Moracu ovu tvoju tehniku sa mobilnim da isprobam.
Pozdrav

Afirmacije za određene osobne potrebe je najbolje da sam/a napišeš, bez korištenja negacija (tipa "ja ne odlažem, ja ne odustajem"), zapravo je najbolje da ove riječi uopće ne koristiš. Pokušaj složiti nešto u smislu:Stars wrote:Moze li neko da mi predlozi afirmacije protiv odlaganja, odugovlacenja, odustajanja??? Bas ne znam da se izborim sa tim
Nema potrebe da afirmacije učiš napamet. Ako ti se koja ureže u sjećanje, super, ali nemoj to forsirati. S vremenom bi to mogla postati automatska radnja pa uopće nećeš obraćati pozornost na to što govoriš. Bolje je čitati.Aurora3 wrote:Ponekad, kad imam previse izbora, ja prosto ne znam sta da izaberem. Narocito kad imam toliko dobrog izbora. Iscitala sam cijelu temu, i nasla mnostvo afirmacija. E sad, ne mogu da odlucim koje da koristim, i da li moram da ponavljam iste svakodnevno?! I da li mogu da koristim afirmacije tako sto cu ih zapisati, a onda icitavati i osjecati. Bez ucenja svih napamet odjednom odmah, to ce valjda doci vremenom. Ako moze tako, zamolila bih vas da mi to potvrdite, jer me malo opterecuje ova konfuzija u glavi, i dovodi me do odlaganja...
E, da, posto treba da mijenjam mnogo aspekata svog zivota, a da bih kad to zapocnem bila istrajna, smatram da ce mi pomoci afirmacije, pa da li je moguce, da u danu ujutro, ili vec kad odredim, afirmisem neke opste afirmacije, a onda kada obavljam neku aktivnost opet afirmisem konkretno za to (npr. za ucenje)???
Hvalaa.![]()