Bravo, Tanita( o, covece, pa ti si se sad pravo raspricala), i meni se desavalo da hocu posto-poto da promenim , znam da sam na pravom putu, ali poenta je da OSECAS, da si u skladu sa sobom i zeljom i delanjem.
I u sadasnjem trenutku, sto je jako bitno( da uzivam u ovom sada sa mojom porodicom, meni dragim ljudima, da im "sluzim", odnosno da cinim sitne ludosti iz ljubavi i da se osecam dobro zbog toga i ujedno i radim na sebi, to je to)
Usvajanje novih navika
Re: Usvajanje novih navika
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Moram sebi da kazem "Ne"ne radi vise to,da naviknem sebe da kad kazem nekom sta mislim, osecam(to cinim retko)da se posle ne izvinjavam.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Zato je bitan način na koji nešto saopštavamo drugome, ton razgovora, da se oseti pažljivost u našem glasu ali ipak i rešenost da ne odustajemo od sebe...tanka je linija, ali može se to...
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Mislim, onda nakon takvog Ne, ne bi se osećala loše i imala potrebu da se izvinjavaš.
Znam.Nekako sve okrenu,ja ispadnem losa.Problem je sto su navikli da se slazem uvk s njima i radim sta oni kazu.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Kad god ti neko krene s rečenicom: 'A ti si ovo... A ti si onda rekla....Ti! Ti! Ti!', znaj da nisi ti, već ste zajedno. Uvek je potrebno dvoje za neku situaciju, i nema šanse da oni sa sebe speru svoj deo. Šta god da ti pričali, vadili iz naftalina prošlosti, ne šljivi to pet posto. Sad menjaš priču, i jednostavno si se predomislila! Zdravo! Imaš prava da se menjaš, a njih ostavi da imaju prostora da rastu mentalno i duhovno, i da kreiraju nove navike. hehehe Gledaj sebe. Ti si dovoljno dobra.
Hvala ti
nisam sigurna ali mozda se pre radi o potiskivanju emocije, misli i sl. mozda je potreban neki poticaj, nešto što će pokrenuti taj tok misli i emocija da idu ,,van,,...kad bi se ta ,,putanja,, uhodala onda bi ovo što je spolja (drugi ljudi, njihova osuda i naša potreba za izvinjenjem) pali u senu, tj to bi postalo nebitno, jer mi imamo sad svoj poredak (iznesi ono što misliš i osećaš i stani iza toga, jer to je prava istina a svi tezimo biti u istini sa sobom. i to nam donosi ispunjenje.) S. mozda ti posluzi.sanco wrote:Moram sebi da kazem "Ne"ne radi vise to,da naviknem sebe da kad kazem nekom sta mislim, osecam(to cinim retko)da se posle ne izvinjavam.
Ispravite me, ako grešim, ali ja mislim da je temelj cele ove naše priče ljubav prema sebi i samopoštovanje, da si svestan sebe i svojih htenja, da prosto osećaš da si na pravom putu, siguran i bezbedan. Uvek i svuda.
Trebalo mi je vremena da postavim temelje, usvojiti nove navike nije lako, ali nije ni nemoguće, prosto, to je jedini put.
Trebalo mi je vremena da postavim temelje, usvojiti nove navike nije lako, ali nije ni nemoguće, prosto, to je jedini put.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
- Noetic Sparkle
Psiholozi i neurolozi govore da je to sto u toku procesa usvajanja novih i odbacivanja nezeljenih navika imamo momente sto Spoygg kaze tri koraka naprijed dva unazad potpuno normalno.Naime u nasem neuroloskom sistemu,navike bilo umne ( u smislu navike da se misli na odredjen nacin,da se situacije i ljudi tumace na odredjen nacin,itd) ili navike bilo koje vrste stvaraju tzv neuroloske puteve,na neki nacin fizicke tragove,puteve kojima idu nervni impulsi i tako se navika tokom godina ustaljuje a onda kad rijesimo da se pozabavimo njom onda se stvaraju nove neuroloske veze,novi putevi i sasvim je normalno da se ponekad zapadne u staro stanje.Isto tako se kaze da to sto se cesce na pocetku a onda sve rjedje zapada u stare nacine i obrasce delanja i/ili misljenja ne treba uzimati za ozbiljno niti odustajati vec samo ici oni putem promjene i onda ce zapadanje u stare seme biti sve rjedje a zatim savim prestati a novi nacin misljenja i delanja ce biti utvrdjen.
NOETIC SPARkLE