Moć Kristala

Anđeli, Aura, Channeling, Svetlosno telo, Vibracija tela, "Neobjašnjive" pojave, Slučajnost, Znakovi, Borjevi, Imena i njihovo značenje i uticaj

"Malo" znači da ove pojave nisu obavezno nešto što je neobjašnjivo, nego samo da moramo pomalo da naslućujemo kako funkcionišu
User avatar
DenVik
Posts: 870
Joined: 24 Jan 2013, 21:14

Re: Moć Kristala

Post by DenVik »

Ja nosim mesecev kamen, kao narukvicu. Dobila sam od drugarice( moje reiki drugarice :veselica: )nas dve smo se nekako u isto vreme primile na kristale. Isle smo po sisitemu kojoj se sta dopada. I malo proucavale.
Da, moj zenski princip je izrazeniji zadnjih godinu dana, kao i moja fenomenalna intuicija( ali ja sam Rak, meni mesec pripada :mig:po rodjenju )a i narukvica je prelepa, inace ne volim nakit, to uvek sve spadne sa mene...izgubi se negde, pa ga ni ne nosim, osim ovoga.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
User avatar
jaspis
Posts: 314
Joined: 29 Jan 2013, 20:55

Re: Moć Kristala

Post by jaspis »

T draga, meni je uzitak ici po ducanima s kamencicima ;) tako da mi to uopce nebi predstavljalo neki problem naprotiv ;)
Krijesnica je bila ucinkovitija od mene, al eto nema ga, kakav je to kamencic da su imali samo jedan primjerak?
Kad mu se toliko divite ajd i mene malo prosvijetlite, kako izgleda? Kakve je boje?
Ja se neprestano druzim s bijelim oniksom vec danima je on i samo on uz mene u nekoj sam teskoj fazi, on mi sluzi kao sidro i podrska i olaksava mi sve kroz sto prolazim a sto je to tocno niti sama ne znam...
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
User avatar
John Work
Posts: 159
Joined: 09 Oct 2012, 17:29

Re: Moć Kristala

Post by John Work »

Jaspis koliko ja mogu da uočim, ovaj kristal je sa spoljašnje strane sive boje sa oštrim ivicama poput onog kamenja što se nalazi kraj pruge.
Samim rubom sa unutrašnje strane nekih par milimetara je bele boje a unutrašnjost mu je roze ili pink boje, s tim što je s te unutrašnje strane sastavljen od puno malih kamenčića kvadratnog oblika poput zrna morske soli.
User avatar
tanita
Posts: 162
Joined: 31 Jan 2013, 18:11

Re: Moć Kristala

Post by tanita »

Jaspis draga, to je izrazito roza ili pink boja, ali onako čista, lepa, intenzivna. i ima tu zrnčastu strukturu pa pod svetlom svako zrnce kao da negde daje mirko-drugačiju nijansu roze. u opisu njegovih svojstava piše da se smatra da i sama njegova boja leči i blagotvorno energetski deluje. :) ali i da je jako redak, i skupocen izgleda.
J. i tu smo i mi svi, pored tvog belog oniksa, to znaš je l da :andjeo:

Krijesnice hvala draga, imaću još jednu misiju za tebe (opet se radi o prepoznavanju kamenja :lol: ).Našla sam nešto kući a ne znam šta je. :) ali to ću kad fotkam.

I htedoh vas pitati koliko je bitna veličina kristala i u kojim veličinama se nabavlja obično?
Krijesnica

Re: Moć Kristala

Post by Krijesnica »

Tanita samo pošalji sliku, baš me zanima o čemu se radi :D

Općenito mislim da veličina kristala ne igra neku veliku ulogu, možeš imati jednake beneficije od kristala od 2cm kao i od onog od 20cm... Na primjer, ja imam malene kamenčiće labradorita, oko 2 i pol cm, i taj jedan mali kamenčić pročišćava prostor u krugu od 30 metara. S druge strane imam poveći kamen ocean jaspisa, i njegova vibracija je izuzetno blaga, totalna suprotnost od labradorita. Njegova jačina ovisi isključivo o njegovim svojstvima koja ne ovise o veličini, barem bi tako rekla iz iskustava nekih.

Jučer sam osjećala napetost u srčanoj čakri, pa sam išla meditirati s kijanitom, i moram reći da baš djeluje osvježavajuće :D Otpustio je sve napetosti i nije mi dopustio da zaspem dok meditiram, ma savršen je <3
User avatar
jaspis
Posts: 314
Joined: 29 Jan 2013, 20:55

Re: Moć Kristala

Post by jaspis »

Hvala na opisima, divni ste, kamencic zvuci bas interesantno s tom strukturom kao da je puno malih kamencica ;)
Sto se velicine kamencica tice slazem se sa Krijesnicom, jos bih dodala da sam cula kako manje kamencice treba malo cesce cistiti i puniti, ja bas i nisam primjetila da tu ima neke razlike, obicno ih cistim i punim sve u isto vrijeme ali eto pisem sta sam cula da znate.
Ja svaku noc spavam sa svojim oniksom, jedan dan nisam cisto da vidim razliku i sanjala sam neke glupe i ruzne stvari, nakon te noci sam ga opet uvela u nocni ritual ;)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Krijesnica

Re: Moć Kristala

Post by Krijesnica »

Danas sam zbirku proširila sa zebrastim jaspisom :) Piše da on potiče hrabrost i izražavanje osjećaja kod sramežljivih osoba, savršen za mene :D
User avatar
Član 257
Posts: 803
Joined: 25 Oct 2012, 11:30
Contact:

Re: Moć Kristala

Post by Član 257 »

Juce sam ''slucajno'' prolazila pored jedne prodavnice sa kristalima. Zastala sam i pogledala malo izlog. Paznju mi je privukao jedan zuti, veoma lep kamen. Kupila sam ga pod imenom citrin i napravljenog kao privesak. Kasnije, uvece, malko sam guglala i evo sta sam pronasla o mom novom drugaru:
-spada u poludrago kamenje
-zuta je boja logike i intelekta
-koristi se kao lek posebno za regulisanje probave i endokrinalnog sistema
-jaca samopouzdanje, veru u sebe, umanjuje moc drugih da nam tu veru oslabe
-umiruje nas Ego, povecava osecaj vlastite vrednosti
-povecava koncentraciju, stimulise mentalne sposobnosti, povecava kreativnost, dobar je za studente pred ispit i sve koji trebaju da uce i da pravilno izraze nauceno, otklanja strah
-kamen za uspeh u svim sferama zivota
-donosi srecu, radost i optimizam
--jedan od dva minerala koji ne zadrzavaju nakupljenu ''negativnu'' energiju, vec je razbijaju i transformisu
-nosi sa sobom energiju sunca i treba ga imati uz sebe u zimskim i kisnim periodima kada je moguca pojava depresije
-pokrece uspeh, toplinu, opustenost, samoostvarenje
-legenda kaze da cuva od zlih misli
-pomaze u detoksikaciji organizma
-citrin je kamen trgovaca i trgovine, odlican je za zapocinjanje posla
-najbolji kamen za sklapanje ugovora koji donose i materijalnu i nematerijalnu dobit
-oni koji su vec imucni trebali bi ga nositi da ne postanu pohlepni i vezani za materijalne stvari
-pomaze da se na poslu koncentrisemo na ljude, a ne na samu dobit

Eto.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
User avatar
jaspis
Posts: 314
Joined: 29 Jan 2013, 20:55

Re: Moć Kristala

Post by jaspis »

imala sam citrin daavno, predivan kamen, tad me bas privukao kad sam ga kupila, toliko sam ga nosala da je na kraju sav popucao, zakopala sam ga u zemlju jednostavno mi nije vise odgovarao, valjda je odradio svoje ne znam...
Cudno je to, znam da je predivan ali sad me uopce ne privlaci...
I nisam sigurna ali zvoni mi da ili mora ili ne smije s nekim kamenom, sad jel gorski ili ametist??? auch, bas sam konkretna, ma naci cu to negdje, znam da je bas bilo nesto neuobicajeno vezano s njim ;)

Danas sam nasla svoj tirkiz za koji sam mislila da je izgubljen ;) izgubio se u prostranstvima kofera ;) bas sam bila sretna kad sam ga nasla :)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Krijesnica

Re: Moć Kristala

Post by Krijesnica »

Citrin se ne smije kombinirati s gorskim kristalom jer si međusobno pojačavaju djelovanje. Napravila sam to jednom u neznanju i tjedan dana nisam spavala -.-'

Članice, citrin je odličan izbor ako se mene pita... Imam doma ogroman citrin pronađen u prirodi na nekom izvoru i priuštio mi je mnoga lijepa iskustva. Primijetila sam da imam više kuna u džepu ako ga držim negdje u prostoru, navodno privlači materijalno bogatstvo. Ipak ima tu neku zlaćanu boju, pa podsjeća na blago :)
Post Reply