Da se upoznamo :D

Danas ti je rođendan? Na čemu si zahvalna? Kako si počela? Predstavi se :)
User avatar
Buki
Posts: 135
Joined: 24 Mar 2013, 01:27

Re: Da se upoznamo :D

Post by Buki »

Sara, veliki pozdrav :D Imaš 16 godina, sa isto toliko sam i ja počeo da se zanimam za neke slične teme, tad sam počeo da čitam "ozbiljnije" stvari :D
Tamaris, rekla si da kažeš stop mislima i da se usredsrediš na ono što želiš. Lako je to reći, prelako, ali to se ne radi tek tako i sad i odmah (bar u mom slučaju nije tako). Sara je koliko vidim svesna tih misli i svesna njihove negativnosti, i verovatno je 100 x rekla STOP, ali one se opet pojave.
Tok misli ne može da se prekine, meditacijom ulaziš u stanje svesti u kome ne postoji tok svesti, jer ne postoji tok vremena, to je dobar način da se izadje iz negativnosti, ali to nije pozitivnost, to je samo obitavanje u sadašnjosti.
Sara, dobro je što imaš veliku količinu misli, to je odlično. Trebaš da preusmeriš tok misli, sa negativnih ka pozitivnim. Da ih preokreneš, a ne da ih zaustavljaš. Tebi trebaju misli, dok učiš, i nikako ih ne valja zaustaviti, jer onda nema ništa od čitanja ( kad mi se zaustave misli, naglo kad odem "gore" nisam u stanju da razaznam tekst koji čitam, ovo mi se dešava u kratkim intervalima, i desilo mi se par puta, ali to govori da bez misli, nema vajde od učenja :D ). Šta bi ti mogla raditi.... ako si pravoslavka, možeš da probaš sa nekim molitvama, koje možeš da uputiš nekom svetitelju, ako si muslimanka, obrati se Muhamedu, a ako si ateista, obrati se prirodi, njenim silama. Zamoli ih da ti promene tok misli u pozitivno, prizovi andjele, dopusti andjelu čuvaru da ti kontroliše tok misli i pretvara ih u pozitivne. Za bolji uspeh možeš da koristiš afirmacije, mada one malo slabo pomažu ljudima koji ih "nepravilno" koriste. Raspitaj se kako sve to funkc. Ta tehnika radi, ali su je ljudi malo izmenili i prilagodili, pa ne može da radi kod svih (svako prilagodjava prema sopstv. potrebama).
E sad, kad ti se pojave negativne misli, izadji u prirodu, gledaj oblake, budi u tom trenutku postojanja. Posmatraj travu, posmatraj sve oko sebe i misli staju momentalno, e onda možeš da kažeš, idem sad da učim ! To meni odgovara, to će me učiniti srećnom i zadovoljnom.

Objasni sebi zašto učiš, pa javi odgovore, sve što ti padne na pamet, to stavi na papir, pa ako želiš napiši nam, da vidimo šta to u tvojoj glavici pobudjuje negativne misli :D

Što se tiče teme, verovatno si je slučajno sama obrisala. Napravi je opet, ništa te ne košta ;) a admin će da ima razumevanja za jednog mladog i novog člana, ma kakva god tema bila, jel da? :drugari: :bravo:
User avatar
Sara12.
Posts: 2
Joined: 03 May 2013, 17:04

Re: Da se upoznamo :D

Post by Sara12. »

Hvala ti puno na razumevanju,ali mislim da je problem sto ja zelim da zaustavim negativne misli a ne da ih preusmerim...sad sam u dilemi kako da ih preusmerim..npr cesto kad uzmem da ucim mislim o nekim stvarima koje su nebitne kao npr.mislim sta cu obuci sutra u skoli ili slicno..to nema veze sa knjigom i to je nebitno ali ne izlazi mi iz glave :nebimoglo: kako da preokrenem svoje negativne misli ? :trazhi:
Ti si ono sto mislis a ne ono sto mislis da jesi.
User avatar
Član 257
Posts: 803
Joined: 25 Oct 2012, 11:30
Contact:

Re: Da se upoznamo :D

Post by Član 257 »

Pozdrav Sara. Želim ti da ovde pronadješ odgovore na svoja pitanja. Ja sam 257. član ove biblioteke i ne bi trebala da čitaš moje postove na temi Kafić jer sam opsednuta ljudskom reprodukcijom. :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
User avatar
Buki
Posts: 135
Joined: 24 Mar 2013, 01:27

Re: Da se upoznamo :D

Post by Buki »

Sara12. wrote:mislim sta cu obuci sutra u skoli ili slicno
kad ti dodje ova misao, ako je ne želiš, ne treba da kažeš, STOP, neću TO(ovim naredjenjem, neću to, samo ga još više pobudjuješ), ili neke negativne misli, sa njima ih još više raspiruješ.
Kad ti padne na pamet: "Hmm, šta bih mogla da obučem sutra", nastavi ovako, "Obući ću ono što mi najviše odgovara i rešiti problem sutra, a sad ću da učim (npr.)" Onda sedneš i kreneš sa učenjem. Normalno, ovo ti je samo jedan od načina, bitno je da shvatiš problem kao nešto lako, kao nešto što se rešava za tili čas i ono što se odnosi na sutra, nemoj o tome da razmišljaš, realno, kad dodje sutra, biće ti ga i preko glave. Kreni da radiš, akcija, bilo koje vrste. Odredi prioritete, pa po njima i radi, rokaj kako znaš i umeš, samo da ispuniš cilj. I da, zapiši te neke ciljeve u posebnu svesku, i svaki odradjen cilj, štikliraj, uokviri nekim flomasterom. Kreni od nekih "sitnih" npr. da otkačiš neki predmet u šk, i usmeri se samo na to, fokusiraj se na rešavanje tog problema i uživaj u tome.
User avatar
sarah
Posts: 495
Joined: 05 Sep 2012, 13:24

Re: Da se upoznamo :D

Post by sarah »

Dobrodošla imenjakinjo :) Divno je to što si osetila i osvestila svoje prepreke...sad kad si ih svesna možeš i da ih prevaziđeš, samo nasatavi da veruješ da je to moguće...
Što se učenja tiče, pokušaj da zapisuješ iznova i iznova ono što trebaš da zapamtiš dok se to i ne dogodi. Postoje razne tehnike za učenje kako se najbolje uči :) samo počni malo da istražuješ, i da kombinuješ ono što voliš da radiš sa onim što bi trebalo da radiš da bi jednog dana mogla da izabereš i da prepoznaš svoj put :andjeo:
User avatar
Buki
Posts: 135
Joined: 24 Mar 2013, 01:27

Re: Da se upoznamo :D

Post by Buki »

SaraH, koliko vidim u postovima Sare12, ona je već odredila šta treba da radi i otkrila šta je zanima ( lekar- pomagač i iscelitelj, ako malo više razvije svoje sposobnosti :D )
Postoje tehnike učenja, stvarno ih ima mnogo, dobro je proučiti te sve stvari i napraviti neki spoj, sve to pomešaš i uzmeš delove iz svakog, koji ti odgovaraju. Npr. možeš da koristiš mape uma. Kad budem imao vremena, napisaću ti šta piše u knjizi(koju spremam za prijemni, za fax),u vezi sa učenjem, možda ti bude od koristi ;)
User avatar
sarah
Posts: 495
Joined: 05 Sep 2012, 13:24

Re: Da se upoznamo :D

Post by sarah »

Naći svoj put i prepoznati ga, ne znači samo pronaći profesiju kroz koju se ostvarujemo, to mogu biti i više različitih profesija u toku života :) Najbitnije je pratiti svoju unutrašnju suštinu koja nam je Bogom data, i koja za nas predstavlja samo nama znanu misiju ili da nešto učinimo ili iskusimo ili osetimo. To mogu biti i neka osobina ili odnos, ili šta bilo...I To je pravi Uspeh to nam donosi sve ostalo izobilje u naš život...Misija je uvek inspirisana ljubavlju i ona može biti i profesija, ali i bilo šta drugo kroz šta učimo da postanemo ona bolja i svetlija verzija sebe :)
User avatar
Miso
Posts: 94
Joined: 24 Apr 2013, 20:04
Location: Norveska

Re: Da se upoznamo :D

Post by Miso »

Evo jedne kratke pricice koja pokazuje koiko malo treba da zasija svetlost u nama.


Da li ste vi Bog?
Jedne hladne veceri za vreme Bozicnih praznika, decak od sest ili sedam godina stajao je pred izlogom jedne radnje. Nije imao cipele, a odeca mu je bila sva u ritama. Jedna mlada zena, koja je tuda prolazila, zapazila je ceznju u njegovim svetlo - plavim ocima. Uzela je dete za ruku i uvela ga u radnju. Tamo mu je kupila nove cipele i toplu odecu.
Izasli su ponovo na ulicu i zena rece decaku: "Sada mozes da se vratis kuci i neka ti je srecan praznik." Decak je pogledao u nju i pitao:" Da li ste vi Bog gospodjo?"
Ona se osmehnula i odgovorila: "Ne sine ја sam samo jedno od njegove dece." Decak na to rece: "Znao sam da ste u nekakvom srodstvu."

Preuzeto os S.Velkov
User avatar
tamaris
Posts: 96
Joined: 30 Sep 2012, 19:07

Re: Da se upoznamo :D

Post by tamaris »

Miso predivna prica hvala ti sto si podelio ovo sa nama.
bicu kratka jer nismo u skladu sa temom,a i nije bas ni malo inspirativno.
Buki potpuno su upravu iz jednog ugla, upravo onoliko koliko sam i ja iz nekog drugog, a sve to zajedno je ustvari isto,celina.Ali nismo zato ovde na srecu. Ima mnogo metoda, i svakom nesto drugo odgovara, nekom je nesto lakse a nesto teze.
Stop znaci momenat osvescivanja eskpanzije losih misli(npr "stani malo, zasto sada o tome razmisljas? da li ti zaista zelis ovo o cemu razmisljas za sebe? dakle?ajde polako.. sta je ono sto zelis?), znaci momenat kada kreces sa prvom etapom procesa transformacije losih misli u dobre, moje iskustvo je ovakvo i kod mene funkcionise, probas ne pomaze ti, potrazis nesto drugo sto je u skladu sa tobom.
Boze hvala ti na tome sto smo svi mi razliciti sto si nas naucio da razlike postujemo.
User avatar
Miso
Posts: 94
Joined: 24 Apr 2013, 20:04
Location: Norveska

Re: Da se upoznamo :D

Post by Miso »

Tamaris, nisam znao gde da je udenem pa je stavih upravo ovde :nempojma:

Ali mi nije jasno, kako nije inspirativna? :nebimoglo:
Post Reply