Knjiga MOCI

Šta se odvija u pozadini, šta nam poručuju snovi, naša veza sa nesvesnim, univezalnom inteligencijom i kolektivnim nesvesnim i kolektivnom inteligencijom, intuicija, šesto čulo
Love

Re: Knjiga MOCI

Post by Love »

Ne zanam dali ovo moje iskustvo prikladno ovdje.
Ali mislim da ste ovdje adekvatni da mi odgovorite na moje veliko pitanje/strah.
Krenilo je jš dok sam bila mala strah od nečega.
Kada bih "to" osijetila morala bi spavati sa upaljenim svijetlom.
Kada bi isla po kuci i bila sama palila svijetla po kuci i tamo gdje inace nekoristimo.
Kada sam u srenju otisla i u toj kuci mi je pocelo kao da me netko otkriva, i svlaci sa kreveta ali ne moje fizicko tijelo ali opet u potpunosti mene.
Bio je taj cudni osjecaj i strah uvjek sam se trudila da zapamtim te stvari.
Dosta toga mi je u podsvjesti i nesjecam se potisnuto, pa pricam dogadaje koji mi sada padnu na pamet.
Nisam nikome pricala o tim stvarima jer bi rekli :budala:
Kada smo pricali o tim nekim cudnim iskustvina nazalost smo dosli na ideju da pozovemo svoga andjela i tako stupili u tu komunikaciju neznam tocno s kim.
Bili smo dosta navuceni, te nocne stvari su se pogorsale, koda nisam znala sto radim po noci, znala sam se probuditi u drugoj sobi :?
Jednom prilikom opet taj osjecaj i spavam i nekako sam kao uspila otvoriti oci i micem svoje ruke i micem ih ali one dole stoje :totalnolud: i onda me nesta osamuti i zaspim.
Uvjek sam fokusirala svu snagu da pomaknem koji dio tijela jer onda koda stane i da zapamtim sto se desava.
Tada su stvari vec izmicale kontroli i na srecu naisla sam na molitve i pocela se moliti tada sam kao osijecala neku ljutnju :? i onda sam rekla dosta, da neznam sto je to ili tko, ali da znam da nismo u istoj valnoj duzini d ame ostavi na miru, a kad dodem tamo vec di nek radi sta oce :totalnolud:
smirilo se je i stalo do bakine smrti onda je opet bila ta neka luda energija i nije bila ugodna niti malo nisam mogla spavati sama, onda sam cula da u to doba je i teta osjetila nesto cudno da su cak htjeli pozvat neke ljude sto se bave neznam ni ja tocno s cime, ali je bilo dosta finacijski.
I tako sam narasla i nisam do nedavno voljela bas previse spavati sama u kuci i desavalo se da spavam sa upaljenim svjetlom. u zadnjih pola godine pogotovo.
Ali vise se nebojim i bas se zelim suociti i vidjeti, tko , sto, dali sam ja nekud isla, sto sam radila.
kako u zadnje vrijeme gledam vise iz energetskog aspekta povezala sam dosta dogadaja kada je ta "energija" bila prisutna, npr stojim na dvoristu najedaput taj strah i pocela sam bjezati u kucu neznam ni sama zasto i od koga, kod vrata koda me neko lago povuko pala sam na vrata i isjekla se.. Sada kada sam dosla doma opet doso strah prvu vecer otisla sam spavati sa tatom, no sljedecih veceri sam ostala, imala sam dosta nocne more i budila se znojna. Neki dan me nesta povelo i zamolila sam zemlju da uzme sve negativno sto mi je poslano jer nije moje, da stvaram stit ljubavi koji brani da se uzima moja energija protiv moje volje i slicne stvari nakon te veceri sve mirnije spavam.

Sada sam vise stvari ujedinila ali mislim da su nekako povezane. Ali imala sam osijecaj koda nesto radim dok spavam, neko vrijeme sam se toga plasila jer nisam znala sto.
I onda "to" jos nesta.

nasla sam si nekih odgovora da sam hranila mozda nekog nesta, da sam to sve mozda proecirala svojim strahovima..

voljela bih cuti vase misljenje neznam bas dali je adekvatno mjesto ali su me postevi ovdje posdsjetili na to:D
You are my mother,you are my father,You are my lover and my best friend
You are the mountain, you are the ocean,You are the beginning without end
And I love you so,cause you help me see
And to see you in all is to see you in me
I'm in you and you're in me
dolorulori

Post by dolorulori »

Moja licna definicija Moci je :
Moci su ezotericne sposobnosti
Uveren sam da je svaki covek doziveo neko ezotericno iskustvo. Nesto sto nije ni logicno ni naucno.
Uvece lezem i odlazim u Astral. Ujutro se budim svestan svega sto se desavalo.
Pomislim : Kakva jos cuda postoje ?
Citam i slusam da postoje ljudi koji mogu i danju da udju u Astral. A koliko jos iskustava govori
o nekim drugim ezotericnim sposobnostima. Koliko je to ogromno.
dolorulori

Post by dolorulori »

Pozdrav LOVE. Naravno da je ovo mesto gde mozes da govoris o svojim iskustvima.
Slicno onome sto si ti dozivela ja nisam nikada. Moje licno misljenje je da se
suocis sa svojim strahom. Koliko sam razumeo tebi ne preti nekakva realna opasnost.
Problem je jak osecaj straha koji osecas u tim trenutcima.
Vrlo dobro poznajem osecaj straha. Ne u obliku koji si opisala. Ja sam resio svoj strah
tako sto nisam bezao. Bio sam na ivici histerije. Ali sa mnom je bila meni bliska osoba.
Nisam se okrenuo i otisao. Mnogo je lakse kada nisi sam ili sama.
Love

Post by Love »

Slažem se sa tobom. Zadnjih mjeseci intezivno radim na tome suočavanju.
Stvari su mi baš krenile na bolje kada sam sebe gledala kao kreatora toga svega :D
Ali nešto me je navodilo kao da je i bilo još nešto ovdje osim mog straha.
A primjetila sam da kada neko umire da stvarno se osjeti nekakva drugacija energija i to me je znalo podsjetiti na tu kada se znao paliti moj strah.
Zanimljivo mi je sto sam cula neki dan da nakon majcine smrti i je bilo nekih dogadanja.
Da se otvore vrata tocno u ponoc, cvijet izleti iz loncanice i vrati se na mjesto.
Nisu mi prije to spomenili, a i to su ljudi koji vjeruju onome cime su upoznati na tv-u xD pa nebi bas ni priznali takve stvari.
I još jedno iskustvo mi se nadovezalo na to.
bila sam sa svoje dvoje bliskih prijatelja kako mi to znamo nazvati u malo podpomognutoj meditaciji.
Našla sam se u iskustvu gdje sam se "našla" sa mamom. Nisam ju vidjela niti , cula ali sam osjecala kao da mi je pokazivala svoje emocije. To sam prenosila njima pa je bio kao neki razgovor.
Bilo je nešto fascinirajuce i kada mi je rekla da ide da ostavlja nas da se možemo družiti jer je ona ipak na malo drugacijem mjestu, ja sam ju nazad zvala. I bila sam kao sretna tu je. No oni su primjetili nešto drugacije prijateljica je tada pocela moliti i mantrati u sebi, vidjeli su nesta cudno i da moj izraz i pogled nisu bili nimalo slicni kao sto su bili malo prije .
Meni je bilo glupo sto su mi uopce rekli da probam mantrati a kamoli da to napravim. Prijatelju se u to doba ovo odvijalo u glavi: flauta ili tako nesta slicno je sviralo i neki lik sav u crnom je plesao, on je malo s njim pratio pokrete, tada je shvatio da iznad stoji taj neki lik kako ga nazvati i da on pleše kako on svira i da ga on vodi. Kada je primjetio da ga je ugledo jako se razbjesnio, on se je uplasio taj je postao jaci, kada bi se razljutio isto sve je bilo gore. Dok nije maknuo sve te osjecaje bio je obucen u bijelo i zamahnuo kaputom i kako sam ga shvatila negdje iz podrucja srca poceo je slati veliku svjetlost koja je tog lika stisla u kut bio je bespomocan. onda je vidio srebrnu zmiju sa jabukom na glavi kako ide prema njemu to mu je bilo previse i malo se trgnuo iz tog stanja. Opet se vratio ovaj put je bio sa prijateljicom i proboli su toga lika nekim velikim macem on je nestao tada smo svi troje izasli iz tog nekog moda, ja iz te neke komunikacije drugi dan smo shvatili da su nam se neke stvari odvijale u isto vrijeme. meni je fascinatno sto je tog lika opisao tocno onako kao to nesta koje ja nemogu reci da sam vidjela kad sam bila mala ali imala sam tu siluetu u glavi i to je tocno taj lik iako je apstraktan i nemozes ga opisati, ali kada je on poceo pricati o izgledu odmah me bacilo na to.
Neznam mozda su to sve bile proekcije nasih umova ali tu mi je bas ta lijepa pouka, daje dobrota i ljubav jaca od svega, a mi smo ta bica ljubavi i nemamo se cega bojati ili strasiti jer smo ipak jaci od svega :D
Eto uskoro cu i taj strah u potpunosti iskrojeniti. mislim da ga trenutno ima samo 10% od onih 100% :D

Zanimljiva mi je tema snova, ali sam malo upucena.
Receno mi je da netrebamo imati ogledala u sobi u kojoj spavamo ili da makar budu prekrivena za vrijeme sna. Isto tako da bi trebali imat zavjese na prozoru ili tako nesta.
Da se inace zbunimo u toj fazi sna kada idemo vec kamo idemo :S. Pa ako znate malo vise u vezi toga napisite : D .
Ja sam primjetila u jendoj od mojih studentskih soba imala sam ogromno ogledalo i mogu reci da kada sam ga prekrila za vrijeme spavanja da sam nekako bila mirnija:S
Pricaj malo o tim astralnim iskustvima bas me zanima :D

Mene zanima ta knjiga moci samo što mi je malo nekako naziv onako kako bi rekla grub "Knjiga moci"

uf neznam dali se previše rasipisujem hehe.

Veliiiki pozdravvvv : D
dolorulori

Post by dolorulori »

Pozdrav LOVE
Nije mi jasno sta mislis pod " podpomognuta meditacija " ?
Ja nemam negativna iskustva u AP. U tekstu iznosis iskustvo koje nije bas prijatno.
Citam na sajtovima da mnogi iznose negativna iskustva. Verovatno zbog toga i postoji
distanca i strah od vantelesnih iskustava. Ni jedno Bice koje sam sretao i koje srecem
u AP, nije pokazivalo znake agresije prema meni. Razmisljao sam zasto je to tako.
Mislim da je razlog to sto je AP Svet u kome se svaka nasa misao trenutno javlja.
Ako nesto pozelimo to se odmah odigrava. To je veoma interesantno ali i izvor problema.
Strah koji nosimo u sebi se takodje ispoljava. Mislim da je strah jedan od velikih problema
u AP.
Nejasno mi je to o ogledalima. MIslim da je to samo predrasuda. Meni licno nista ne smeta
za AP. Nevazno kakvo je vreme napolju, koliko je sati, da li je dan ili noc, da li sam umoran ili
nisam, da li sam jeo ili sam gladan.
Love

Post by Love »

Jako zanimljivo :D
Kojim si ti putevima/vjezbama ili kako vec.
Dosao do svojih iskustava ?
dolorulori

Post by dolorulori »

Pozdrav LOVE
Pre 15 godina upoznao sam coveka koji mi je pomogao da dodjem do AP. Njegov rad su individualne tehnike. Koliko sam shvatio za svakoga se tehnika izradjuje u zavisnosti od osobina njegove licnosti. Prvu AP sam doziveo nekih 6 meseci od pocetka praktikovanja. Te tehnike nisu nikakvi rituali, niti magija, niti bilo sta slicno. Tek posle 2 godine od pocetka, mogao sam da budem potpuno svestan u toku sna. Nije bilo lako. Bio sam uporan i tvrdoglav. Mislim da mi je to omogucilo uspeh.
tanita

Post by tanita »

Mene interesuje pošto dolorulori ima kao što kaze mnogo iskustva iz oblasti AP, i procesa ulazenja u tu priču, da li je moguće da neko na počecima iskustva meditiranja dozivi, da kazem početak astralne projekcije? (mislim da sam jednom tako nešto dozivela dok sam meditirala pre spavanja, trajalo je par sekundi, i sad me taj osećaj vuče da meditiran svaku noć baš pre spavanja, ne bi li ponovo dozivela isto :) )
dolorulori

Post by dolorulori »

Pozdrav TANITA
na samom pocetku praktikovanja AP imao sam dozivljalje ili vizije ( ne znam kako to da formulisem ). Imao sam vizije razgovora sa nekim ili necim, imao sam dozivljaje odredjenih predela u kojima sam se nalazio, cuo sam glasove. To je jednostavno dolazilo i odlazilo. Nisam mogao da ja kontrolisem. Sve vizije su bile pracene jakim emocijama. Dozivljavao sam ta stanja intezivnije nego dozivljaje u svesnom stanju. Licno mislim da si dozovela astralnu projekciiju ali da ne mozes da budes fokusirana na Astral. Meni je trebalo mnogo vremena da naucim da kontrolisem AP.
Post Reply