Kafić "Dobre vibre"
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Evo privremeno sam napravio neki mix, videćemo da l će da se zapati Mada ja nešto ne volem kafiće Ima neko još neki predlog???
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
A menjati nick u Antooonio?
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Je li mora sa 3 o ?
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
aaahahah vriske, kakav smajli pa dobro hajde smanjićemo broj O-a, ako treba
Last edited by tanita on 16 Apr 2013, 23:38, edited 1 time in total.
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Svidja mi se ideja o ovom našem kafiću jer u njemu mogu biti i u pidzami.
A ne moram ni piće da plaćam.
Dve muve jednim udarcem.
A ne moram ni piće da plaćam.
Dve muve jednim udarcem.
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Sarah , Bog te blagoslovio i živela mi 150 godina a može i više. Hvala što si me potsetila za škembiće, nisam ih kuvao ima vajda godina dana. U četvrtak idem u jedno veće mesto kod sina gde ima jedan super market pa imaju i škembiće. Volim ih i u saftu a i pohovane. Verujem da bi ih i kanadjani voleli. U ovom naselju imamo Club House i svremena na vreme imamo ručkove gde svako donese neko jelo i napravi se kao švedski sto. Ja sam kuvao nešto po naški i lepo su ispraznili činije.
Večeras sam se najeo slanine i belog luka i može da se desi da sam sebe izjurim iz kreveta, mnogo mirišem na beli luk.
Spremam se za krevet. Laku noć a vama dobro jutro i želim vam lep dan.
Večeras sam se najeo slanine i belog luka i može da se desi da sam sebe izjurim iz kreveta, mnogo mirišem na beli luk.
Spremam se za krevet. Laku noć a vama dobro jutro i želim vam lep dan.
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Evo dragi moji doneo sam vruću gibanicu u kafić, poslužite se a i piće je na moj račun
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Žiko jel može recept??? ovo izgleda savršeno!!!
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Hvala Spoygg.
Naravno da moze recept. Ja se ne drzim recepta 100% za bilo sta sto kuvam, volim da improviziram a za ovaj recept upotrebim onoliko sira koliko imam i slazem kore dok ima fila.
Gibanica detaljno
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 30 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: srednje
Pošto se gibanica često jede, neka bude dobra i originalna.
Mera je za 1 paket 500 g kupovnih kora, srednjih, onih što se mogu naći po samoposlugama. Ovo bi bilo dosta za 4 osobe. Ako ste u belom svetu verovatno mogu da se nađu u prodavnicama koje imaju grčku robu, Grci to na engleskom zovu “Phyllo pastry”. Beli sir može biti svaki seljački (za beli svet pomešajte cottage + feta, jer je feta prejak). Da se razumemo, ako je sir punomasan 45 % istopiće se, a ako je nemasan 25 % i manje ostaće u komadićima, pa taktizirajte. Najbolje kombinovano, malo masnog za jačinu i malo posnog da se pojavljuje lično. Može se jačina postići kajmakom ili pavlakom.
Sastojci za 4 porcije
500 g kora za pitu
Fil:
400-500 g belog sira.
1 puna velika šolja ulja
1 puna velika šolja mineralne vode
4 jaja
Priprema
Da recept ne bi bio suviše težak, biću opširan. Kod nas postoje tanke, srednje i debele kore. Tanke su bile za pite, odnosno slatke pite, sa višnjama, jabukama i sl. Debele su bile za gibanicu, to treba da je kao za burek. Međutim ja sada za ovu gibanicu koristim tanke ili bar srednje. Preporučujem tanke.
". Pazite kore se brzo suše na vazduhu, dok radite, držite ih na gomili a kad počnete ne prekidajte dok ih ne smotate.
Prvo smutite fil. Izdrobiti sir viljuškom, pa dodati jaja, promešati, pa ulje i na kraju mineralnu vodu (kod svih umešavanja pravilo je od gušćeg ka ređem). Uzeti okruglu tepsiju za pečenje, namazati je puterom i naliti hladnom vodom da odstoji malo (ako ima vremena), pa prosuti vodu i tako postižemo da se u tepsiji stvori kao neki zaštitni film, služi da se testo (u ovom slučaju, inače važi generalno) ne zalepi pri pečenju.
Puna šolja ulja služi da se gibanica dobro kuva sa svih strana u vrelom ulju. Ne bojte se! Štos je u tome da se na kraju, kad je gibanica gotova, kad ulje najviše vri, izvadi pleh iz rerne (pazite kako ćete to) i da se svo ulje koje može iscuri, ispe u sudoperu. Tako će gibanica biti ukusna ali ne i masna.
Mineralna voda gibanici daje vlažnost i pomaže da naraste. Može se koristiti i mleko ali onda treba dodati malo praška za pecivo u fil. Knjige kažu da u gibanicu obavezno ide i kajmak, ja ne stavljam, može umesto toga malo kisele pavlake, treba malo jače mlečne masnoće.
SLAGANJE. U podmazanu serpu staviti jednu koru, poprskati sa iljem i staviti drugu koru. Sledecu koru zamociti u fil pa onako zguzvanu staviti kao sledeci red i tako redjati redom. Ako je preteklo fila preliti preko poredjanih kora.
Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i dobro zamiriše. E sad moje iskuštvo kaže na 200-220°C 40-45 min (to je valjda 400 F).
Kad je skoro gotova (gore je porumenela, ali ne skroz), ono puno ulja samo kipi i sve se lepo kuva u tom vrelom ulju. Vreli pleh sa gibanicom izvaditi iz rerne i odliti svo ulje. Gibanica se dobro pofajta hladnom vodom i ponovo vrati u ugašenu rernu da od vode smekša, ali i da se ta voda upije. U ugašenoj rerni mora da stoji bar 15 min a ako je duže neće smetati.
Treba da se lista ko stari telefonski imenik i ne sme da curi ulje, a mora da bude sočna.
Ovo je suština ideje, sve vam je jasno a vi slobodno improvizujte na temu. Samo da znate, kakav sir, takva gibanica.
Naravno da moze recept. Ja se ne drzim recepta 100% za bilo sta sto kuvam, volim da improviziram a za ovaj recept upotrebim onoliko sira koliko imam i slazem kore dok ima fila.
Gibanica detaljno
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 30 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: srednje
Pošto se gibanica često jede, neka bude dobra i originalna.
Mera je za 1 paket 500 g kupovnih kora, srednjih, onih što se mogu naći po samoposlugama. Ovo bi bilo dosta za 4 osobe. Ako ste u belom svetu verovatno mogu da se nađu u prodavnicama koje imaju grčku robu, Grci to na engleskom zovu “Phyllo pastry”. Beli sir može biti svaki seljački (za beli svet pomešajte cottage + feta, jer je feta prejak). Da se razumemo, ako je sir punomasan 45 % istopiće se, a ako je nemasan 25 % i manje ostaće u komadićima, pa taktizirajte. Najbolje kombinovano, malo masnog za jačinu i malo posnog da se pojavljuje lično. Može se jačina postići kajmakom ili pavlakom.
Sastojci za 4 porcije
500 g kora za pitu
Fil:
400-500 g belog sira.
1 puna velika šolja ulja
1 puna velika šolja mineralne vode
4 jaja
Priprema
Da recept ne bi bio suviše težak, biću opširan. Kod nas postoje tanke, srednje i debele kore. Tanke su bile za pite, odnosno slatke pite, sa višnjama, jabukama i sl. Debele su bile za gibanicu, to treba da je kao za burek. Međutim ja sada za ovu gibanicu koristim tanke ili bar srednje. Preporučujem tanke.
". Pazite kore se brzo suše na vazduhu, dok radite, držite ih na gomili a kad počnete ne prekidajte dok ih ne smotate.
Prvo smutite fil. Izdrobiti sir viljuškom, pa dodati jaja, promešati, pa ulje i na kraju mineralnu vodu (kod svih umešavanja pravilo je od gušćeg ka ređem). Uzeti okruglu tepsiju za pečenje, namazati je puterom i naliti hladnom vodom da odstoji malo (ako ima vremena), pa prosuti vodu i tako postižemo da se u tepsiji stvori kao neki zaštitni film, služi da se testo (u ovom slučaju, inače važi generalno) ne zalepi pri pečenju.
Puna šolja ulja služi da se gibanica dobro kuva sa svih strana u vrelom ulju. Ne bojte se! Štos je u tome da se na kraju, kad je gibanica gotova, kad ulje najviše vri, izvadi pleh iz rerne (pazite kako ćete to) i da se svo ulje koje može iscuri, ispe u sudoperu. Tako će gibanica biti ukusna ali ne i masna.
Mineralna voda gibanici daje vlažnost i pomaže da naraste. Može se koristiti i mleko ali onda treba dodati malo praška za pecivo u fil. Knjige kažu da u gibanicu obavezno ide i kajmak, ja ne stavljam, može umesto toga malo kisele pavlake, treba malo jače mlečne masnoće.
SLAGANJE. U podmazanu serpu staviti jednu koru, poprskati sa iljem i staviti drugu koru. Sledecu koru zamociti u fil pa onako zguzvanu staviti kao sledeci red i tako redjati redom. Ako je preteklo fila preliti preko poredjanih kora.
Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i dobro zamiriše. E sad moje iskuštvo kaže na 200-220°C 40-45 min (to je valjda 400 F).
Kad je skoro gotova (gore je porumenela, ali ne skroz), ono puno ulja samo kipi i sve se lepo kuva u tom vrelom ulju. Vreli pleh sa gibanicom izvaditi iz rerne i odliti svo ulje. Gibanica se dobro pofajta hladnom vodom i ponovo vrati u ugašenu rernu da od vode smekša, ali i da se ta voda upije. U ugašenoj rerni mora da stoji bar 15 min a ako je duže neće smetati.
Treba da se lista ko stari telefonski imenik i ne sme da curi ulje, a mora da bude sočna.
Ovo je suština ideje, sve vam je jasno a vi slobodno improvizujte na temu. Samo da znate, kakav sir, takva gibanica.
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Dragi Ziko, majstor si nema sta,kafic radi 24 casa pa smo nadrljali pored takvih ponuda a sada ce da slede sigurno non stop ko ce da odoli.
Vidim i ti pomeras odlazak na pocinak,laka ti noc'ca i prelepi ti bili snovi.
Draga Pozitiva jos uvek ocekujemo vic, em mi je milo em darago da si opet ona ista pozitiva.
Tanita prelep ti je avatar.
Vidim i ti pomeras odlazak na pocinak,laka ti noc'ca i prelepi ti bili snovi.
Draga Pozitiva jos uvek ocekujemo vic, em mi je milo em darago da si opet ona ista pozitiva.
Tanita prelep ti je avatar.