Ego imaju duše preminulih osoba koje su umrle prisilnom ili agresivnom smrću, tipa nesreće. Oni mogu dosta dugo ostati na nivou koji mnogi zovu niži Astral. Ogorčeni su zbog načina na koji su umrli i još uvijek prilično vezani za svoje iskustvo života. Ljuti su jer nisu stigli učiniti ono što su htjeli, pa to pokušavaju tako što ne odlaze na više razine, nego se nastoje što dulje zadržati "ovdje dolje". Odatle dolaze ona "iskustva s duhovima", kad ljudima padaju stvari po kući, voda teče iz slavine sama od sebe, pregaraju im žarulje, čuju neobične zvukove, i slično.
Koliko sam se uspjela informirati, nije točno da odmah nakon smrti svi odlazimo u nekako svjetlo i stanje jedinstva i ljubavi. Svi koji su imali iskustva kliničke smrti, ili se sjećaju stanja između dva života, govore suprotno.
Sarah, odgovor se ne čuje kao nečiji glas koji izgovara riječi. Čuješ riječi, ali u obliku svojih misli. Važno je osloniti se na osjećaj koji imaš prilikom toga, jer ti on govori iz kojeg je izvora odgovor. Ako ti odgovaraju npr anđeli ili duhovni vodiči, to je obavezno popraćeno osjećajem koji je najbolje opisati kao "sve je u redu". Znači potpuni mir, blaženstvo, frekvencija ljubavi. Kao što sam napisala gore, ne mora poruka uvijek biti u obliku riječi - mogu biti slike ili samo neka emocija. Da bi se poruka mogla primiti, veoma je bitno umiriti misli prije toga i otpustiti sve napetosti, jer u suprotnom poruka ne može stići, odnosno ego se počne miješati. Ponekad poruke ne stižu odmah, nego tek kasnije u obliku slučajnosti ili iznenadne inspiracije. To je čak puno ljepše.
Možda da probaš googlati simbole? Pročitaj njihovo značenje i vidi da li bi se moglo odnositi na neki dio tvog života. Ja sam isto dosad viđala simbole i kasnije shvatila da su to bili veoma bitni putokazi za mene.
Channeling - iskustva i uputstva :)
Re: Channeling - iskustva i uputstva :)
Odakle ti ove informacija?Krijesnica wrote:Ego imaju duše preminulih osoba koje su umrle prisilnom ili agresivnom smrću, tipa nesreće. Oni mogu dosta dugo ostati na nivou koji mnogi zovu niži Astral. Ogorčeni su zbog načina na koji su umrli i još uvijek prilično vezani za svoje iskustvo života. Ljuti su jer nisu stigli učiniti ono što su htjeli, pa to pokušavaju tako što ne odlaze na više razine, nego se nastoje što dulje zadržati "ovdje dolje". Odatle dolaze ona "iskustva s duhovima", kad ljudima padaju stvari po kući, voda teče iz slavine sama od sebe, pregaraju im žarulje, čuju neobične zvukove, i slično.
Baj d vej, ja sam razgovarala sa dve osobe uzivo, koje su imale klinicku smrt i neko astralno putovanje svesti. Obe su odmah otisle u svetlost.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Hvala Krijesnice Simbole sam već izguglala i jasno mi je od prilike, ali me zbunjuje taj neki hronološki red kao npr. ako se prvo jedan pojavi pa zatim drugi, to bi trebalo da znači da i sprovedem te poruke u odluke po istom redu prvo jedno pa drugo pošto su u mom slučaju jedan za drugim prikazani...Inače to mi je sve baš neobično iskustvo i prvi put mi se dešava pa sam sva nešto smetena...kao Hmmm šta ovo bi
Hm, probaj tako da usporediš jedan simbol s jednom situacijom, probaš njegovo značenje tu primijeniti...ako ti ne paše, odaberi ovaj drugi. Kronologija je sistematiziranje, tiče se uma, a ovo ćeš lakše odrediti osjećajem i intuicijom.
Meni se to sa simbolima tri puta desilo i baš mi je puno pomoglo. Čak mi je to draže nego riječi, volim slike i vizualizacije
Meni se to sa simbolima tri puta desilo i baš mi je puno pomoglo. Čak mi je to draže nego riječi, volim slike i vizualizacije
Nisam rekla da je sa svim dušama tako. Osim toga, nisam to osobno iskusila, pa ne mogu tvrditi što je točno. Samo govorim da su takve informacije dolazile do mene.Član 257 wrote: Odakle ti ove informacija?
Baj d vej, ja sam razgovarala sa dve osobe uzivo, koje su imale klinicku smrt i neko astralno putovanje svesti. Obe su odmah otisle u svetlost.
Čitala sam mnoge ispovijesti, kao i knjige koje detaljno opisuju Astralnu razinu, a pisali su ih ljudi s velikim iskustvom šuljanja po Astralu. S takvom sam literaturom započela duhovno putovanje. Ponavljam, za svaki slučaj, ne mogu ništa tvrditi, u ovom slučaju sam samo poštar. Ali svima nam je jasno da postoje više i niže vibracije, što su više, tu postoji više pozitivnih emocija, a što su niže, to su emocije negativnije.
Da, zaboravih napomenuti, energetska tijela se sastoje od više razina, ne znam sad kako se sva točno zovu, ali najniže je eterično, odmah nakon njega ide astralno. Iz pročitanog vidim da duša može birati hoće li i koliko dugo nakon smrti ostati u astralnom tijelu. Dok god se nalazi u njemu, nije prosvijetljeno, ima ego i emocije. Inače ne znam kako bi se drugačije objasnile pojave duhova koji napadaju ljude, plaše ih, itd.
Ja bih bila zahvalna kada bi se nasao neko ko bi mi lepo objasnio sta je ili ko je zapravo Abraham?
LIFE IS MUCH LARGER THAN BIRTH AND DEATH, FAILURE AND SUCCESS. YOU ARE THE UNBLEMISHED, PURE, ETERNAL SELF. KNOWING THIS, YOU WILL WALK LIKE A KING!
Evo ovde je Vina lepo objasnila, preporucujem ti da za pocetak procitas ovu temu i da pogledas njene videe vezane za Abrahama
http://forum.ratnicisvetlosti.com/viewt ... p?f=9&t=53
http://forum.ratnicisvetlosti.com/viewt ... p?f=9&t=53
hvala hajzad. procitala sam i mislim da mi je malo jasnije ...uglavnom pokusacu da se jos vise upoznam sa abrahamovim ucenjima, zato sto svi kazu da su im dosta omogla!
LIFE IS MUCH LARGER THAN BIRTH AND DEATH, FAILURE AND SUCCESS. YOU ARE THE UNBLEMISHED, PURE, ETERNAL SELF. KNOWING THIS, YOU WILL WALK LIKE A KING!