Иако се на форуму налазе већ две теме са сличним именом отворио сам ову јер сматрам да се још није ушло у суштину ове појаве, званом ЖЕЉА.
Елем, имао сам прилику да овде, као и у књизи Тајна прочитам да морамо пазити шта желимо јер жеља може и да се оствари..
Моја главна сумња се огледа у преиспитивању својих жеља односно колико су моје жеље заиста моје.. и колико би њихово испуњење било адекватно тј. колико би то гледајући глобално било мени заиста и потребно

Узмимо на пример следеће ситуације којих у животу има много.. типа често ћемо у животу наићи на ситуацију да се више људи бори за један циљ.. типа више момака је заљубљено у једну девојку са мање више подједнаком жељом, више људи жели да добије на лотоу, више људи аплицира за 1 посао, више људи жели да своји неки турнир или победи у некој утрци....
Намеће се следеће питање, а то је да ли су моје жеље исправне ? Хоћу да кажем да жеље заста не треба олако схватити и да треба добро познавати самог себе како би знали заиста и које су нам жеље заиста и потребне

Долазимо онда и до питања да ли је жеља жеља или је жеља потреба, код неког је жеља хир, код неког безобразлук, код неког луксуз... питање је да ли смо довољно скромни да пожелимо оно што би било реално ... мислим кад нам се већ остварује све оно о чему у већини времена мислимо...
поздрав