SRODNE DUŠE

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D
Zika

Re: SRODNE DUŠE

Post by Zika »

Znaš Leci, kada i ja malo promislim, možda je Bibi i moja srodna duša :lol: :lol: :lol: :lol:
Naravno da uživa, ko nebi uživao kad leži pored tvojih nogu?
Veliki pozdrav Leci
leci

Post by leci »

E jesi me nasmejao, hvala ti!
Image
Zika

Post by Zika »

Molim te Leci sedni na nešto stabilnije kad se smeješ da se ne ugruvaš.
0192CC~14.GIF
0192CC~14.GIF (29.48 KiB) Viewed 4205 times
01590A~13.GIF
01590A~13.GIF (27.99 KiB) Viewed 4205 times
jelena

Post by jelena »

Ko su srodne duše evo daću jedan primjer.

Ivan i Vina su srodne duše.
Vole iste stvari,podupiru jedno drugo i u dobru i u zlu te šire ljubav na sve oko sebe. ;)
Ljubav toliko zaraznu da svi poželimo da je naša srodna duša pored nas. :lol: :lol:
Bilo bi super kad bi to mogli svi. :cry:

Ali svako je izabrao kroz kakva iskustva želi da prođe u ovom životu.
Na kraju se svi vraćamo svojoj srodnoj duši...
Danijela
DenVik

Post by DenVik »

Bravo, Jelena( danijela), VinaIvan, toliko dobra emocija, svi smo je osetili, njihova ljubav je stvorila sajt, pa onda forum-mesto koje postaje kapija Vortexa, pa i sam Vortex, zasto da ne, ja se odlicno osecam ovde i hvala im.
I privuklo stotine dusa, to uopste nije zanemarljivo.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Član 257

Post by Član 257 »

Mogu da kažem da sam doživela iskustvo koje zemljani nazivaju "srodne duše" i veoma je lepo. Npr.kad možeš nekog da gledaš u oči dugo dugo i da se očima siti napričate ili da samo nekog držiš za ruku i zajedno da dišete,a da bude nešto najzabavnije što postoji... Ali svesna sam da će to da traje dok usmeravam misli samo na ono što cenim inače čim čovek nije povezan sa Izvorom nije ni sa svojom "srodnom dušicom".
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
DenVik

Post by DenVik »

I ja sam dozivela...zato i znam o cemu pricamo ovde.
I sad dopustam sebi da dozivljavam opet, samo sam ovaj put nekako drugacija, vise cenim to sto osecam,vise osecam to sto on ceni i preplicemo se i u letu i u padu.
Lj
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Zika

Post by Zika »

Kopirao sam ovaj tekst jer mislim da je vrlo dobar.
Postanite magnet za ljubav.
Srodna duša! Što je to? Da li je to netko tko vas nadopunjava? Da li je to vaša druga polovica?
Ako vas netko nadopunjava, tada niste Vi kompletni. Ako je to vaša druga polovica, opet niste kompletni.
U ljubavi je isto kao i u poslu. Da bi našli srodnu dušu, ili da bi radili „Posao iz snova“ morate biti kompletni. PRVO Vi morate biti zadovoljni sami sa sobom da bi privukli osobu iz vaših snova, da bi privukli posao iz snova.

Naći srodnu dušu nije lako. Mnogi pokušavaju i pokušavaju.

Arielle Ford, producentica, publicistkinja, stručnjakinja za marketing, savjetnica i spisateljica, dosad je napisala sedam knjiga, a posljednja od njih, The Soulmate Secret, izašla je u siječnju 2009. godine i postala bestseler.
Bivša predsjednica i osnivačica Ford Grupe, uspješne tvrtke za marketing i odnose s javnošću, kako sama kaže, tridesete je posvetila karijeri. A, zatim je, već u ranim četrdesetima, nakon što su njezini roditelji „digli ruke od nje“ i prestali se nadati da će se ikada udati i osnovati obitelj, Arielle odlučila privući svoju srodnu dušu u život i uspjela je. Tehnike kojima je privukla svoju ljubav života opisuje upravo u svom bestseleru, a dokazano je da uspijevaju i kod muškaraca i kod žena u dobi od 18 do 85 godina. Formula, odnosno zakon privlačnosti, otkriva da je svijet postavljen tako da ljudima donosi stvari i iskustva na temelju njihovog osobnog sustava vjerovanja.

Prema tomu, ako ne vjerujete da ćete ikada doživjeti pravu ljubav i upoznati svoju srodnu dušu, vjerojatnosti su takve da vjerojatno nećete. Prava ljubav moguća je za svakoga u bilo kojoj dobi ako je spreman pripremiti se na svim razinama i postati magnet za ljubav. Ako ste spremni za novu ljubav, možete ju ostvariti bez obzira na to jeste li siromašni, ili bogati, jeste li se već pet puta udavali…
Ako mislite slijedeće:
• mene se ne može voljeti,
• uvijek privlačim muškarce/žene koji me varaju,
• meni ljubav nije suđena
• debeo/la sam
• nisam dovoljna pametan/na
• ja ne zaslužujem pravu ljubav
to ćete i privući.

Probajte sada napisati:
• ja sam ljubav
• volim sebe
• zahvalna sam za sve ljude koji već jesu u mom životu,
• najzgodnija/ji sam
• pametan/na sam
• zaslužujem ljubav

Pročitajte naglas negativne afirmacije, osjetite osjećaj koji se budi u vama. Ostanite nekoliko minuta osjećajući taj osjećaj. Zatim zamislite da taj osjećaj odlazi od vas, da „puca“ kao balon od sapunice.

Zatim pročitajte naglas pozitivne afiramcije, osjetite sada taj pozitivni osjećaj koji vas preplavljuje. Ostanite nekoliko minuta u stanju pozitivnog osjećaja.
Probajte ga što više zadržati . Hodajte ulicom sa tim osjećajem. „Usadite“ ga u svoju podsvjest. Kada ga „usadite“ u svoju podsvjest pustite pozitivan osjećaj u svemir, „dajte zadatak“ višem vodstvu.

Nemojte misliti da kada ste osjećaj pustili u svemir da je on otišao. Ne nije! Vi ste „dali zadatak“ višem vodstvu, ali taj osjećaj je u vašoj podsvjesti i vaša podsvjest zajedno sa višim vodstvom „radi“ da bi se vaše želje ostvarile.
Na vama je da vjerujete i da se ponašate u svakom segmentu života u skladu sa svojim željama.

Na taj način postati ćete svojevrstan magnet za ljubav.
U jednom dijelu knjige Arriele govori o taktici: Živjeti kao da.... Trebamo živjeti kao da će se naša srodna duša pojaviti sada.
Zamislite da ste frustrirani i da je Arielle vila koja vam jamči da će vam na vrata doći srodna duša. Kako biste se osjećali? Bili biste uzbuđeni, u očekivanju, spremali biste se, ne biste prakticirali seks na jednu noć, ne biste nosili iznošene majice, smješkali biste se, pospremali stan, oslobađali mjesto u svom ormaru.. Živjeli biste u stanju očekivanja.
Vrlo je važno cijeniti samo čekanje. Čekanje mora biti aktivno. Uživajte u iščekivanju. Radite ono što volite, osjećajte se ispunjeno i kao što smo rekli na početku postati ćete magnet.Vrlo važno je također znati da kada nađete srodnu dušu, nećete više moći raditi samo ono što vi želite.
Morati ćete se usklađivati sa svojom srodnom dušom.Da bi privukli srodnu dušu trebate također osmisliti određene akcije, trebate osmisliti plan.
Jedna od važnih „akcija“ jeste sastaviti listu osobina osobe koju želimo privući u život.

Mnogi žele da se ljubav čarobno dogodi, misle da će im Bog poslati pravu osobu. Bog će nam „poslati“ ono što živimo. Ako ne živimo, ono što želimo, tada nam niti Bog ne može pomoći.

Većina se ne pita koje su njihove najdublje želje i koje su kvalitete koje trebaju od životnoga partnera. Većina ljudi fokusira se na fizičke kvalitete osobe. Nemojte se fokusirati samo na fizičke kvalitete. Napišite osobine koje želite da ta osoba ima.

Primjeri osobina:
• Pametan
• Radi posao sa velikom strasti
• Darežljiv
• Osjećajan
• Druželjubiv
• Romantičan
• Voli putovati
• Kulturan itd.
Sastavite sami svoju listu.

Osim liste izrežite iz časopisa fotografiju osobe koja vam se sviđa. Izrežite fotograafije gdje su dvije osobe sretne. Napravite svoj vision board LJUBAVI. Postavite ga na mjesto koje vam je uvijek dostupno. Probajte „usaditi“ u sebe osjećaj kao da ste već privukli svoju srodnu dušu.

To su samo neke tehnike privlačenja. Da bi zakon privlačnosti djelovao, najvažnije je osjećati. Osjećaj koji ćete „usaditi“ u sebe pokretač je svega.

.Svi zaslužuju veličanstven ljubavni život. Na planetu ima ljubavi za sve!
Arielle Ford
Post Reply