Zdravo Nikola!
Meni se takve stvari događaju neovisno o emocijama, ili ja barem još nisam uvidjela tu neku poveznicu. Bolove znam osjećati u raznim dijelovima tijela, često imam osjećaj i kao da "putuje" s jednog dijela tijela na drugi. To je uzrokovano čišćenjem energetskih kanala. Imala sam svakakve simptome, od glavobolje, vrtoglavice i umora, preko spontanih trzaja i pokreta, čak je jednom došlo do povraćanja, što je isto normalno kada emocije žele izaći van.
Ako se tebi to javlja uglavnom kad se iznerviraš, onda si upravo otkrio svoju blokadu! Preispitaj što to kod tebe izaziva živciranje. Uvidi sve situacije, osobe i događaje koji te tjeraju u takvo stanje. Potom dokaži samom sebi da ti ne ovisiš o vanjskim okolnostima, to su samo tvoje reakcije na njih. Čovjek ima sposobnost da sve to promatra s mirom u sebi, bez reakcije na išta. To je malo teže postići, ali ako budeš o tome svaki dan razmišljao i nastojao da se ne vežeš za vanjske okolnosti i događaje, malo po malo ćeš uviđati sve više situacija u kojima je oko tebe vladao kaos, a ti si uspio ostati miran.
Ovi fizički simptomi te ne bi trebali previše brinuti. Znam da su neugodni i nekad se javljaju baš kada ne treba...ali to je prolazno, čovjek koji se razvija u duhovnom smislu se treba očistiti, a kada osjetiš negdje bol ili nelagodu, onda znaš da je tu blokada. Ako te zaboli npr. ruka, probaj samo zažmiriti i fokusirati se na to mjesto. Prebaci svu svoju koncentraciju na to područje. Budi tih. Moguće je da dođeš do spoznaje o tome kakvu blokadu imaš. Osluškuj tu energiju, gdje god da ju osjetiš, uvijek možeš doći do nekih novih saznanja koje će ti olakšati daljnji napredak.