Ljubice, nemoj sebi to da radiš. Ja sam apsolutno tog stava da ako mi nešto zaista, zaista ne prija i ne polazi mi za rukom i pored mojih najiskrenijih napora da to sprovedem do kraja, treba to da ostavim. Postoji milion razloga zašto je to tako (možda još nisam spremna za tu tehniku, možda nikad i neću biti...) i sve je to u redu. Naj, naj, najbitnije u svemu tome, u tom radu na sebi, jeste da zavoliš sebe, potpuno i iskreno. Svaka tehnika i učitelj je tu samo sredstvo. Ne odgovara svima i sve.
Majkl tvrdi da sve što nam se dešava tokom Procesa Prisutnosti jeste ono što nam je potrebno da bismo integrisali sve negativne emocionalne otiske, i da je to ono što nam, u tu svrhu, šalje naša Unutrašnja Prisutnost, naša suština, te da će nam ona poslati tih "negativnih" situacija taman onoliko koliko nam je potrebno, ne više od toga, ali ne ni puno manje, jer ona zna šta je ono što nam je potrebno. Zato on preporučuje da sve što nam se dešava tokom Procesa, bezuslovno prihvatimo jer time integrišemo. Takođe, njegova je preporuka da se Proces privede kraju.
Međutim, Ljubice, ako se osećaš loše, ostavi Proces po strani neko vreme, postoji još mnogo odličnih tehnika i neka će ti sigurno "čučnuti"

. Samo voli sebe takvu kakva jesi, sve ostalo će se posložiti onako kako treba, u tvoju najveću korist. Ako tako bude trebalo da se desi, vratićeš se na Proces, ne brini.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla, ako imaš još koju nedoumicu, slobodno pitaj, tu sam, ko inventar