Meditacija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Hvala, Mila. Evo i ja ću onda staviti link jednog priručnika o Kundalini i čakrama, veoma korisno za stjecanje osnovnog znanja o tim pojmovima:

http://www.scribd.com/doc/67337534/%C5% ... %C4%8CAKRE
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Još bih nešto htjela dodati u vezi Kundalini, a tiče se vizije Plavog bisera. Evo što sam pronašla o toj temi:

Kada se Kundalini uzdigne do sahasrare, pocinjete zapazati bozansko bljestavilo. U sahasrari se nalazi hiljadu iskrica koje sjaje bljestavilom hiljadu sunaca, ali umesto da zare poput sunca, njihova svetlost je hladna i osvezavajuca. Ovo svetlo je
tako mocno da, kada vam se otkrije, nemate snage da ga stojeci posmatrate. Kada sam doziveo da vidim sopstveno bljestavilo u sebi, pao sam na kolena jer nisam mogao izdrzati njegovu jacinu. U sredistu ovog bljestavila lezi sicusno plavo svetlo zapanjujuce lepote, Plavi Biser. Kada se vasa meditacija produbi, pocinjete zapazati treperenje i blistanje ovog plavicastog svetla. Katkad se moze dogoditi da izadje iz samih ociju meditanta i neko vreme ostane stajati pred njim.Plavi Biser se pokrece brzinom svetlosti i tako je fin da dok prolazi kroz oci, one ne osete njegovo kretanje.

Vizija Plavog Bisera najznacajnije je od svih iskustava koja sam do sada opisao. Svako treba videti ovaj Plavi Biser barem jedanput u meditaciji. Zapisi opisuju Plavi Biser kao bozansko svetlo Svesti koje boravi u svakom coveku. On je stvarni oblik
unutrasnjeg Jastva, nase najunutarnije Realnosti, lik Boga koji zivi u nama. Plavi Biser je najfiniji od najfinijeg, a velik poput sezamove semenke. Iako je tako sicusan i malen, on je veoma velik, jer celi ovaj svet pokretnih i nepokretnih stvari sadrzan je u Njemu. Semenka banyan drveta je toliko malena da ako je uzmete u prste i zdrobite, ona nestane. Ali ako semenku posadite u zemlju, iz nje ce niknuti banyan drvo koje ce dati bezbroj novih semenki. Tako isto su i u Plavom Biseru sadzani milioni svetova.
Plavi Biser sadrzi celi univerzum.

Imajuci direktnu viziju Plavog Bisera Tukaram Maharaj, veliki svetac Indije, je napisao: "Gospodin kosmosa sagradio je sicusnu kucicu velicine sezamovog semena i zivi u njoj. Svi drugi Bogovi - Brahma, Vishnu i Mahes - izlaze iz ove sicusne kucice i ulaze u nju."

Zasto trebate meditirati? Zasto trebate probuditi svoju unutrasnju Shakti?
Odgovor je: da mozete videti Plavi Biser.

On je cilj vaseg duhovnog putovanja. Plavi Biser je taj koji vas oslobadja ropstva i pomaze da shvatite svoju vlastitu savrsenost.Ucenik treba prakticirati meditaciju sistemarski i redovno. Svakako da ne mozete imati znacajna iskustva prve, druge i trece godine, ali ako budete i dalje meditirali, zasigurno cete jednog dana imati viziju Plavog Bisera. Nemojte zuriti jer na kraju da bi ste postigli neke svetovne titule, morate raditi godinama i uloziti puno truda i vremena.

Nakon sto Shakti izvede sve potrebne funkcije i u potpunosti procisti celo vase telo, moci cete videti Plavi Biser. On ce se pojaviti pred vama u meditaciji, ali vasa meditacija nije zavrsena ovim njegovim pojavljivanjem. On mora postati ucvrscen,
ustaljen.Ako posedujete snaznu zelju i ceznju za Bogom, ako osecate duboku ljubav za svog Gurua, cvrstu veru u Kundalini,
doci ce vreme kada cete moci zadrzati Plavi Biser pred sobom. U njemu cete videti bozanstvo koje volite. Ako volite Ramu,
videcete Ramu. Ako volite Krishnu, opazicte Krishnu. Ako volite Isusa, opazicete Njega u sredistu Plavog Bisera. U nasoj
tradiciji mnogo se vaznosti pridaje personalnom obliku Boga, pa se ovakva iskustva zovu Realizacija Boga s likom.


Mislim da je taj Plavi biser zapravo onaj ekrančić trećeg oka kojeg sam spomenula. Po opisima mi se čini da se radi o tome, jer se meni taj "ekran" iliti biser pojavi točno u sredini vidnog polja, najprije se malo pojavi pa nestane, pojavi pa nestane. Ako mu podarim pažnju, njegova plava svjetlucava boja postane izražena i njegov oblik postane stalan, više ne mijenja i ne nestaje. Dovoljnom koncentracijom na njega, on može prikazati različite vizije vaše prošlost, budućnosti, vizije bogova i svetaca u koje vjerujete. Želim napomenuti da je kod mene taj biser na početku imao neku blijedu boju koja je vukla na ružićasto. S praksom i strpljenjem je boja prešla u intenzivnu plavu koja se svjetluca kao da je obasuta šljokicama. Nerijetko mi se to ukaže i tokom svakodnevnih aktivnosti, ako se dovoljno opustim i prestanem razmišljati.
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

U jednoj od knjiga Sri Cinmoja tacnije u knjizi meditacija u zadnje poglavlju opisana je samadi visoko stanje bozje svesti,i tri njena najveca stupnja savikalapa,navikalpa,sahadji,bez iskusnog ucitelja nikako ne preporucuje rad sa ovim stvarima,osobe koje dodju do navikalpe i sahadji stanja ili izgube pojam o vremenu,dan mesec,godina,ko su i sta su ili se nikad ne vrate,u onom prvom ostanu bez svesti na nekih 15-20 minuta,ova dva mogu da potraju daleko duze,ali retko ko je dosao u ta stanja osim pojedinih i vrlo retkih iskusnih ucitelja,samo izneo po meni nesto bitno ;)
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Samadhi je teško doživjeti sponatno, za to su potrebne godine i godine redovite prakse u izolaciji od civilizacije. Mnogi veliki učitelji ulaze u Samadhi i od toga se rade cijele svečanosti. Postoji Samadhi na zemlji, u zemlji (u špilji) i pod vodom. Astronauti koji su putovali na Mjesec doživjeli su stanje samadhija prilikom povratka na Zemlju. Promatrali su Zemlju u svemiru i doživjeli potpuno odsustvo uma i stapanje sa objektom promatranja - u njihovom slučaju sa Zemljom. Naravno da ništa od toga ne valja forsirati, kako sam, pa tako niti s duhovnim učiteljem. Ali ako se stvari dese prirodno, same od sebe, treba im se samo prepustiti. Uvijek postoji razlog zašto se desilo baš tada, baš tu i baš tebi.
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

to sto si ti otkrio,to nije razlog za neznam sta,mnogo doprinosis tome kao da ti se desilo neznam sta,krijesnica je to isto prosla i ostala ok,mi cemo goreti upaklu ti si otkrio 3D svet,mozda i jesi
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

I ti mene po malo nerviras iz prostog razloga sto ne vidis prostu razliku izmedju upotrebe reci VEROVATI u smislu VEROVATI da nesto pstignes u zivotu,zavrsis skolu ili tako nesto,da to mozes itd,i razliku kada rec upotrebis u u religiji odnosno veri u Boga,Isusa,da to vidis ne bih dolazilo do ne rsporazuma cega vec,ako ti to nije jasno pored svih znanja i knjiga koje si prosao sa malo godina,onda neznam,to je tolika jednostavnost da nema gde vise,ali nbt,ti si sad produhovljen,pun sebe mi smo obicni smrtnici koji cekaju tvoja uputstva za spasenje,mislim stvarno,gospode boze :lol:
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Samo povuci parelelu izmedju upotrebi reci verovati na ova dva nacina i to je to,pozzzzz ;)
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Sempervivum hvala na obavestenju za Sri Cinmoja :D
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Sale i Buki, vas dvojica pod hitno morate prestati nervirati jedan drugoga, i početi učiti jedan od drugoga.
Ljudi su različiti s razlogom, svi smo svima međusobno duhovni učitelji, inače se ne bismo susreli. Svaka osoba je guru, ako ju znate slušati. Onoliko koliko sam dosad nekim stvarima poučila saleta, toliko je on nesvjesno poučio i mene. Suprotstavljanja i neslaganja u razmišljanjima vam daje priliku da pogledate situaciju iz drugačijeg kuta. Neslaganje među ljudima se ne javlja da bi se borili jedno protiv drugih. Ono se javlja kako biste proširili svoje vidike, i istovremeno proširili mogućnosti u kreiranju vlastitih stvarnosti.

Svaki čovjek je kreator vlastite stvarnosti, stoga je sve što doživite samo subjektivni doživljaj stvarnosti. Stvarnost kao objektivni pojam ne postoji. Vi ju stvarate, vi ste subjekt i objekt istovremeno. Razlika nastaje samo u gledištima. Ono što jedna osoba vidi kao dobro, druga će vidjeti kao zlo. Kada dođe do sukoba mišljenja, ako su obje osobe dovoljno snažne da ugase ego u tom trenutku, one će proširiti vidike jedna drugoj. Ako ego nastavi raditi, kao kod vas dvojice upravo, doći će do sukoba. Odbijate znanje umjesto da ga upijate. Ne postoji krivo i pravo mišljenje. Postoji samo percepcija. Ono što je za mene istina, za tebe je laž itd.

Prije tjedan dana mi se baš desila takva situacija koja me je osvijestila što se sukoba mišljenja tiče. Meni bliska osoba, koja je jako duboko zamotana u ego, ljutito se počela suprotstavljati duhovnosti. Rekla je sljedeće: "Kao što ti na televiziji nameću što ćeš gledati, slušati, što ćeš kupovati i jesti, tako ti se nameću i mišljenja i stavovi koje stječeš kroz čitanje određenih knjiga. To što ti čitaš Moć sadašnjeg trenutka ili proučavaš duhovnost, to je isto nametanje i manipulacija. Prvo pročitaš jednu knjigu, pa preko nekog linka vidiš drugu, sutradan ju pročitaš, onda potražiš jedan forum, preko tog foruma dospiješ na drugi, na njemu pronađeš još deset knjiga koje ćeš pročitati. Nameću ti se interesi, a da toga nisi ni svjesna."
Dok je to govorio, moj ego je prepoznao njegov. Osjetila sam kako u meni raste ljutnja i otpor prema onome što on govori. Zar meni da se nameću knjige? Zar se mnome manipulira kroz duhovnost? Je li on normalan? Čuje li on uopće gluposti koje izgovara?
U tom trenu osvijestila sam svoj ego koji je na njegove riječi odgovarao ljutnjom i gore navedenim pitanjima. Moj ego je reagirao na njegov. Istog trena kad sam to shvatila, moj ego se stišao. Mirno sam slušala ono što mi govori i dopustila da ga shvatim. Osim što sam proširila vlastite vidike i dopustila si da posumnjam u to što činim, tako sam izbjegla i sukob s dotičnim. Moja svjesnost jednostavno je ugasila njegovu potrebu za napadom, te je nakon nekog vremena ušutio i nije očekivao odgovor.
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Buki, slažem se sa svakom riječju.

I Tvorcu se ne može prići, mi već jesmo u njemu, i on u nama. Potrebno je samo osvijestiti tu činjenicu u sebi. Sam Izvor je objašnjenje i Zakona privlačnosti, i programiranja podsvijesti, kao i svega ostalog što ljudi čine kako bi povećali kvalitetu svog života. Jednostavna prisutnost i pažnja podići će veo neznanja i otkriti nam ono neočitovano, sam Izvor iz kojeg smo potekli. Sve ostale tehnike meditacije, afirmacija, ovog i onog samo su različiti načini da postignemo isto, odnosno spoznamo Istinu koja već odavno leži u nama.
Post Reply