Tamaris, rekla si da kažeš stop mislima i da se usredsrediš na ono što želiš. Lako je to reći, prelako, ali to se ne radi tek tako i sad i odmah (bar u mom slučaju nije tako). Sara je koliko vidim svesna tih misli i svesna njihove negativnosti, i verovatno je 100 x rekla STOP, ali one se opet pojave.
Tok misli ne može da se prekine, meditacijom ulaziš u stanje svesti u kome ne postoji tok svesti, jer ne postoji tok vremena, to je dobar način da se izadje iz negativnosti, ali to nije pozitivnost, to je samo obitavanje u sadašnjosti.
Sara, dobro je što imaš veliku količinu misli, to je odlično. Trebaš da preusmeriš tok misli, sa negativnih ka pozitivnim. Da ih preokreneš, a ne da ih zaustavljaš. Tebi trebaju misli, dok učiš, i nikako ih ne valja zaustaviti, jer onda nema ništa od čitanja ( kad mi se zaustave misli, naglo kad odem "gore" nisam u stanju da razaznam tekst koji čitam, ovo mi se dešava u kratkim intervalima, i desilo mi se par puta, ali to govori da bez misli, nema vajde od učenja

E sad, kad ti se pojave negativne misli, izadji u prirodu, gledaj oblake, budi u tom trenutku postojanja. Posmatraj travu, posmatraj sve oko sebe i misli staju momentalno, e onda možeš da kažeš, idem sad da učim ! To meni odgovara, to će me učiniti srećnom i zadovoljnom.
Objasni sebi zašto učiš, pa javi odgovore, sve što ti padne na pamet, to stavi na papir, pa ako želiš napiši nam, da vidimo šta to u tvojoj glavici pobudjuje negativne misli

Što se tiče teme, verovatno si je slučajno sama obrisala. Napravi je opet, ništa te ne košta