Joseph Murphy (Džozef Marfi)
Joseph Murphy (Džozef Marfi)
Joseph Murphy je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih pisaca i propovednika Nove misli.
Rođen je u Irskoj 20. maja 1890. u rimokatoličkoj porodici. Studirao je da postane sveštenik pri Jezuitima (Isusovcima). U dvadesetim godinama ga oduševljavaju razni slučajevi iscelujuće molitve i preseljava se u Njujork. U nekim zapisima stoji da su obojica, Murphy i Goddard pohađali iste službe gde je propovednik bio Abdulah.
Murphy je učenik Emmeta Foxa i savremenik Ernesta Holmesa, utemeljivača Crkve Božanske nauke. Joseph Murphy je dvadeset osam godina vodio ogranak u Los Angelesu gde je dnevno na propovedi dolazilo između 1300 do 1500 ljudi. Takođe je vodio i radio programe. Doktor je psihologije. Proveo je dosta godina u Indiji. Premestio se u nefizičko 16. decembra, 1981. Njegova najpoznatija knjiga na Balkanu je "Moč podsvesti".
Uz Luizu Hay, najpoznatija je osoba iz "sveta" afirmacija.
Ja veoma subjektivno gledam na rad dr. Marfija jer sam ja počela svoj proces transformacije sa njegovom knjigom. Ponavljajući afirmacije koje ima u "Moći podsvesti" tada su počele da se ispunjavaju mnoge moje želje. Mislim da bih ovu knjigu napre preporučila radikalnim Hrišćanima jer nekom ko nije imao dodira sa istokom, verujem, ovo najviše odgovara. Postoji jedan mali savet koji bih dala svima koji počinju da čitaju njegove knjige: Počnite da ponavljate afirmacije bez obzira da li verujete u sve ovo ili ne. Kao prvo, niko ne mora saznati da to radite, kao drugo nije ništa loše u tome da se ponavljaju lepe afirmativne rečenice.
Rođen je u Irskoj 20. maja 1890. u rimokatoličkoj porodici. Studirao je da postane sveštenik pri Jezuitima (Isusovcima). U dvadesetim godinama ga oduševljavaju razni slučajevi iscelujuće molitve i preseljava se u Njujork. U nekim zapisima stoji da su obojica, Murphy i Goddard pohađali iste službe gde je propovednik bio Abdulah.
Murphy je učenik Emmeta Foxa i savremenik Ernesta Holmesa, utemeljivača Crkve Božanske nauke. Joseph Murphy je dvadeset osam godina vodio ogranak u Los Angelesu gde je dnevno na propovedi dolazilo između 1300 do 1500 ljudi. Takođe je vodio i radio programe. Doktor je psihologije. Proveo je dosta godina u Indiji. Premestio se u nefizičko 16. decembra, 1981. Njegova najpoznatija knjiga na Balkanu je "Moč podsvesti".
Uz Luizu Hay, najpoznatija je osoba iz "sveta" afirmacija.
Ja veoma subjektivno gledam na rad dr. Marfija jer sam ja počela svoj proces transformacije sa njegovom knjigom. Ponavljajući afirmacije koje ima u "Moći podsvesti" tada su počele da se ispunjavaju mnoge moje želje. Mislim da bih ovu knjigu napre preporučila radikalnim Hrišćanima jer nekom ko nije imao dodira sa istokom, verujem, ovo najviše odgovara. Postoji jedan mali savet koji bih dala svima koji počinju da čitaju njegove knjige: Počnite da ponavljate afirmacije bez obzira da li verujete u sve ovo ili ne. Kao prvo, niko ne mora saznati da to radite, kao drugo nije ništa loše u tome da se ponavljaju lepe afirmativne rečenice.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
- Noetic Sparkle
Re: Joseph Murphy (Džozef Marfi)
Clan 257 citam tvoje postove i zaista govoris dobre i istinite stvari.Ovaj put sam,pak,odlucila da se i ja javim povodom tvog posta o Marfiju jer sam imala zanimljivo iskustvo sa njim.Naime dosla mi je knjiga MOC PODSVIJESTI pod ruku prije vise godina kada sam bila na "drugacijem mjestu",odusevila me ali sam mislila da je sve to "isuvise lijepo da bi bilo istinito",da bi se moglo primijeniti u realnom zivotu.Medjutim prije godinu-dvije opet meni i mojim prijateljima dodje pod ruku ta i jos neke njegove kjnizice i potpuno smo ih drugacije "primili".Ovaj put smo potpuno razumijeli sta se u sustini govori covjeku i kakav se zivot duhovno-molitveni otvara pred nama uz pomoc njegovih savjeta.Zaista si u pravu bi bilo dobro da procitaju njegove knjige hriscani jer on samo na puno blizi savremenom covjeku nacin govori o molitvi.Zaista je on u mom,i ne samo mom,duhvovnom zivotu dao izuzetne tonove i na tome sam mu jako zahvalna.Uz to to su djela kojima se dobro vratiti povremeno,kad se vibracija "spusti"ili kad nam je potrebno dodatne inspiracije.Toplo ga preporucujem svima da ga iscitaju i da primjenjuju ono sto on govori da ne ostane samo mrtvo slovo na papiru.
NOETIC SPARkLE
- jovanajovana10
prva knjiga koju sam odavno procitala (ali je nisam razumela kao danas) je bila od njega MOC PODSVESTI. kupila sam je na Novogodisnjoj prodaji knjiga i iskreno tada nisam postavljla pitanja tipa zasto , ako ovo funkcionise, da li je to istina...
bitno je da je funkconisalo. ni za ovaj lap-top ne znam kako radi pa mi lepo koristi
tu knjizicu sam citala sigurno 3-4 godina po potrebi... to mi je nesto sto stavljam na vrhu svih torbi kada se pakujem da se selim
:* :* :* :*
bitno je da je funkconisalo. ni za ovaj lap-top ne znam kako radi pa mi lepo koristi
tu knjizicu sam citala sigurno 3-4 godina po potrebi... to mi je nesto sto stavljam na vrhu svih torbi kada se pakujem da se selim
:* :* :* :*
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Jovana, ja sam neko ko se često seli, isti slučaj...Traži i dobićeš i Moć podsvesti
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Ja sam od njega čitala istine koje će vam promijeniti život
Odlična knjiga
Najinteresantnije mi je bilo kako neke citate iz biblije objašnjava na jedan potpuno nov način
Moć podsvijesti mi čitala prijateljicina sestrična na plaži, mislim ne cijelu već onako pojedine odlomke, ne sjećam se baš najbolje cijelog sadržaja ali i to mi se svidjelo
I ja se često selim al imam knjige u elektronskom formatu, na usb ih tona stane baš sam praktična XD
Sad je malo izvan teme al pošto stalno pričamo o nekim knjigama kako vam se čine oni e-book readeri?
Mislim ja knjige slušam u mp3 ili preko govorne sinteze, znam da je ljudima dosta teško čitati knjigu s kompijuterskog monitora a čula sam da su ti readeri kao bolji jer ne umaraju oči i da izgleda kao da je knjiga na papiru
Eto nemam iskustva pa oprostite ako lupam gluposti, samo mi palo na pamet, možda je to ipak napravljeno s nekim smislom..
Odlična knjiga
Najinteresantnije mi je bilo kako neke citate iz biblije objašnjava na jedan potpuno nov način
Moć podsvijesti mi čitala prijateljicina sestrična na plaži, mislim ne cijelu već onako pojedine odlomke, ne sjećam se baš najbolje cijelog sadržaja ali i to mi se svidjelo
I ja se često selim al imam knjige u elektronskom formatu, na usb ih tona stane baš sam praktična XD
Sad je malo izvan teme al pošto stalno pričamo o nekim knjigama kako vam se čine oni e-book readeri?
Mislim ja knjige slušam u mp3 ili preko govorne sinteze, znam da je ljudima dosta teško čitati knjigu s kompijuterskog monitora a čula sam da su ti readeri kao bolji jer ne umaraju oči i da izgleda kao da je knjiga na papiru
Eto nemam iskustva pa oprostite ako lupam gluposti, samo mi palo na pamet, možda je to ipak napravljeno s nekim smislom..
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Znaci da treba ponovo da ga procitam , hvala. Davno sam ga citala i nije mi ostavio takav snazan dojam .
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Smatram da sve ima svoje vreme. Ni meni nije prijao pre deset godina.
- jovanajovana10
Clan 257,upravu si potpuno,sve ima svoj trenutak kada lepo isprati nas zivot
Zato ja ne citam ono sto mi ne lezi u tom momentu
mozda je glupo i besmisleno ali ne zelim citati one delove knjige koji nisu moja preokupacija u tom momentu. I tu knjigu od Marfija sam tako dugo citala jer mi odredjene oblasti apsolutno nisu doticale.
:-*:-*:-*
Zato ja ne citam ono sto mi ne lezi u tom momentu
mozda je glupo i besmisleno ali ne zelim citati one delove knjige koji nisu moja preokupacija u tom momentu. I tu knjigu od Marfija sam tako dugo citala jer mi odredjene oblasti apsolutno nisu doticale.
:-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan !
Nedavno sam pročitala knjigu "Snagom podsvijesti ostvarite sreću i blagostanje" i imam samo riječi hvale. Primijetila sam da se u knjizi puno stvari ponavlja više puta, ali mi nije nimalo smetalo..jer na taj su način već samim čitanjem mnoge stvari ušle u moju podsvijest i pokrenule promjenu. Oduševilo me ono što je već spomenuto - citati iz Biblije objašnjeni na sasvim nov i drugačiji način. Do nedavno mi Biblija uopće nije imala smisla, još mi je besmislenije bilo to što ljudi doslovno prihvaćaju sve što ondje piše - a poanta cijelog djela je sasvim drugačija, i nadasve logična. Prepisala sam si iz knjige jednu molitvu koju svaki dan izgovaram, i već su neki vidjeli kako govorim po forumu da ZP radi brže i bolje nego inače. Doslovno mi je svaki dan čudo sam po sebi, vidim i doživljavam toliko stvari kojih prije nisam bila niti svjesna. Od srca se zahvaljujem piscu koji je osmislio cijelu ideju i prenio ju u stvarnost. Nikada se nisam osjećala bliže Izvoru nego sad, i po prvi put imam istinski osjećaj da sam ja sama dio Izvora. Trenutak, kakav god da je, za mene je savršen i ne mogu biti na boljem mjestu nego što sam sada!
Takodje sam počela sa Marfijem, čitala sam "Moć podsvesti" ni sama ne znam koliko puta. I takođe sam je jedno vreme uvek nosila sa sobom kad sam negde putovala.
Ta knjiga mi je ulivala sigurnost, samo kad pogledam korice na kojima je nacrtana Aladinova čarobna lampa, imala sam utisak da je moguće baaaaaaš sve!
Sad to više nije utisak, već saznanje da zaista i jeste tako.
Pročitala sam još dve knjige od Marfija, a onda su usledili drugi autori, ali "Moć podsvesti" mi je neprevaziđena knjiga, nekako za nezaborav.
Bibliju se nisam nešto ni trudila da čitam, bila mi je totalno nebulozna i nerazumljiva, ali drugačije gledam na istu otkada sam pročitala neka Marfijeva objašnjenja pojedinih citata.
Ta knjiga mi je ulivala sigurnost, samo kad pogledam korice na kojima je nacrtana Aladinova čarobna lampa, imala sam utisak da je moguće baaaaaaš sve!
Sad to više nije utisak, već saznanje da zaista i jeste tako.
Pročitala sam još dve knjige od Marfija, a onda su usledili drugi autori, ali "Moć podsvesti" mi je neprevaziđena knjiga, nekako za nezaborav.
Bibliju se nisam nešto ni trudila da čitam, bila mi je totalno nebulozna i nerazumljiva, ali drugačije gledam na istu otkada sam pročitala neka Marfijeva objašnjenja pojedinih citata.