se prvi put uclanila na neki,tj.ovaj forum.nisam na fejsbuku i sl.imam troje dece i bavim se organskom proizvodnjom,ali MORAM da vam kazem CITAJTE!!! Ali nemojte na silu i ako vas odmah ne krene,sacekajte da vas knjiga pronadje,meni je stajala godinu dana....I .ne brinite ako vam na momente padne tesko...Najblaze receno,lekovito je!ja ne mislim da nas sve sto procitamo oplemenjuje-samo ono sto budi Svetlo...moj mejl je [email protected] .slobodno mi javite svoje utiske(ja nemam mnogo vremena za forum,ali postu citam)Treba da nas je vise,a kada nas bude u sta sam sigurna-jer NISTA NIJE SLUCAJNO,svet je spasen i nasi potomci ce imati svetlu buducnost!Izvinjavam se na preteranoj emotivnosti
svetlana72
Posts: 3
Joined: 11 Nov 2012, 11:19

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by svetlana72 »

PS.Izbegavajte elektronsko izdanje Zvonecih kedara-ne zato sto nisu verodostojna,vec ne bude pravu energiju.Postoje stampane knjige kod nas,mozete ih poruciti preko sajta Zvoneci kedri srbije,oni imaju autorsko pravo ,a vidim da ih ima knjizara Delfi....Osim knjiga koje je ,mislim,naveo g.Zika,postoji i deseta,Anasta...pozdrav!
User avatar
jovanajovana10
Posts: 362
Joined: 17 Nov 2012, 16:24

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by jovanajovana10 »

Hvala na puno dobrih predloga knjiga za citanje
:* :) :) :)
Last edited by jovanajovana10 on 06 Feb 2013, 19:23, edited 1 time in total.
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
User avatar
Sophia
Posts: 16
Joined: 03 Nov 2012, 19:20

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by Sophia »

Trenutno citam Shakti-Gawain-Kreativna-Vizualizacija. Ima dosta dobrih tehnika kako koristiti vizualizaciju, i mnogo lepih afirmacija za razne zivotne oblasti.
mali.cvetic
Posts: 1
Joined: 02 Jan 2013, 22:18

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by mali.cvetic »

Ja sam saznala za vasu stranicu i forum pre nekoliko nedelja, trazeci odgovore na neka moja pitanja o zivotu. I imala sam srecu da vas nadjem :) Zaista me inspirisete, i dajete mi nadu da ipak mogu izaci iz moje sostojbe anksioznosti u kojoj se nalazim vise od 6 godina. Trudim se duze vreme da nekako dodjem do knjigu 'Ja to mogu' od Lujze Hej, ali do sada bez uspeha. Ja sam iz Makedonije (Srpkinja sa tatine strane :) ), i teze mi je naci preporucenu literaturu ovde. Molim vas, mozete li mi nekako pomoci? Unapred vam hvala!
Bushido
Posts: 18
Joined: 25 Aug 2012, 15:23

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by Bushido »

Dejl Karnegi-Kako zaboraviti brige i naci zadovoljstvo u zivotu
rajka
Posts: 28
Joined: 09 Sep 2012, 23:49

Re: Šta trenutno ČITATE ?

Post by rajka »

Ja trenutno citam "Tajna magneta srca" od Ridiger Sahe,dobila sam je kao novogodisnji poklon i kjiga je predivna!
Post Reply