Prediktivni snovi

Šta se odvija u pozadini, šta nam poručuju snovi, naša veza sa nesvesnim, univezalnom inteligencijom i kolektivnim nesvesnim i kolektivnom inteligencijom, intuicija, šesto čulo
Igor90

Re: Prediktivni snovi

Post by Igor90 »

Kyra lepo velis.
Sad bi ja tu jos svasta dodao al iskocicu iz teme :)

Sada kada vec spominjes zakon privlacnosti kao jedan od zakona koji vladaju univerzumom.Pre par godina sam negde citao da se na fizickoj ravni privlace suprotnosti(potpuno normalno,svako ko je imao fiziku u skoli zna ovo :) ) pa se tako neretko desava da se privlace partneri skroz suprotnih osobina ili cesto vidjamo kako dobrim ljudima ne ide nista od ruke i desavaju im se mnoge lose stvari a onim manje dobrim cvetaju ruze i sto su sebicniji i pohlepniji sve im vise "sudbina ugadja".Pa me zanima neko tvoje misljenje na ovo.
ekatarine

Post by ekatarine »

Moram da se ubacim :)
Fizika koju u školicama učimo ima svoje zakone među kojima je i zakon po kom se privlače suprotnosti, ali kvantna fizika je nešto totalno drugo, tu više ne važe standardni zakoni i baš zato je izdvojena i većinom neobjašnjiva. A opet je eksperimentalno dokazano da važe ti zakoni. I šta ćemo sad? :)
Uzmi primer zakona akcije i reakcije. Stavi olovku na sto i ona neće izvršiti samoubistvo bacivši se sa stola, već ćeš je ti baciti. Uzmi sad primer elektrona u atomskom jezgru, oni prelaze sa jednog nivoa na drugi, ali na nama totalno neobjašnjiv način, ne prošetaju do drugog nivoa već u jednoj tački nestanu a u drugoj se stvore. Objašnjivo školskim znanjem fizike? Ne, ali opet dokazano tačno :)
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Imala sam ta iskustva o kojima govoris,i sa partnerima a i sa prijateljima,da u zivot udju potpuno razliciti duhovi nego sto je moj,i bilo je jako teskih perioda zbog toga,zbog veze sa partnerom ili sa prijateljicom sa kojom nemam nista zajednicko a pokaze se tokom vemena sve jasnije kakav je duh te osobe a i,da se ne lazemo htjeli nehtjeli cesto nas takve osobe odvuku na krace ili na duze od naseg puta.Upravo zadnjih nedelja sam (opet) u promisljanjima kako,zasto se to desava,zasto cesto ne prepoznamo u pocetku veze,odnosa,prijateljstva kako stvari stoje vec kasnije i to cesto na bolan nacin.Velika je to tajna i velika tema koju si naceo i nema instant odgovora a ja nisam sklona citiranju gotovih,ready-made odgovora,koje sam negdje procitala prosto jer ne pokrivaju to pitanje na dublji nacin.Velika je to tajna i veeeeliko pitanje.Evo nedavno sam naisla sasvim slucajno na objasnjenje rijeci "kazna" koja se na puno mjesta pominje u Bibliji i u cemu je stvar?Ta rijec koja je skoro uvijek i u svim verzijam Biblije prevedena kao "kazna" osim na jednom mjestu u tzv Bibliji Kralja Dzejmsa,ne znaci to vec POSJETA,BOZJA POSJETA.Sto bi,kako sam ja shvatila znacilo da nas Bog posjecuje zeleci da se umno i duhovno probudimo,usavrsimo,to znaci da nije odustao od nas vec nas posjecuje da bi nas priveo ili odrzao na pravom putu.Znamo valjda kako je covjek cesto samozadovoljan pa kad dodje do nekog nivoa misli "Ok,to je to,hajde malo opustanja" ali opustanja ne moze biti jer entropija ne spava nikada pa ne smijemo ni mi.Ovo bi mozda mogao biti dio objasnjenja.A za lose ljude kojima sve ide dobro?Uh,isto veliko pitanje.Mozda je stvar u tome sto stvari ne vidimo kakva jesu vec kakvim nam se predstavljaju,to je ono APPEARANCE VS REALITY.Znaci da nam duhovni vid jos nije otvoren.Tako jezik ljubavi razumijemo kao kaznu kao sto jezik zakona koji je dat kao zakon ljubavi vidimo kao kaznu,zabranu,ogranicenje i povodimo se za masovnim umom ili za ucenjima koja nam podilaze ,podilaze nasem egu.Imala bih da dodam nesto vrlo bitno i po mom i misljenju i sa-znanju tacno (zasto dobrim ljudima ide lose a zlima cvjetaju ruze ali bi se moj comment obrisao by admin jer ne bi bio sagledan kao pozitivan te o tome se ne mogu izjasniti).
Sto se tice znanja koja dobijamo u skoli to je zalosna istina da nam se kao i svim generacijam neke nepotvrdjene teorije,poluznanja,zakrpljene rupe predstavljaju kao istina,i u istoriji,i u biologiji,i u geografiji(npr ne zna se sta je uzrok Zemljinog magnetizma ali se tvdi da je uzrok tome jezgro zemlje odnosno istopljenog gvozdja i njegovog strujanja u jezgru,mada se ne zna odakle dolazi namagnetisanost jezgra i kako se "stvorila" ta namagnetisanost,sta ga u sustini indukuje jer znamo da zeljezo samo po sebi nije namagnetisano,itd,Darvina i njegovu TEORIJU da ni ne spominjem).Kvantna fizika se u potpunosti suprotstavlje Ajzaku Njutnu i mnogim drugim velikim postulatima klasicne fizike,a jedna Ajnstajnova teorija bi ponistila njegovu drugu teoriju ( Opsta vs Posebna teorija)...Pitanja,pitanja,sta je tacno?Hajde da razgovaramo,brainstormujemo!
NOETIC SPARkLE
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Imam prediktivne snove (ne jako često, ali na neki način ih uspijem razlikovati od "običnih" snova). U početku mi je bilo zanimljivo, dok nisam shvatila da sam dvaput predvidjela smrt, onda mi je počelo bit malo manje zanimljivo.

Mislim da naši snovi, odnosno podsvijest, nadilazi vrijeme i prostor, pa stoga nije ni čudno što toliko ljudi predviđa događaje kroz snove. Neki put pomislim da bi to moglo objasniti "deja-vu" (koji mi se također često dešava). Možda osjećaj "već viđenog" govori da smo doista tu situaciju već negdje, na neki način proživjeli.
Igor90

Post by Igor90 »

Upravo zadnjih nedelja sam (opet) u promisljanjima kako,zasto se to desava,zasto cesto ne prepoznamo u pocetku veze,odnosa,prijateljstva kako stvari stoje vec kasnije i to cesto na bolan nacin
Mislim da je problem sto se vodimo emocijama i kada nekoga upoznamo skloni smo da ga idealizujemo i vidimo tu osobu onakvu kako bismo mi zeleli da bude.Sa druge strane ima i onih namrstenih ljudi koji odmah sve saseku u korenu i imaju najgore misljenje o nekom cak ako ga ni ne poznaju,tu je opet mehanizam odbrane,neka losa prosla iskustva automatski povezuje sa procenom buducih.Tesko je ostaviti emocije po strani i razmisljati hladne glave.Ako to uspes onda si moglo bi se reci "prosvetljen"

Biblija je tesko izmanipulisana i prekrojena kako kome odgovara.Naravno u cilju stvaranja straha,pokornosti i osecaja krivice.Mislim sve najbolje o Bibliji ali naravno kada bismo je imali u izvornom obliku.Nazalost nema vise starih dragocenih znanja u netaknutom obliku a ako negde i postoje dobro su skrivena.
Imala bih da dodam nesto vrlo bitno i po mom i misljenju i sa-znanju tacno (zasto dobrim ljudima ide lose a zlima cvjetaju ruze ali bi se moj comment obrisao by admin jer ne bi bio sagledan kao pozitivan te o tome se ne mogu izjasniti).
Mislim da sam skontao o cemu pricas :)

A skolovanje katastrofa,model stvaranja robota a ne svesnih ljudskih bica! Samo ti nabijaju tudje ideje,stavove,naredjenja u glavu.Kada sam isao na fakultet imao sam prvo opstu psihologiju,veoma lagan ispit uglavnom neke osnove,tipovi licnosti i tako to.Znao sam vec dosta o tome pa sam bas lako spremio i dobio deset.Onda smo dobili ako se dobro secam razvojnu psihologiju,e tu je profesorka bukvalno (ajde bicu fin da se ne izrazavam ruzno) na Frojda,samo o njemu pricala i hvalila ga na sva zvona,njega i njegove teorije i tako smo svako predavanje samo o njemu slusali.Nesto sam kuci malo gledao van knjige,po netu o Frojdu i naravno (ne bih bio ja :) ) nasao neke psihologe koji su ga veoma osporavali.Bio sam dosta nemiran na predavanjima al me je profesorka bas volela jer sam dobio desetku i nije me terala sa predavanja nego me opomene da ne pricam pa onda sa njom kazem koju rec o gradivu pa bude srecna i ponosna.Sledeci put kad me je prozvala ja kazem da mozda frojd i nije bas takvo cudo i mozda je i on kao svaki drugi covek od krvi i mesa napravio neke greske u svom radu posto sam nasao dosta psihologa koji ga osporavaju.Zena je u tom trenutku prokuvala pocela je da prica 200 na sat ubedjujuci me kako je frojd alfa i omega bog otac psihologije,pocela da otvara knjigu da crta neke primere,prelistava strane,vadi neke njene "tajne dokaze" :D iz torbe,znaci strasno.Ono svi se gledaju zacudjeni,smese se,zena potpuno prolupala u nameri da nam docara njenog ljubimca.Ja razmisljam u sebi pa nisi me ni pitala odakle mi to? Zasto ja to mislim? Imam li neki dokaz? Da cujemo te druge teorije? Malo da popricamo o tome? E u tom trenutku sam se bas razocarao uopste u sistem skolovanja.
Igor90

Post by Igor90 »

Krijesnica wrote:Imam prediktivne snove (ne jako često, ali na neki način ih uspijem razlikovati od "običnih" snova). U početku mi je bilo zanimljivo, dok nisam shvatila da sam dvaput predvidjela smrt, onda mi je počelo bit malo manje zanimljivo.

Mislim da naši snovi, odnosno podsvijest, nadilazi vrijeme i prostor, pa stoga nije ni čudno što toliko ljudi predviđa događaje kroz snove. Neki put pomislim da bi to moglo objasniti "deja-vu" (koji mi se također često dešava). Možda osjećaj "već viđenog" govori da smo doista tu situaciju već negdje, na neki način proživjeli.
Ovako ja to vidim ;)
Mislim da se tu radi o tome da tokom sna nasa svest napusti fizicko telo i boravi na astralnom planu,u tom svetu ne postoji vreme kako ga mi shvatamo,odnosno ono nije linearno.Tako mozemo da se krecemo u pravcu proslost-buducnost (po nasem shvatanju vremena).Na taj nacin nam se desi da se ostvare stvari koje smo sanjali,ustvari vec smo bili u toj prostorno-vremenskoj tacki.
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Ima te idealizacije svakako a posebno u ljubavnim odnosima tako da to moze biti i jeste svakako dio odgovora.A sto se Biblije tice i ja sam dugo bila u "tripu" da je u pitanju manipulacija,svjesna ili nesvjesna.Medjutim sada znam da je drugacije.Prvo prevodjenje je i danas sa jednog na drugi moderni jezik izuzetan posao,cak neki shvataju prevodilastvo kao jedan oblik (ponovnog) pisanja djela sto u neku ruku i jeste i nije lako ne samo bukvalno prevesti sa jednog na drugi jezik vec je jos teze prevesti duh teksta.A ljudi koji su prevodili Bibliju ili je prepisivali su-samo ljudi.Prevodili su kako su najbolje znali i umjeli,potkradale su se greske kako u prevodjenju tako i u prepisivanju,pogresna tumacenja i/ili interpretacije izvjesnih pojmova,pasusa.Osim toga imajmo na umu da o mnogo blizim dogadjajima cesto imamo stura,nepotpuna i protuvurjecna saznanja a kamoli o tako davnim vremenima.Zamisli kako je bilo tim ljudima sto su prepisivali & prevodilii Bibliju?To su sati i sati i sati i sati prevodjenja i pisanja,rukom,bez pomoci recnika,a isto tako vodimo racuna da se prevodili sa aramejskog,staro hebejskog...A covjek se umori,popusti mu koncentracija ili pomisli"Cekaj ovo nije dobro prevedeno,ja znam bolje".
Sto se Frojda tice potpuno se slazem sa tobom,vjerovatno u to nisam strucno upucena kao ti ali zdravo razmisljanje,posmatranje i neka zrelost govore da je covjek nanio stete isto onoliko koliko i Darvin a jos vise mozda oni koji su tada a i danas gurali i guraju njihove teorije,da kazem otvoreno-bulaznjenja ,kao istinite i neprikosnovene i to je negdje utrlo put eksploziji perverzija i izopacenosti u 20.vijeku-incesta,homoseksualizma,pedofilije.Jer se u tim teorijama sve to sto je izopaceno moze podvesti pod"normalno" i/ili "psiholoski razumljivo" (tzv.Edipov i Elektra kompleks,samo i jedino seksualno tumancenje snova i simbola u njima,posmatranje svakog covjeka ne kao jedinstvenog i neponovljivog vec kao uniformnog stada npr-ako jedan sanja kljucaonicu to je i kod ostalih a i kod tog sanjaca simbol zenskog polnog organa :roll: ,itd).Mada ni Skiner npr nije "spasen".Sve su to na neki nacin prepreke koje bice koje se budi i zudi za Istinom mora preci,pa makar po cijenu da izgleda "cudno" osobama iz svoje okoline.Jer ima istine u onome da je put pravednika i onih koji traze istinu samotan.
NOETIC SPARkLE
tomislav325

Post by tomislav325 »

Što se tiče astralne projekcije ja sam je doživio i mogu vam reć da je to nešto najstrašnije šta mi se desilo u životu.3 mjeseca svaku večer prije spavanja pokušavo sam ap i nisam nikako uspio.Nakon toga nisu prošla ni 2 tjedna.Bila je večer i dokasno sam bio na internetu,tako da sam se osječo ko vampir, i prije spavanja uvijek meditiram,pa sam i sad,uglavnom um mi je bio toliko umoran da sam odma pao u trans i meditacija je trajala nekih sat vremena,nakon toga sam popio uobičajeni čaj,legao u svoju pozu prekrižio ruke i počeo vizualizirat svoje želje i ciljeve(tijelo je cijelo vrijeme u istom položaju i ne miće se) u jednom trenutku tijelo mi se samo od sebe počelo uzdizat,ali najviše me je uhvatila panika zbog toga što je sve mračno i taj osječaj da ne osjčam noge i ruke,osječaj da sam lagan kao pero bio je šokantan,i par sekundi sam lebdio u zraku ali od straha i šoka sam se automatski vratio u tijelo,osječaj je bio koda me netko povuko nazad,srce mi je udaralo ko nikad u životu,ma prestrašan osječaj.Uglavno sad sam se oporavio od toga i ponovo pokušavam,pričo sam sa par ljudi i svi kažu da je prestrašan izlaz iz tjela,uglavnom i da tamo postoje druga bića,uvjek će te doćekat netko i biti ti vodić tako da nema razloga za brigu...Uglavnom ako netko želi pokušat ap najbolji način je radit nešto u čemu če se totalno isključit i tako dok ne umori svoj um,nakon toga samo mirno leć i opustit se i kod disanja malo više razvuć izdah(nije nužno) garantiram da će ap uspjet.Nemojte se bojat,nemožete si naškodit,možete samo nove osječaje koji su meni peeeedobri :)
Čak sam i proučavo to sa znanstvene strane,znači kod normalnog stanja svijesti i razmišljanja mozak proizvodi alfa i beta valove,znači kad mi moramo stvoriti theta valove i to je proces kad umaramo mozak(isključujemo se)to možemo i mantranjem ili ponavljanjem afirmacija,ali jako dugo bi to morali radit,ugl kad uđemo u theta stanje još samo treba smirit tijelo,leći u ugodnu pozu opustiti se i ne micat se.
http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2004/perovic/theta.htm
Tu možete pročitita definicije o moždanim valovima...
sarah

Post by sarah »

Jedan mudar čovek je rekao Snove ne treba uzimati Niti odbacivati, mislim da je istina uvek negde između dve krajnosti kojima smo mi jako skloni da ih prihvatamo kao odgovore na naša pitanja i traganja...Kao profesoki razvojne psihologije Frojd i niko drugi, kao akademski establišment Darvin je upravu i u školama se uči nešto što se Već uveliko demantuje itd...
Kvantna fizika pretpostavlja da ustvari živimo u više dimenzija, univerzuma, u isto vreme, u tom slučaju ako su snovi nesvesni deo nas onda bi se oni mogli mešati i odnositi i na dr dimenzije...Astralna putovanja jesu moguća ali zašto bi ako nismo prihvatili i shvatili stvarnost pokušavali iz nje da izađemo kad nas to kako tako čeka po nestanku materijalnog tela...Ovde smo da učimo da otkrivamo tj opipavamo stvarnost našim fizičkim telom i da stvaramo nefizičkim telom :)
Snove ne treba Uzimati niti Odbacivati, odnosno ako mi osećamo svoje unutrašnje telo onda ćemo i osetiti da li nam san nešto poručuje ili je u pitanju samo reciklaža nesvesnog, najmudrije je loše snove otpustiti kao strahove EgoUma jer mi dok spavamo neprijatelj našeg duhovnog razvoja EgoUm ne spava on neprestano radi na sopstvenom preživljavanju, što Više se na javi duhovno budimo to više se snovi uzburkavaju jer se naš Um nalazi u stanju pripravnosti...
Poenta bi bila da kao većina Vas ovde sistemska učenja i shavtimo tako kao sistemska, da ne dozvolimo da bilo koja tehnika ili učenje uzmu nas, Već da mi od svega ponuđenog uzmemo onaj deo koji se slaže sa našom ličnom Istinom, Eklektički pristup je po meni rešenje za učenje u Ovoj dzungli krajnosti i isključivosti :)
sarah

Post by sarah »

I Da Ako smo se oslobodili od ropstva Vremenu i Ako živimo u sadašnjem trenutku, ako smo Prisutni i svesni činjenice da prošlost i budućnost ne postoje da su oni vremenska iluzija našega Uma...Onda šta mislite da li su snovi u kojima se pojavlju uglavnom prošli ili budući događaji logična posledica svakodnebnog razmišljana o tome šta je bilo i šta će biti...
Da li snovi mogu da nas zbune, da nas dodatno podstrehuju da mislimo o prošlosti i budućnosti da istupimo iz sadašnjeg trenutka,i da umesto da budemo prisutni u stvarnosti budemo na nekom drugom mestu u našem umu pitajući se šta će biti ili kako je bilo...

Kakvi bi Nam snovi bili da smo prepušteni životnom toku i stalno prisutni, i da ne razmišljamo uopšte o prošlosti i budućnosti ??
Post Reply