Vaši snovi i njihova značenja

Šta se odvija u pozadini, šta nam poručuju snovi, naša veza sa nesvesnim, univezalnom inteligencijom i kolektivnim nesvesnim i kolektivnom inteligencijom, intuicija, šesto čulo
Delfin
Posts: 14
Joined: 20 Aug 2012, 18:21

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Delfin »

Felisiti wrote:Nije valjda to bila astralna projekcija, jao meni!!! :shock:
Neću nigde da se projektujem, ako treba vezaću se kanapom za krevet pre spavanja. :) :)

Jaspis i Delfin, hvala vam na odgovorima, ma nikad mi ne bi palo na pamet da je to bilo to, čitala sam nešto malo o astralnoj ali ne previše jer nikad nisam imala želju za tako nečim.
Još sam mlada i zelena. :) Neću. Ne dolazi u obzir. Ni slučajno. Univerzume, čuješ li me? Ostajem u telu i tačka. :)
Hahahaha i ja imam otpor prema tome, a često mi se dešava. Čini mi se da mi je još gore zbog toga što sam dosta o tome čitala. Da ne znam ništa o tome, možda ne bih imala takve otpore. Mene je strah da se neću moći vratiti u tijelo. Je li ti se dešavalo da čuješ muziku? Prvi put kad sam to doživjela, a bilo je davno, još u osnovnoj školi, svirala je neka nestvarna muzika. Dugo sam bila pod utiskom tog iskustva, a muzika je bila božanstvena. :)
User avatar
Felisiti
Posts: 146
Joined: 21 Jan 2013, 19:08

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Felisiti »

Krijesnice, menjam moje snove za tvoje. :)
Znam da mi telo leži mirno i da mu se ništa ne može desiti, al mi je uvek padalo na pamet da ako bih krenula da "lutam" tamo gore, možda bih zalutala i ne bih se uspela vratiti u telo ili tako nešto (možda bi neko drugi iskoristio gužvu i uskočio u njega? :lol: )
Nisam još spremna za takve egzibicije. :roll:

Ja sam kroz tvoj san shvatila da ne trebaš bežati od svojih strahova jer oni realno ne postoje (skakavac koga se bojiš - strah od koga bežiš - nije to što misliš, krivo ga vidiš, ne trebaš se plašiti, to nije skakavac, to je bogomoljka). Bogomoljka iako nema veze sa Bogom ima u svom nazivu tu reč, pa mislim da možda trebaš imati veće poverenje u Boga jer kad si spazila da je to bogomoljka - smirila si se.
Trava intenzivno zelena, zelena je boja opuštanja, smirenosti, prirode - povratka sebi, eto ja to tako protumačih. :)

Jovana, tvoj san je isto jako zanimljiv, možda si imala astralnu projekciju kad si mogla proći kroz neko fizičkom telo ili nešto nalik njemu?
Hvala vam devojke na podršci, zaista mi znači!
User avatar
Felisiti
Posts: 146
Joined: 21 Jan 2013, 19:08

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Felisiti »

Delfin wrote: Mene je strah da se neću moći vratiti u tijelo.
Čitaš mi misli, upravo sam to napisala ne videvši tvoj post. :)
Nisam čula muziku, ništa sem tog groznog zujanja, pištanja, a nisam ni imala drugih iskustava sem tog jednog i ako se ja pitam, neće ih više ni biti. :)

Pitam se šta nas to vuče noću po astralu ako mi to svesno ne želimo? Ili možda želimo a toga nismo svesni.
User avatar
jovanajovana10
Posts: 362
Joined: 17 Nov 2012, 16:24

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by jovanajovana10 »

Felisiti,Delfin drage devojke
sta je bilo sa onim osnovnim sto glasi »ja sam bezedna (uvek i svuda,sta god da se desava )« ?:-)
Ja stvarno pocinjem sve vise svakim danom da budem svesna toga
zasto da nam strah povlaci crte dokle smemo da se krecemo?! To je mozda za neke druge ljude prihvatljivo,za nas ne ratnice moje :-)
A ako mi se nesto i dogodi pozvacu vas da me izbavite ;-);-);-)
verujte mi,jer to vam kazem sve ja koja jako voli bas sovaj svoj zivot i imam potajni strah da ga ne izgubim u bilo kojoj situaciji gde mi noge ne dodiruju
zemlju (letenje,plovidba,plivanje,voznja...spavanje)ali ne zelim da zaista poverujem u to
nista mi nece biti,nece pobediti strah :-):-):-)

Felisiti nesto ne verujem da je bilo to u pitanju,mozda zato sto evo vec sada ne mogu da se setim svega sto znaci da nije ostavilo jak utisak i da nije nista toliko meni fascinantno u pitanju,zaboravila sam osecaj od proslog posta vec,a onog sna slicnog tvom se jako dobro secam iako je bio davno.
Mada ja skoro uvek oduvek sanjam brdo neobicnih snova,tako da mi nista vise nije neobicno.

Moj prvi cudan san je bio 2-3 razred kada sam sanjala kako imam dve zabe u carapama i da nece da izadju,kada sam se probudila mama mi je donela da obujem za skolupar novih belih carapica sa zabom velikmo kao aplikacijom koja je imala rasirene oci i krake kao da je neko udario i na tako ostala :-D:-D:-D ma ko kupuje takve carape o_O ceo dan sam se smeskala zbog toga :-)
I od tada pa nadalje sve skoro umem da rastumacim sto sanjam

ovo sa ogledalom sam mozda sanjala zato sto mi je proslo kroz mozak na javi :-)
Last edited by jovanajovana10 on 07 Mar 2013, 01:51, edited 1 time in total.
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
User avatar
jovanajovana10
Posts: 362
Joined: 17 Nov 2012, 16:24

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by jovanajovana10 »

Felisiti wrote: Pitam se šta nas to vuče noću po astralu ako mi to svesno ne želimo? Ili možda želimo a toga nismo svesni.
Ni ja nisam ni zelela ni znala uopste o cemu je rec i uplasila sam se jakno
ali to vidim ovako
da mi se to nije dogodilo,nikada nebih poverovala mnogim -mnooogim drugim stvarima
ni ovom shvatanju koje danas imam,ovaj forum bi mi bio van pameti a svi vi ako smem da kazem gomila cudaka i jos gore od toga-lazova
:-):-):-)
Iskrena sam :-)
Eto to je razlog mojih iskusava
eto,samo mi je dobro donelo
to je dokaz da sam bezbedna
i da se sve sto se desava desava za moje najvece dobrnw :-)
...i eto onda mene sa vama na forumu i prelepo mi je jako vas sve volim :-):-):-):-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Stars
Posts: 25
Joined: 07 Feb 2013, 22:17

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Stars »

Zanima me da li imate "rjesenje" za moj "slucaj"!? :?
Naime, inace sam skoro svaku noc sanjala i sjecala se tih snova u potpunosti, mada nikad nisam posebnu paznju obracala na njih niti trazila neka tumacenja, a desavalo se da sanjam nesto o cemu sam razmisljala tokom dana i to je tako zivo bilo u snu, da kad bih ustala prosto bih se zapitala, "cek' jesam ja to stvarno samo sanjala ili se to vec desilo?" :? :?
Medjutim, od nedavno, kako sam se pocela zanimati za ZP i mogucnost dolazenja do odgovora na neke dileme kroz san, tj. kad krenem spavati kazem sebi kako cu sanjati san koji ce mi rijesiti dilemu koju imam, zapamticu ga i razumjeti, ja kao da vise uopste ne sanjam :cry:
Ujutro se uopste ne mogu sjetiti da sam nesto sanjala, ili ako imam negdje u svijesti da sam sanjala nema sanse da se sjetim sta je to bilo. :x :x
U posljednjih mjesec dana mozda se mogu sjetiti 2 sna i njih uopste ne mogu povezati sa dilemama i razmisljanjima koje sam imala :( :( :(
Pojma nemam kako sam dosla do ovog kontraefekta!!!! Da li neko ima slicno iskustvo??
Pravila sam i pauze, u smislu , odem spavati bez posebnog razmisljanja o nekim dilemama i da li cu uopste nesto sanjati i opet snova nigdje ili ih se ja bar ne sjecam 8-)
User avatar
jaspis
Posts: 314
Joined: 29 Jan 2013, 20:55

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by jaspis »

Draga STars ;) to ti je normalno, i meni se to dogada, sanjam i sjecam se i onda jedno vrijeme nista, znam da sam nesto sanjala ali nema sanse da se sjetim....
I to bi trebao biti znak nekakve promjene jer podsvijest radi jedno a ego drugo i dok tu nema previše novotarija nekako se njih dvoje slože i stvar funkcionira...
Kad ti podsvijest radi neke nove egu čudne i neprihvatljive stvari on to blokira pa to ne možeš ujutro donijeti u svjesno stanje..
Ne znam jel ovo točno ali meni se na mom primjeru čini da je tako.. Nakon nekog vremena to prestane tj. počneš opet sanjati i sjećati se snova, znam da je frustrirajuće ovo što ti se događa pogotovo jer želiš pamtiti snove i naučiti nešto iz njih ali shvati to ipak kao dobar znak i kao prolaznu fazu ;)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Krijesnica

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Krijesnica »

Stars, i ja sam imala taj problem. Riješila sam ga pomoću više stvari.
1. Iz dana u dan razmišljam o tome kako ću noćas sanjati i ujutro se sjetiti snova. To ne radim s osjećajem frustracije, već prihvaćam tu misao kao uobičajenu, u smislu "meni se to već događa".
2. Prije spavanja više puta izgovorim rečenicu "Ujutro ću se sjećati svojih snova".
3. Svaku noć ispod jastuka stavim neki kristal koji intuitivno odaberem prije spavanja.
4. Čim otvorim oči, izgovaram mantru za prisjećanje snova: RAOM GAOM. Mantra se izgovara u sebi, tako da u glavi čuješ duboki glas koji govori: RAAAAAAAOOOOOOMMMMM GAAAAAAOOOOOOOOMMMMM. Ponavljam nekoliko puta, nije bitan broj.
5. Nakon izgovaranja mantre mirno i opušteno ležim u krevetu, ne misleći o ničem posebnom. Pri ruci već imam nešto za zapisivanje snova. Slike se počnu javljati u naredne dvije minute, pa do narednih sat vremena, ponekad i tokom cijelog dana.

Bitno je da se odmah nakon buđenja ne ustaješ i ne krećeš s dnevnim aktivnostima. Uzmi si desetak minuta vremena da ležiš u krevetu i budeš na granici sna i jave. Tu se podsvijest izjednačava sa sviješću i snovi izlaze na površinu.
Pokušavaj i da ne jedeš slatko prije spavanja, jer to potiče nesanicu i gubitak sjećanja. Ako možeš, oko sat vremena prije spavanja popij čašu nekog alkoholnog pića (vino ili pivo mogu pomoći). To potiče opuštanje i rad mašte, jača rad desne strane mozga koja kreira tvoje snove.

Nego, ja sam prije dvije noći sanjala kako me veliki bijeli pas grize za prste na rukama. Nisam odoljela da ne zavirim u sanjaricu: bijeli pas je novo poznanstvo, a ugrizi razočarenje od strane prijatelja.
Doista sam nedavno sklopila jedno novo prijateljstvo, i izgleda da ta osoba baš i nije od prevelikog povjerenja. Štoviše, ugrizi znače da ne pazim što pričam i to bi mi moglo donijeti štetu. Doista sam toj osobi rekla malo previše o sebi, i neke stvari su se proširile dalje, za koje sam naglasila da su U POVJERENJU.
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by Mila »

Svaki put kada se intenzivnije posvetim Ho'oponopono-u, pocnem da sanjam jako, jako ruzne snove. Tako je i ovih dana, sanjam neka ubistva, uzas. Tacno mi se ne mili odlazak na spavanje.
Lekcija je uvek voleti sebe.
User avatar
tanita
Posts: 162
Joined: 31 Jan 2013, 18:11

Re: Vaši snovi i njihova značenja

Post by tanita »

I ja sam primetila baš intenzivno sanjanje od kad sam počela primenjivati Ho'oponopono. mislim da sam u jednom od snova čak i fizički ozledila nekog :roll: sto inače nikad u ,,svesnom,, zivotu nisam učinila.
Isto sam primetila neke čudne promene raspolozenja u toku dana, od situacija u kojima ,,potonem,, u kojima sam pre znala ostati celi dan, sad mi se jako brzo vrati osmeh na lice. al bukvalno osmeh i osećaj ljubavi. cudno mi :)
Post Reply