[
Stalker wrote:Krijesnica wrote:Stalker wrote:Energiju ili imaš ili nemaš.
Kako je moguće nemati energiju, kada smo i sami energija? Misliš li tu na fizičku snagu ili?
Da smo mi energija je samo premisa. Da smo mi svetlost takođe je premisa. Dakle mi verujemo i tom verovanju dajemo oblik da bi imali za cilj da se osvedočimo kao svedoci u ono što verujemo.
Onaj ko ima energiju on dmože drugog čoveka da vidi kao svetleće jaje, auru. Onaj ko nema energiju može da gleda samo svet objekata.
premisa (lat. praemissa tj. proposito ili sententia ranije postavlje)
nešto što je napred istaknuto, pretpostavljeno; log. jedan od dva suda u silogizmu, posrednom zaključku; gornja premisa (lat. propositio maior) ili donja premisa (lat. propositio minor), koje sadrže "veći" il "manji" pojam i srednji pojam (lat. terminus medius) iz kojih se izvlači konkluzija, zaključak ili zaključeni sud. -srpski recnik
a mogu da ti izvadim tacno i iz filozofskog recnika

dakle premisa je pretpostavka, teza od koje se polazi u sudu
kada smo odredili sta je premisa
mozemo slobodno reci da energija tj teorija o energiji nije premisa jer je naucno dokazana
sve je nastalo od energije i sve je energija
ovo je sa Wikipedije u nedostatku vremena:
Energija je sposobnost nekog tijela ili mase tvari da obavi neki rad a isto se tako može reći da su rad i energija ekvivalentni pojmovi, iako opseg i sadržaj tih dviju riječi nije posve identičan. U biti, promjena energije jednaka je izvršenom radu pa se stoga i izražavaju istom mjernom jedinicom - džul [J] u čast engleskog fizičara Jamesa Prescotta Joulea. Vršenje rada se može manifestirati na mnogo načina: kao promjena položaja, brzine, temperature itd.
U svemiru ne postoje tijela i sustavi koji ne posjeduju energiju. Energiju se ne može uništiti, ona prelazi iz jednog oblika u drugi, s jednog tijela na drugo i uvijek u skladu sa zakonom očuvanja energije.
dakle
svi mi imamo energiju jer smo sastavljeni od nje
a ono sto bih tebe pitala Stalker
je sumnjas li ti u sve sto pomislis jesi li u biti skepticar?
u novo doba tj u ovom 21 veku svaki skeptik prelazi u cinika.
jesi li to
molim te pojasni mi
a evo jos nekih dokaza o postojanju energije:
http://reiki.rs/istrazivanja.asp
http://reiki.rs/istorija.asp