PEAT- Zivorad Slavinski

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Post Reply
tamaris

PEAT- Zivorad Slavinski

Post by tamaris »

Ono prvo sto zelim da naglasim jeste to da nisam pohadjala seminar,a ono sto bih podelila sa vama jeste moje iskustvo i nesto literature koje posedujem, koje objasnjavaju tehnike ovog alata. Inace sam vecititi "neverni Toma" sto se tice novina, narocito na ovu temu, tako da dok se ja licno ne uverim da nesto funkcionise ne moze me niko ubediti :). . U koliko je neko upoznat sa ovom tehnikom, pisite, bilo bi mi drago da cujem jos neka iskustva.

PEAT je skracenica od Primarne Energije - Aktivacija i Transcendencija. Postoje Bazicni i Dubinski PEAT.

"Sok, trauma ili cesta negativna iskustva dovode do preusmerenja energetskog toka u vezi sa odredjenim predmetom, ciljem, oblasti ; odnosno covekova energija biva preusmerena suprotno od cilja koji on zaista zeli.Ovakvo stanje definise se kao Samosabotaza ili Antagonisticka Motivacija.
Za ljude antagonisticki motivisane ili energetski obrnute karakteristicne su sledece situacije koje cete svakako prepoznati kod sebe u nekim oblastima svoga zivota. Vi znate sta je za vas dobro i sta trebate da ucinite, znate i kako to treba da ucinite, ali ste blokirani necim vama nerazumljivim i nedokucivim. Zbog toga ili necete ucinti nista ili cete poceti da cinite ono sto treba, ali necete uspeti da dovedete tu aktivnost do kraja.Takodje je moguce da cete pokusati da uradite sto treba,ali necete uspeti da to uradite na pravi nacin. Sledeca vrlo cesta mogucnost jeste da pokusate ucinite pravu stvar, ali tada postajete uznemireni ili se u vama javlja napetost ili strah, pa odustajete. Ma koliko to izgledalo cudno, ideja, htenje, i naprezanje da prevladate svoj problem ustvari slabi vas energetski sistem.
Do nedavno ovakve situacije bile su nerazumljive i nije se znalo kako da se taj problem resi. Uobicajeno objasnjenje psihologa svodilo se na nedostatak motivacije ile neku vrstu nesvesnog neuroticnog konflikta koji crpe energiju osobi i cini je nesposobnm da se suoci sa problemom, u nekim slucajevima ova objasnjenja su tacna ali u vecini slucajeva uzrok je dublji. On je primarno energetski, pa tek sekundarno psiholoski. Prethodno opisana stanja jesu simptomi specificnog stanja u energ. polju coveka koje se svodi na to da je energija usmerena nasuprot svesnog htenja"
"Univerzalna zivotna energija tece citavim energ. poljem, ali postoje u njemu jace energetske struje koje se u akupunkturi nazivaju meridijanima.U okviru ove tehnike koriste se 3 akupunkturne tacke odnosno 4
1. Ispod obrve , na mestu gde se nos spaja sa obrvnim lukom
2. pored oka
3. ispod oka
Proces se zapocinje dodirivanjem JA tacke koja se nalazi na sredini grudne kosti."

"Uklanjanje samosabotaze
Kaziprst i srednji prst stavite na tacku JA na sredini grudne kosti, uzivite se u osecanje prihvatanja i ljubavi prema sebi ,svom telu, svojoj licnosti i sto je najvaznije , prema problemu koji hocete da uklonite. Tada naglas recite I AKO JA (problem),JA VOLIM I PRIHVATAM SEBE, SVOJE TELO, SVOJU LICNOSTI I (problem)"
problem mogu biti raznorazne fobije, karakteristike,neke konkretne problematicne situacije, bilo sta sto tretirate kao najveci problem u datom momentu.
tamaris

Re: PEAT- Zivorad Slavinski

Post by tamaris »

"BAZICNI PEAT
1.Identifikacija problema
2. Neophodno je da se ne opiremo neprijatnim iskustvima, vec da se prema njima imamo stav prihvatanja, cak sta vise dramatizacije tj da ih svesno i namerno pojacamo. Slede vezbe prihvatanja, a ima ih pet:
* Uocite 5 predmeta u sobi koja vam se dopadaju.
* Primetite 5 predmeta u sobi koje prvo primetite.
* Setite se nekog prijatnog iskustva iz proslosti, osetite taj dogadjaj i prihvatite ga
* Setite se nekog neprijatnog iskustva iz proslosti, osetite taj dogadjaj kao da se sada desava i bez ikakvog otpora ga prihvatite
* Setite se jos jednog neprijatnog iskustva, prihvatite ga u celosti, ali ne odjednom u celosti vec u segmentima : slika iskustva, emocija, telesna sezacija, misao.
3. Ovde cemo takodje koristiti 3 akupunturne tacke koje su ranije bile pominjane.
4. Na skali od 1-10 odredite jacinu vaseg problema.
5. Dva prsta leve ruke (kaziprst i srednji prst) staviti na prvu levu tacku, uzivite se u to svoje neprijatno iskustvo : Vidite ono sto ste u tom trenutku videli! Cujte ono sto ste culi u tom momentu,ako ste nesto culi. Osetite ono sto ste u tom trenutku osetili. Ni sekund pre ni sekun posle, kao da se sada dogadja. Udahnite duboko i izdahnite.
6. Promena ruke isti proces ponoviti i sa desnom rukom.
7. Sada idemo na drugu tacku, levom rukom isti proces ponoviti i desnom.
8. Proces zavrsavamo na trecoj tacki ispod desnog oka. To znaci da smo presli 6 tacaka ukupno. Sada proverite jacinu vaseg problema na skali od 1-10.
9. Ukoliko nije 0 ponavlja se proces jos jednom. Proces se radi sve dok neprijatno iskustvo nije nestalo
10. Ispitati da li postoji neka opozicija ( u smislu sve sto se na bilo koji nacin opire resenju problema, to moze biti neka telesna senzacija ili neka kriticna misao npr "ovo ne moze biti efikasno" ili misao i osecanje da ce se isti problem javiti u buducnosti... Postavite pitanje "Pogledaj u sebe i reci, da li se u tebi nesto protivi da ovaj problem bude resen" Ako se tu pojavljuje odgovor u vidu neke nove opozicije, isti proces celokupnog bazicnog peata ponoviti sa njom.)
11. Stavite buducnost pod kontrolu ( pitanjem " Sta mislis, ili osecas, da li ovaj isti problem moze da ti se javi u buducnosti protiv tvoje volje?" ukoliko je negativan odgovor idemo dalje sa procesom, a u suprotnom slucaju opet radimo bazicni peat " Osetite da vam se taj problem ponovo javlja u buducnosti. Dramatizujte to osecanje, osetite ga sto jace mozes... Stovorite sliku koja pokazuje da se problem vratio i drzite je nepokretnom u vremenu. Stavite prste na levu tacku udah izdah i tako dalje.."
12. U koliko osetite potrebu da nekom oprostite, radimo oprastanje.
Oprastanje se radi, da bismo uklonili emocionalne ostatke negativnog naboja. Stavite dva prsta na tacku JA izgovaramo recenice "Ja oprastam svim bicima koja su doprinela stvaranju ovog problema."
"Ja oprastam samome sebi zato sto sam dozvolio da ovaj problem postoji tako dugo"
tamaris

Post by tamaris »

UNOSENJE SVETLOSTI U NASTALI VAKUUM NAKON ELIMINACIJE PROBLEMA
"Zamislite dvadesetak santimetara iznad svoje glave loptu blistave bele svetnosti. Kada udahnete zamislite da siroka traka te svetlosti ulazi kroz vasu glavu i vrati i ispunjava vas gornji deo tela svetloscu. Kada udahnete drugi put,zamislite da uvlacite jos svetlosti i ispunjavate donji deo tela svetloscu. Zatim, kada udahnete treci put, zamislite da ispunjavate svetlosu ruke i noge. Konacno, uvucite u sebe jos svetlosti i rasirite je u obliku svetlosnsne aure, otprilike pola metra oko svoga tela. Posmatrajte tu svetlosnu auru 10tak sekundi
I na kraju ispunite sebe osecajem zahvalnosti prema Bogu, roditeljima, prijateljima, ili kome vec imate potrebu da se zahvalite :) "
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Hvala ti što si podelila sa nama sve ovo. Ja sam prisustvovao jednom izlaganju PEAT-a, mene lično nije kupio :D Mada vidim da kao tehnika može da funkcioniše za one čijem senzibilitetu odgovara. Još jednom ću ponoviti ono što Vina i ja stalno naglašavamo, ne vezujte se za tuđa mišljenja, isprobajte pa donesite svoju ocenu možda je baš ova tehnika prava za vas :D
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
tamaris

Post by tamaris »

Nema na cemu, upravo iz tog razloga sam okacila i ovu vrstu tehnike, sigurna sam da ce ovaj tekst privuci onog kome je bas to potrebno, sve u skladu sa sopstvenim senzibilitetom, tu se u potpunosti slazem sa vama.

Moje iskustvo je veoma pozitivno, naime, to mi je bio rodjendanski poklon od mame, nisam mogla odbiti i nisam se pokajala. Doslo je bas u momentu kada mi je bilo potrebno ( pred jednu veoma rizicnu situaciju u mom zivotu), naprosto sam sama privukla to, kao i ostale stvari u zivotu. Nakon procesa sam se zaista osecala istinski procisceno od trenutnih problema, strahova, naglasicu da je to bilo pre skoro 3 godine i da se vise od tada nisam susretala sa tim (iako imam celokupnu literaturu) , jednostavno nije zazivelo kod mene kao navika ili ucenje ili samopomoc takoreci. Verujem da nekom moze pomoci kao sto je meni.
Post Reply