Upravo zadnjih nedelja sam (opet) u promisljanjima kako,zasto se to desava,zasto cesto ne prepoznamo u pocetku veze,odnosa,prijateljstva kako stvari stoje vec kasnije i to cesto na bolan nacin
Mislim da je problem sto se vodimo emocijama i kada nekoga upoznamo skloni smo da ga idealizujemo i vidimo tu osobu onakvu kako bismo mi zeleli da bude.Sa druge strane ima i onih namrstenih ljudi koji odmah sve saseku u korenu i imaju najgore misljenje o nekom cak ako ga ni ne poznaju,tu je opet mehanizam odbrane,neka losa prosla iskustva automatski povezuje sa procenom buducih.Tesko je ostaviti emocije po strani i razmisljati hladne glave.Ako to uspes onda si moglo bi se reci "prosvetljen"
Biblija je tesko izmanipulisana i prekrojena kako kome odgovara.Naravno u cilju stvaranja straha,pokornosti i osecaja krivice.Mislim sve najbolje o Bibliji ali naravno kada bismo je imali u izvornom obliku.Nazalost nema vise starih dragocenih znanja u netaknutom obliku a ako negde i postoje dobro su skrivena.
Imala bih da dodam nesto vrlo bitno i po mom i misljenju i sa-znanju tacno (zasto dobrim ljudima ide lose a zlima cvjetaju ruze ali bi se moj comment obrisao by admin jer ne bi bio sagledan kao pozitivan te o tome se ne mogu izjasniti).
Mislim da sam skontao o cemu pricas
A skolovanje katastrofa,model stvaranja robota a ne svesnih ljudskih bica! Samo ti nabijaju tudje ideje,stavove,naredjenja u glavu.Kada sam isao na fakultet imao sam prvo opstu psihologiju,veoma lagan ispit uglavnom neke osnove,tipovi licnosti i tako to.Znao sam vec dosta o tome pa sam bas lako spremio i dobio deset.Onda smo dobili ako se dobro secam razvojnu psihologiju,e tu je profesorka bukvalno (ajde bicu fin da se ne izrazavam ruzno) na Frojda,samo o njemu pricala i hvalila ga na sva zvona,njega i njegove teorije i tako smo svako predavanje samo o njemu slusali.Nesto sam kuci malo gledao van knjige,po netu o Frojdu i naravno (ne bih bio ja

) nasao neke psihologe koji su ga veoma osporavali.Bio sam dosta nemiran na predavanjima al me je profesorka bas volela jer sam dobio desetku i nije me terala sa predavanja nego me opomene da ne pricam pa onda sa njom kazem koju rec o gradivu pa bude srecna i ponosna.Sledeci put kad me je prozvala ja kazem da mozda frojd i nije bas takvo cudo i mozda je i on kao svaki drugi covek od krvi i mesa napravio neke greske u svom radu posto sam nasao dosta psihologa koji ga osporavaju.Zena je u tom trenutku prokuvala pocela je da prica 200 na sat ubedjujuci me kako je frojd alfa i omega bog otac psihologije,pocela da otvara knjigu da crta neke primere,prelistava strane,vadi neke njene "tajne dokaze"

iz torbe,znaci strasno.Ono svi se gledaju zacudjeni,smese se,zena potpuno prolupala u nameri da nam docara njenog ljubimca.Ja razmisljam u sebi pa nisi me ni pitala odakle mi to? Zasto ja to mislim? Imam li neki dokaz? Da cujemo te druge teorije? Malo da popricamo o tome? E u tom trenutku sam se bas razocarao uopste u sistem skolovanja.