nauci da kazes ''NE''
Re: nauci da kazes ''NE''
znači ne kontam šta se dešava ovde, odgovorim na jednu temu kad ono ima još jedna takva tema, i ona prva se više ne zove tako.... admine pomagaj...
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Ma batali tu tehnologiju, od toga samo možeš da se razboliš, govorim iz ličnog iskustva. Celog života sam se trudila da budem dobra, dovoljno dobra i vredna ljubavi za roditelje, za ove za one....ma! Dok ne pogledaš sebe i svoju filozofiju življenja nikada ne budeš potpuno srećan. Svi smo slobodni i nezavisni jedni od drugih. Od mene ne zavisi ničija sreća i obrnuto.nikola wrote:Imam i ja taj problem da kazem NE, Bas me nervira sto uvek pokusavam da ne povredim druge, uvek zelim da budem dobar prema drugima sto i nije tako dobro
Mislim da kada silimo sebe i trudimo se da svima udovoljavamo gubimo ljubav, jer očekujemo od drugih, jer računamo, i opet završimo nezadovoljni.
Ma, Vina, ovo sve neozbiljno.
Ti si pravo odgovorila..nego mi ko kod kuće , to opušteno, priča se o svemu.
Ti si pravo odgovorila..nego mi ko kod kuće , to opušteno, priča se o svemu.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Ma to ja koristim priliku da hejtujem Admin-supruga
Aaaaaa, nemo Admina da nam diraš.
Volimo mi i mamu, ali tatu nam ne diraj.
Volimo mi i mamu, ali tatu nam ne diraj.
- jovanajovana10
auuuu ljudi moji , sta se sve ovde pisalo dok sam ja sedela na suncu ceo dan i uzivala jer sve mirise na proleceeee preeelepoooo....
nisam sve procitala
Vina, i meni je bilo cudno to otvaranje tema po vise puta (ovakvu slicnu nisam nasla da se nadovezem ) ..ispalo je da mi kao ekipa ovde iskuliramo temu pa se slicna takva pojavi posle nekog vremena i kao da svi u medjuvremenu sagrade neki stav o tome ili dozive neko iskustvo ili malo porazmisle o svemu tome ... nesto se dogodi pa se svi raspisu
ja sam bila dodatno podstaknuta da otvorim ovu temu
jer sam preksinoc jednoj osobi posle 20 izgovorenih ''DA'' rekla '' NE ,ne mozes da uzmes moju cokoladu, volim da pojeden neko parcence ponekad,jedis ta hoces nju ne diraj, ili uzni jedan redic''
ljudi moji ,
kakva je festa tu nastala
ja sam se sokirala
nisam mogla da je prepoznam od besa kako to da ja kazem ''ne''
jeste upitanju je navika da sve odgovaram sa da ili uzmi, ili posluzi se ili hocu ....
(cesto izbegavam sukob za ljudima tako ... samo potvrdjujem)
jeste to u pitanju da posle 20 DA ja izgovaram NE , ali tek onda shvatim koliko neki ljudi ne postuju mene, moj izbor , moje vreme, moj ulozeni novac pa makar i u cokoladu
a ja to ne radim
i to tako nece moci vise
hvala svima na odgovorima u temi ... procitacu je celu nego sam se okacila na tudj komp ,pa postujem to sto nije moj i sto mi je neko rekao ''DA, posluzi se internetom'' umesto NE
:*
nisam sve procitala
Vina, i meni je bilo cudno to otvaranje tema po vise puta (ovakvu slicnu nisam nasla da se nadovezem ) ..ispalo je da mi kao ekipa ovde iskuliramo temu pa se slicna takva pojavi posle nekog vremena i kao da svi u medjuvremenu sagrade neki stav o tome ili dozive neko iskustvo ili malo porazmisle o svemu tome ... nesto se dogodi pa se svi raspisu
ja sam bila dodatno podstaknuta da otvorim ovu temu
jer sam preksinoc jednoj osobi posle 20 izgovorenih ''DA'' rekla '' NE ,ne mozes da uzmes moju cokoladu, volim da pojeden neko parcence ponekad,jedis ta hoces nju ne diraj, ili uzni jedan redic''
ljudi moji ,
kakva je festa tu nastala
ja sam se sokirala
nisam mogla da je prepoznam od besa kako to da ja kazem ''ne''
jeste upitanju je navika da sve odgovaram sa da ili uzmi, ili posluzi se ili hocu ....
(cesto izbegavam sukob za ljudima tako ... samo potvrdjujem)
jeste to u pitanju da posle 20 DA ja izgovaram NE , ali tek onda shvatim koliko neki ljudi ne postuju mene, moj izbor , moje vreme, moj ulozeni novac pa makar i u cokoladu
a ja to ne radim
i to tako nece moci vise
hvala svima na odgovorima u temi ... procitacu je celu nego sam se okacila na tudj komp ,pa postujem to sto nije moj i sto mi je neko rekao ''DA, posluzi se internetom'' umesto NE
:*
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Jo10, genije si, volim te
- jovanajovana10
(sada trebam da stavim smajli sto se stidi ali ne mogu iz "tehnickih razloga" )
volim i ja tebe puno !
:-*:-*:-*
volim i ja tebe puno !
:-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan !
Uh, bas ste se raspisali jejejeeee
Ako govoris svima stalno da jer hoces bit dobar fin suosjecajan darezljiv to tvoje da oni ne shvate kao izraz tvoje dobre volje vec kao nesto sto se podrazumijeva pa i ne obracaju paznju...
Kad pocnes govoriti ne to je ljudima najprije sok ali naviknu se, bar je tako bilo kod mene.
To da i ne ima po meni veze sa samopouzdanjem, prije sam govorila svima da da me prihvate vole da im budem super...
Sad mi tu treba neki smajlic koji lupa glavom o zid ili tako nesto hihihi
Kad sam se zbrojala malo shvatila sam da se to stalno da odrazava tako da su me ljudi poceli jos manje cijenit, ono ispadnes beskicmenjak iako im ides niz dlaku, s druge strane osjecas se lose jer i kad zelis reci ne ti fino kazes da i napravis nesto protiv sebe...
Nisam sebicna, ne mislim samo na sebe ali danas puno vise nego prije razmislim o pitanju ili zahtjevu i tesko kazem ne ali kazem, i kazem tek onda ako ce mene to ne uciniti sretnom i ako cu osjetiti olaksanje, trudim se to ne i objasniti kako nebih povrijedila ljude oko mene...
Jednostavno kad prihvatis sebe shvatis da ne moras svima sve uciniti i biti im uvijek na raspolaganju, kazem ako se i bune iz pocetka shvatit ce nakon nekog vremena, i ljudima treba dati priliku da se priviknu na promjene zar ne?
Ako govoris svima stalno da jer hoces bit dobar fin suosjecajan darezljiv to tvoje da oni ne shvate kao izraz tvoje dobre volje vec kao nesto sto se podrazumijeva pa i ne obracaju paznju...
Kad pocnes govoriti ne to je ljudima najprije sok ali naviknu se, bar je tako bilo kod mene.
To da i ne ima po meni veze sa samopouzdanjem, prije sam govorila svima da da me prihvate vole da im budem super...
Sad mi tu treba neki smajlic koji lupa glavom o zid ili tako nesto hihihi
Kad sam se zbrojala malo shvatila sam da se to stalno da odrazava tako da su me ljudi poceli jos manje cijenit, ono ispadnes beskicmenjak iako im ides niz dlaku, s druge strane osjecas se lose jer i kad zelis reci ne ti fino kazes da i napravis nesto protiv sebe...
Nisam sebicna, ne mislim samo na sebe ali danas puno vise nego prije razmislim o pitanju ili zahtjevu i tesko kazem ne ali kazem, i kazem tek onda ako ce mene to ne uciniti sretnom i ako cu osjetiti olaksanje, trudim se to ne i objasniti kako nebih povrijedila ljude oko mene...
Jednostavno kad prihvatis sebe shvatis da ne moras svima sve uciniti i biti im uvijek na raspolaganju, kazem ako se i bune iz pocetka shvatit ce nakon nekog vremena, i ljudima treba dati priliku da se priviknu na promjene zar ne?
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
@Jojo10 Ne dam ti moju čokoladicu, nja nja nja nja jnjanja! Ekstra!
@Jaspis Što kaže Luiz: Zauzeti stav i postaviti svoje granice je cesto jedna od najdivnijih stvari koje mozes uciniti. Ne samo zbog sebe vec takođe i zbog druge osobe.
Potpuno se slažem sa ovim. Ako ne delamo u skladu sa ovim(sobom) mi ne pravimo debila samo od sebe, već i od te druge osobe kojoj ne želimo više da dopustimo da stalno jede našu čokoladu
@Jaspis Što kaže Luiz: Zauzeti stav i postaviti svoje granice je cesto jedna od najdivnijih stvari koje mozes uciniti. Ne samo zbog sebe vec takođe i zbog druge osobe.
Potpuno se slažem sa ovim. Ako ne delamo u skladu sa ovim(sobom) mi ne pravimo debila samo od sebe, već i od te druge osobe kojoj ne želimo više da dopustimo da stalno jede našu čokoladu