lancana reakcija :) do beskonacnosti ?

Teme o radu foruma i "čekaonica".

Čekaonica -> Ako ne znate gde biste započeli temu postujte je u ovaj forum pa ću je premestiti.

Kućni red pogledajte ovde.

Najbolji način da započnete novu temu pogledajte ovde
jovanajovana10

Re: lancana reakcija :) do beskonacnosti ?

Post by jovanajovana10 »

samo sam htela da kazem
da sam ja trazila nagradu i poklon od univerzuma za svoj rad i trud :) i nisam precizirala uopste sta hocu
i dobila sam je - dobila sam vise nagrada i vise poklona danas u razlicitim oblicima :))))))))

tako da, ajmo malo prekid ''lancane reakcije'' i svi po svoju nagradu jer ste svi vredni i radite i stalno pisete svasta ovde i pomazete sebi i drugima !!!!
ko ne trazi poklon -nece ga ni dobiti ;)
makar deo pokloncica da se cisto nesto gricne pre ''glavnog jela''

<3 ♥ <3 ♥ <3 ♥ <3 ♥ <3
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Зоран wrote:Ne treba to da isključiš. To je super kada imaš toliko zapažanja. Ali nemoj da ih prosuđuješ. Odalji se od njih i samo ih posmatraj. Nemoj se identifikovati sa njima niti ih ocenjivati. Samo nalepnica "vidim te".... :svekul:
Zorane , super napredujem , ima pomaka :)))))))
i hvala ti na najboljem savetu u pravo vreme jos jednom :drugari:
posmatranje
:)
Stalker

Post by Stalker »

Da bi se bio neutralan mora se biti totalno hladan što neizgleda moguće.
Ja sam bio prinuđen da svakvim ishodima misli da izađem u susret. Koristio sam svašta u vizijama da ih isključim. Takve misli su toliko žive da su zaslepljujuće. Ali ujdno je to nekako zabavno. Jednom su me misli naterale da izađem iz sebe u devet primeraka. Pa se dešavalo da montiram misli, da se pravim kao da ih snimam kamerom. Čak sam i daljinski za TV koristio u tom umu.

Uglavnom je ispadalo da se putem misli obučavam za mogućnosti.
To je uglavnom neobuzdana ludost kao definicija.
Rešenje je u rigoroznom preispitivanju sebe. Šta sam naučio od tih misli? Ništa. I odmah stanu.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Stalker 100% tacno !

ja sam pokusala da dam sebi neko ograniceno vreme ,kad vec nisma mogla da se izborim sa mislima ( ako ne mozes protiv njih pridruzi im se ) tipa pola sata i rekla sebi da cu da razmiljam o svemu na gomili ... nadovezuje se tako jedno na drugo, pocnes jedno zavrsis na 1769-o ... nigde veze. i kada je isteklo to vreme ,zapitala sam se '' i dobro sta sam sada resila ?! jer ima pomaka, necega?! jer se nesto promenilo nakon tog remena razmisljanja?! NE. sve je ostalo isto kad sam otvorila oci. ''
i tako i po vise puta ako treba ,sa SVESNOM namerom da pustim misli i probleme i planove, brige najvise ,da rade sta hoce, jer su to toliko puta trazile .
presipanje iz supljeg u prazno !

hvala ti na ovom intimnom tekstu Stalker!

DODALA BIH :
htela sam jos nesto da dodam , danas sta mi se desilo nakon sto sam procitala Stalkerov post (hvala jos jednom, trebalo mi je ovo danas ) i napisala ovo ,
trebala sam da odem na jedan iskren razgovor sa nekim koga nisam videla dugo. trebalo je tu svasta da se kaze.
ja obicno kada odlazim na takve razgovore vec spremam recenice u glavi koje bih mogla da kazem.
smisljam scenario ... pakujem tako recenice i onda sam spremna za razgovor tek. (nemam pojma mozda mi je to ostalo sa polaganja ispita sa fakulteta :) )
cesto se desavalo da budem i zatecena jer '' govornik nije pripremio tekst'' :D
ja sve to ne radim svesno , ili moda i da , mislim uglavnom da to tako treba i to radim u svakodnevnom zivotu.
to su uglavnom moje misli
ali , posto sam danas trebala da pricam iskreno , odlucila sam se da ne pripremam tekst
jer ako pripremim teks to ce da potice ''iz mozga'' a ne iz srca, iz srca moze da se govori samo bez pripremljenog teksta.
a ja to nisam radila ranije u ovakvim prilikama, ovo mi je bio prvi put da to uradim. :)
celog dana nisam razmisljala o tome uopste ,
pila sam kafu sa vama :D

... sve je tako dobro ispalo da nikada vise necu da se preslisavam u sebi i pakujem recenice
mozada ni kada dodje neki ozbiljniji razgovor , recimo za posao,

uglavnom te i takve misli mi zatrpavaju mozak ''sta bih mogla da kazem njoj/njemu''
''ako ona kaze to ja cu njoj to ! AHA! ma nece ona meni to tako, ja cu da je predohitrim... eheee .. spremna sam ja na tu situaciju ...!'' :D :D :D
bla bla... da! da!
:zdravica:
Stalker

Post by Stalker »

I meni se dešava to pakovanje razgovora. Ustanovio sam da samo o tim pakovanjima nećemo razgovarati. Ta pakovanja nisu u skladu sa osobom, ali sam dužan da ih obavim. Kada bih ta pakovanja nametnuo na javi ta osoba bi morala da se raspadne, pa se zato raspadnu moja pakovanja da bih zadržao ljudski odnos sa tom osobom.

Smatram da su ta pakovanja ono što bih stvarno želeo da pričam sa tom osobom. No ta osoba nije pristupačna za to jer je drugačije usmerena na život.
Ta pakovanja vode u otvaranje sebe i drugog pa zato nisu pristpačna.

Ne izbegavam ta pakovanja jer me mnogo lepo zanesu, tada budan sanjam, vidim dvostruku sliku.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
leci

Post by leci »

Draga Jo, pročitala sam sve šta je napisano o ovoj odličnoj temi i ima puno toga sa čim bi se složila.
Lepo je DenVik rekla rad na sebi traje i naravno ima svoj kraj, barem na ovom nivou kosmičke igre.
Došli smo kao biće duha u ovo telo kao duša i veoma smo se positovetili sa ovim telom i umom, ali to je u redu, jer takva je ovo igra! Kada kažem umom, mislim na misli koje konstantno plove kroz našu svest a emocije su samo reakcija našeg tela na te misli. Mi smo se poistovetili da smo mi ovo telo i ove misli i emocije,a nismo.
Mi smo nešto iza svega toga u nama. Mi smo biće tihi posmatrač svega šta se dešava u nama, mi smo biće duha Duša. Na ovom evoluciskom nivou naše duše mi iz ove poistovećenosti sa telom se našom svešću polako uzdižemo i otkrivamo to biće u sebi.
Dakle ušli smo u telo kao biće duha da bi smo imali iskustva ovoga sveta oblika i iz njega ćemo izaći spoznavanjem i otkrivanjem putem naše svesti.
Kažu mnogi prosvetljeni ljudi da je ovo najveći pomak svesti koje duša čini, ali nije ništa nesavladivo jer nam je dato sve što nam je potrebno za to.
Na ovom nivou rad na sebi traje dok ne spoznamo ko smo zaista, dok se ne odvojimo od poistovećenja sa telom i umom.
Po meni najvažnije je uvek prihvatiti sve kako jeste, jer tek tada možemo postati pokretači novih sagledavanja i promena. Pitanja tipa, zašto meni i zašto baš ja to je samo igra uma sa našom poistovećenosti.
Kad je najteže reći sebi da prihvatam kako jeste jer postoji razlog zašto mi je ovo došlo u iskustvo. nema čuđenja, ljutnje i besa, jer to je za decu, a ako hoćemo učiniti sve da budemo srećni ispunjeni i u miru moramo bit odrasli.
Druga stvar misao nema snagu manifestacije ako nema emociju u njoj, ona je tada kao prah ništa. Da bi smo razoružali svaku misao dovoljno je da je posmatramo, jer samo posmatranje je moć svesti da je rastvori. Samo posmatranje je proces promene. Prvo što ćemo osetiti je da se misao topi i nestaje. Posmatranje bez ikakvog učešća je snaga promene. Divno je zoran rekao o posmatranju!
Kako pobediti misao koja mi je u glavi, pa budi je samo svestan, jer to je posmatranje. Kada posmatramo šta je u nama, mi smo tada u sadašnjosti a samo tada može da se stvara budućnost.
Pozdrav svim sagovornicima, super ste!
Image
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

leci, <3 devojcice sa kikicama :),
meni je zoran tu recenicu rekao u pravom trenutku (on se uvek pojavi povremeno i da mi jednu bas takvu recenicu upravo kada treba , ne znam kako mu to uspeva. :) hvala Zorane jos jednom veliko hvala). leci, bezbroj puta sam cula rec ''posmatranje'' od tebe. ja rec posmatranje poistovecujem sa tobom :) tako mi je ostalo urezano u mislima.

sigurna sam da znas da mi je neko svakoga dana rekao '' samo posmatraj Jo'' , nebih cula to garantujm.
tako je bilo za 10 stvari , uzaluda , dok to meni ne stigne do mozga 101 dan i kazem ''aaaaaaahaaa, da bre posmatranje! pa o tom posmatranju mora da sam cula negde ... ''

sve ima svoje vreme. temu sam postavila pre mesec ipo dana (cini mi se kao da je bilo pre 2 godine :) ) , vezbam sada da primetim pogotovo u kojim trenucima trebam da primenim posmatranje i da se izkontrolisem i kazes sebi ''posmatraj''.
negde ide lako - kada su emocije tipa razocarenja ili svadja u pitanju - tu ide odlicno
ali kada je u pitanju bes i sumlje da neko moze da me na bilo koji nacin ugrozi to ide malo teze (kao moja tema od tada ''mito i korupcij'' npr)

tako da... vezbamo :)
imam gomilu stvari koje nosim godinama sa sobom a da ih jos nisam stvarno videla i ne dozvoljavam sebi da ih posmatram.
Nekada mi je trebalo mesec dana da kazem sebi ''pogledaj bolje'' ... sada mi je ponekad potrebno nedelju dana, nekada mi je potrebno pola sata , nekada par minuta- svakako to je napredak i ja mu se radujem :)

samo nesto , nebih se slozila da je potrebno puuuno vremenja za psihicko i duhovno napredovanje , razuverilo me je to sto sam upoznala ovde jako puno mladih i pametnih, psihicki jakih i produhovljenih ljudi za svoje godine. ovo je vreme brzih promene. ja sam se puno promenila za godinu dana (kada sam dosla ovde , rusio mi je ceo svet, bila sam egzistencijalno ugrozena ili sam se samo tako osecala :) ). neko je napiso na fb-u da zeli sam da se bavi sobom i da mu drustvo nije potrebno, ok sako ima svoje, ali dolaskom ovde se hiperextra brzo napreduje i u to sam sigurna. mozes ici sam sporo kao puz ili u drustvu na ovom divnom mestu brze i sa veceom lakocom i sigurnije.
mislim da cu da otvorim temu pohvale za promene clanovima foruma nakon samo godinu dana druzenja :)
hvala dragom Bogu , internet postoji. jos bih bila zarobljena na drugoj stavci svog posta koji sam napisala kao pocetnog u ovoj temi .

hvala ti leci , za svaku rec, za svako iskustvo za sve sto si podelila sa nama sada a i inace.
znam da pises ditrektno na forum iz srca (ne koristis ono ''pakovanje recenica'' koje sam gorepomenula nikada) , to se vidi jer sve tvoje reci primamo srcem i to je predobra stvar koju sam primetila i u tvojim najboljim videima.
ja osecan da je tajna tvog mira i useha i sirokog osmeha sasvim dobro uvezbano posmatranje izmedju ostalog ali to ponajvise. pa ... mogu da vezbam svakog dana , u razlicitim situacijama , zivot u svakom minutu doneses nesto novo i drugacije <3 <3 <3
javocu , sta sam to lepo primetila. :D
Post Reply