KAKO SAM JE PRIVUKAO ILI KO JE KOGA PRIVUKAO?

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D
Zika

Post by Zika »

Ova priča je jedan segment moga života.
Kupili smo našu prvu kuću u Kanadi i deca su se setila obećanja koje smo im dali još u Beogradu da ćemo imati psa kad budemo imali kuću. To nije bio problem jer i sam volim pse a kao dete smo uvek imali psa i rekaosam deci da će se to obećanje i ispuniti. Baš u to vreme me je jedan kolega na poslu pitao dai sam zainteresovan za kučence jer se njegovakučka okucila. Pristao sam i tako je naša porodica dobila još jednog četvoronogog člana. Imala je samo nekoliko nedelja i živela je sa nama 14 godina kada je došlo vreme da ide u ’’pseći raj’’. Postala je deo svih nas i taj gubitak je bio vrlo težak za sve nas. Uzelo je nekoliko meseci da se ponovo normalizujemo. Tada sam rekao da za mene više ne dolazi u obzir novo kuče i žena se složila jer nismo mogli ni da zamislimo da ponovo prolazimo kroz tako nešto.Od tada je prošlo više od 20 godina i ja sam ostao čvrsto na odluci ma da je žena pokušavala nekoliko puta da me ubedi.

Tog leta nam je dosla u desetodnevnu posetu nasa ćerka iz mesta gde na živi. Jednog dana sam video da koja žena i ćerka gledaju novine i da se nešto domunđavaju.Nisam obraćao pažnju jer sam mislio da su videle neku rasprodaju a Baš smo se spremali da idemo u varoš. Onda je ćerka došla sa novinama kod mene i pokazala mi sliku nekog psa, oglas iz ustanove za prihvatanje napuštenih životinja. Rekla mi je da bi želela da vidi tog psa. Na moje pitanje zašto bi joj uopšte trebao još jedan pas rekla je da je uvek želela da ima Labradora. Nisam hteo da se raspravljam, samo sam rekao da možemo da idemo ali ako je to neka mućka a verovao sam da jeste, neće moći.

Stigli smo tamo i videli tog psa i niko nije bio impresioniran sa njim. Njih dve su počele da zaviruju u kaveže i da gledaju ostale pse a ja sam izašao napolje da popušim. Vrlo brzo sam ih video da su izašle u dvorište sa nekim psom. Njih dve su nešto pričale a pas je sedeo pored njih. Ja sam bio destetak metara udaljen i imao sam utisak da me pas gleda pravo u oči. Lepo je izgledao sa lepom kovrdžavom dlakom. Instiktivno sam je pozvao i ona je (bio je to ženski pas) dotrčala pravo ispred men , zaustavila se i gledala me. Rekao sam joj a i rukom pokazao da sedne i ona je sela. Onda sam joj rekao i pokazao da ostane tu a ja sam počeo da se udaljavam. Nije se pomerila dok je nisam ponovo pozvao i tada je nastao niz komandi, da hoda kad ja hodam, da stane kad ja stanem i priznajem da sam bio impresioniran. Žena i ćerka su nas posmatrale i žena me upita dali to znači da imamo psa. Rekao sam da još nisam siguran. Razgovarali smo sa službenicom i dobili razne informacije a jedna mi se nije svidela, naime Muffy (tako joj je bilo ime) je već bila 10 godina stara što znači da joj je ostalo još dve do četiri godine života. Žena je rekla da to ne mari i da kolikogod živi imaće topli dom i da ćemo zajedno biti srećni.

Onda je službenica predložila da izvedemo Muffz napolje na ulicu vidim kao će to biti. To smo i učinili, sve je bilo OK i kada smo se vratili žena je otvorila vrata od auta da nešto uzme a Muffy je uskočila unutra. Ni govora o tome da izađe napolje, ukopala se pa ni makac. U međuvremenu je i službenica izašla napolje, videla situaciju i rekla da ide da spremi papire jer vidi da je Muffy izabrala nas.

Pitam se ko je tu koga privukao i ko je koga izabrao? Izgleda da je bilo uzajamno.
Ni sekunde nisam zažalio što smo je usvojili i verujem da ona nije bila običan pas. Mnogo mi je značila i pomogla kad je moja žena umrla. Živela je još godinu dana i nekoliko meseci posle smrti moje žene i onda me je i ona napustila. Stotinu puta sam rekao da je ona bila neka vrsta Anđela, pojavila se u moj život u određeno vreme, ostala određeno vreme i netala kad se njena uloga završila.

photo (1) copy (29).jpg
photo (1) copy (29).jpg (117.19 KiB) Viewed 3914 times
Ništa se ne dešava slučajno a ja sam joj zahvalan kao i onme ko ju je poslao u moj život.
Last edited by Zika on 24 Mar 2013, 19:23, edited 1 time in total.
Član 257

Re: KAKO SAM JE PRIVUKAO ILI KO JE KOGA PRIVUKAO?

Post by Član 257 »

Ja sam se rasplakala...kmeeeee :cry:
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Zika

Post by Zika »

207E35~12.GIF
207E35~12.GIF (52.28 KiB) Viewed 3999 times
I ja sam se rasplakao.
Zika

Post by Zika »

Ovu malu priču možemo posmatrati i na drugi način i verujem da možemo nešto i naučiti.

Da li i životinje poznaju ZP ne znam, verovatno ne ali verujem da ga primenjuju i znaju kako da ga iskriste do kraja.
ZP je učinio svoje da Muffy i ja dodjemo u kontakt ali je Muffy učinila svoj deo da privuče moju pažnju i očigledno je uspela.
Zatim je pokazala sebe baš onkvu kakva je i to je izazvalo moje interesovanje.
Ne zaboravimo da sam ja bio protiv uzimanja novog psa i ona je uspela da promenim svoje mišljenje.

Da li mi ljudi možemo nešto tu da naučimo?
Ja ću reći DA.
ZP nam daje mogućnost da ostvarimo neku želju a da li ćemo to uspeti do kraja zavisi od nas i mi moramo da učinimo naš deo zadatka.
Tako je za sve u životu, imamo niz mogućnosti a od nas zavisi šta ćemo odabrati. Neko to zove sudbina a ja zovem naš izbor.
DenVik

Post by DenVik »

Hvala sto si ovo podelio sa nama. I mene je pecnulo.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

divna pricica :)

... ali Ziko , meni jos nije jasno zasto ljudi imaju ljubimce ,kada posle toga duuugo (ili zauvek) pate za njima kada "odu u raj za zivotinjice" ? ja nikada nisam imala svog licnog ljubimca bas iz tog razloga :( i danas tesim druge kada zaplacu za svojim ljubimcem pa i mene rasplacu :(
kada bi npr.psi ziveli duze nego ljudi .... bilo bi idealno :) ali nije tako ...
da li bi danas ti kupio psa ?
ili ga vec imas ?
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
jaspis

Post by jaspis »

Hvala Ziko, predivna prica...
odmah sam se sjetila moje Nine, to je moj prvi pas vodic tocnije pesica... bile smo skupa 10 godina, dobila sam ju sa 18... E pa si mislite, prosla je samnom sve, faks tulume prve prave ljubavi suze sve gluposti koje idu uz studentski zivot, prve poslove prva ljetovanja s drustvom... Kako je bila pas vodic isla je svugdje samnom naravno...
Kad joj je doslo vrijeme za penziju nisam ju mogla ostaviti kod sebe jer sam zivjela kod prijateljice koja isto ima psa ona isto ne vidi a trebale smo i ona i ja dobiti nove pse a ovaj njen prvi je ostao kod nje doma, u stanu jos zive njeni roditelji i sestra.. I eto, sa 4 psa u kući od kojih su dvije cure u zrelim godinama bilo bi jako tesko pogotovo zbog setnje i takvih stvari jer sa dva psa bas i ne mogu hodat...
Htjela sam za nju samo najbolje, razmisljala sam da ako se vec moramo rastati neka ode negdje gdje ce joj biti bolje, sto sam trazila to sam i dobila, javila se jedna predivna obitelj koja ju je htjela udomiti, muz i zena i curica, jedno predivno dijete da sam htjela bolje ne znam da li bih mogla naci...
Sad je moja Nina sretna ima veliko dvoriste puno trave i zelenila i uziva u zasluzenoj penziji...
Jedino ja eto nemam snage ootici ju vidjeti, jedva sam se rastala od nje i ne znam kako bih prezivjela novi susret a ne znam niti kako bi to njoj bilo...
Sada imam Foksi koja je predivno bice prepuno ljubavi, uzivam u svakom trenu provedenom s njom iako sam mislila da nakon Nine nema sanse da nekog psa zavolim...
I nocas sam sanjala Ninu i eto sad procitam ovu pricu Zikinu i sjetim je se opet ;) slucajnost ili???
E sad se i meni place...
Ziko uz ovakve poruke prikaci i papirnate maramice da mi zemske imamo kad zatreba
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
sunny day

Post by sunny day »

Moram da kažem Jovani da nema razloga da strahuje i da se zbog svih razloga koje je navela odriče kućnih ljubimaca,jer radost,sreća,ushićenje,ljubav i trenuci koje čovek doživi sa njima su vredni svakog kasnije doživljenog bola zbog njihovog gubitka.Ja sam imala mnogo ljubimaca od detinjstva pa nadalje,kad je došlo njihovo vrem da odu bilo je teško,bilo je suza i tuge ali nikad se ne bi' odrekla tog iskustva radosti i sreće koje sam imala sa njima!A kako da lakše podnesemo njihov odlazak možda najbolje poručuje 12 tačka sa ovog spiska.

Molbe jednog psa:

1. Moj život traje od 10 do 15 godina.Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.
2. Voli me onakvog kakav jesam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost da biram prijatelja i gospodara.
3. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim šta ti želiš.
4. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.
5. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti ipak imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.
6. Pričaj sa mnom. Iako se tebi čini da te ne razumem, ipak znam šta misliš i osećaš.
7. Znaj, ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.
8. Razmisli pre nego što me udariš. Sa lakoćom te mogu ugristi, ali to nikada ne činim.
9. Ne smatraj me igračkom dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna.
10. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim, oslepim, prestanem da se krećem. I o tebi će se neko brinuti-starost je ista za sve.
11. Prati me na mom poslednjem putu. Nemoj nikad reći: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mom odsustvu". Za mene je s tobom sve lakše.
12. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene voleo.
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Hvala ti puno Sunny day :-):-):-)
Sesna sam ja toga da gresim,i da je bolje imati pa izgubiti nego iz straha nikada i nemati:-)
Samo sto volim da kad steknem prijatelje budu mi prijati do kraja zivota,ali upravu si ti da bi me neko zauvek bio prijatelj nije ni vazno da li je fizicki tu i da li je uopste medju zivima
hvala ti na odgovoru :-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
sunny day

Post by sunny day »

Slobodno nabavi ljubimca,psa,mačku... I videćeš koliko obogaćuju život.Imaju posebnu,dobru energiju i nesebično je šire i daju!Oni te vole bez obzira na sve,žele da ti budu prijatelji do kraja života i prihvataju te takvog kakav jesi.Za njih si najdivnije biće na svetu i centar njihovog univerzuma!Uz tebe su i u dobru i u zlu...Nemoj razmišljati o tome šta će biti jednog dana kad odu,jer to je neminovno-već uživaj u danima,godinama koje ćete zajedno deliti.Nećeš zažaliti!A i kad ih ne bude bilo,budi sigurna da su oni zadovoljni što su imali priliku da svoj život prožive baš uz tebe!❤
Post Reply