Nika wrote:Veliki je izazov ne baviti se onim "što je moglo da bude a nije", "što je bilo", "što želimo da bude i mislimo da će da bude".... A misli će uvek tražiti lakši put ili nas uvući pak u kolo u kom nema kraja. Meni je izazov jer sam uvek razmišljala o prošlosti i čekala na nešto što će doći odnosno živela u vremenu.
Da li svima vama i koliko uspeva da se tokom dana zaustavite kada misli krenu da češljaju po vremenu?
Suri jvala na rečima ohrabrenja! Ja sam i do sada bila sigurna da možemo sve ako na tome radimo

We can do this!
Reći ću ti nešto Nika, ja sam uvek bila preveliki analitičar, mozgala do besvesti, filozofirala, i prošlo mi je 28 godina života, koliko sada imam, od toga barem 15 sam se vrtela u tom začaranom krugu, možda tu negde do 10-e god. sam bila stvarno prisutna, posle sam se kompletno promenila, a od 15-e sam, gledajući iz ove perspektive postala sama sebi najveći neprijatelj, totalno to više nisam bila ja. I evo posle toliko god. strašno sam osećala da nešto nije kako treba, da se ne osećam dobro šta god da se desi, uvek krivim druge, uvek tražim razloge, sve mi smeta, nikad nisam zadovoljna, previše sam idealizovala stvari, život, ljude, nisam bila realna, prizemna, i to je mene upropastilo više nego bilo koga drugoga. Imala sam šanse za sjajan život i intelektualne i mentalne mogućnosti, duh, energiju, sve, i ja sam sve to potisnula negde daleko u ranim godinama, i otišla nekim neizvornim, pogrešnim putem. Od tada nikada nisam bila smirena ni sretna. I sada, hvala Bogu, naišla sasvim slučajno, izučavajući zakone privlačenja, afirmacije i ostalo, što mi je donekle pomoglo, ali osećala sam da moram prvo da se očistim nekako da bi mogla skroz da to istinski primenjujem, i onda je naišao ovaj Proces, koji mi je iz prve bio čudan, a sada sam nekako skroz u njemu. Kada se sve završi, ja nikada neću biti više ista osoba. Veruj mi da je meni i sada još teško, još nisam postigla to što želim, ali imam volju, želju, ne dam se, idem napred samo i sigrna sam da će na kraju sve biti baš onako kako i treba da bude u životu. Piši mi tvoja iskustva, kad god te nešto muči, zbunjuje, ja ću te ovde posavetovati, pružiti podršku, kao što su i meni ovde puno pomogli kada mi je bilo najteže u Procesu.