Evo u čemu je razlika između tog prvog izdanja knjige, koji ima na netu, i drugog izdanja, koji na netu ima samo na engleskom, a ja sam kupila knjigu, izdavač je Čarobna knjiga. Ono što znam iz teksta koji sam prevodila
OVDE i ono što sam čitala do sada (ja sutra ulazim u petu vežbu i stvarno nisam čitala unapred ništa, eto, odmah ti odgovaram i na drugo pitanje

, mada ne vidim ništa pogrešno u tome što si ti čitao unapred, jer Proces Prisutnosti nije nešto što se radi samo jednom, pa nikad više. Majkl preporučuje tri prolaska kroz njega, najmanje, što, naravno, znači, da sve i da nisi čitao unapred pri prvom prolasku, kad drugi put prolaziš Proces, znaš šta ide sledeće, ali svejedno, radiš samo ono što konkretno od tebe traži vežba koju trenutno radiš. Opet sam odužila

) ...
Enivej, da se vratim na razlike. Moja rečenica za prvu nedelju isto glasi, vrlo slično glase i ostale rečenice - radi se samo o nijansama između srpskog jezika i hrvatskog - znači zanemarljivo. Ono što se kod mene razlikuje je to što tu rečenicu: "Odlučujem iskusiti ovaj trenutak" ne ponavljam za vreme disanja (mada sam i ja započela Proces po tom prvom izdanju, pa sam prvu vežbu i radila po toj knjizi, ali sam ja tu rečenicu onda i izgovarala dok dišem. Na primer ovako: Odlučujem (Udah) da iskusim (izdah) ovaj (Udah) trenutak (izdah)) To se na neki način možda i pokazalo kao ispravno jer u drugom izdanju, tu rečenicu ponavljaš kad god se setiš i kad ti um nije zaokupljen nekim mentalnim aktivnostima, a tokom vežbi disanja postoji rečenica koju ponavljaš i za svaku vežbu ona je ista i ide ovako:
Ja (udah) sam (izdah) u (udah) ovome (izdah) ovde (udah) i sada (izdah).
A što se tiče tvog pitanja da li treba da veruješ u to što govoriš i da li treba da osetiš ovo ili ono, nemoj se time smarati - to tvoj um pokušava da se igra sa tobom i da te navuče na tanak led

. Sve što treba da osetiš kroz Proces, ti ćeš i osetiti i to će biti baš ono što ti treba i koliko ti treba, i koliko možeš podneti, ne više od toga, ali ne ni puno manje

. Takođe, svako od nas to drugačije doživljava jer svako od nas ima drugačija iskustva i drugačije emocionalne naboje koje mora da integriše. Zato je Majkl kroz protiv učitelja i trenera Procesa Prisutnosti - jer je to usamljeničko putovanje
Mada, kao što vidiš, ne utiče na smanjenje brbljivosti