Da vas sve ohrabrim i pohvalim, samo napred.
Ja upravo prelazim drugi ciklus, naravno, nameravam i treći put.
Deluje.
Proces prisutnosti
Re: Proces prisutnosti
Hvala Sibb
Svaka čast za drugi prolazak. Meni je isto ovo skroz dobra stvar.
Drago mi je da si i ti tu, i mada je ovo usamljenička tehnika, lepo je znati da ima tu još nekog
Svaka čast za drugi prolazak. Meni je isto ovo skroz dobra stvar.
Drago mi je da si i ti tu, i mada je ovo usamljenička tehnika, lepo je znati da ima tu još nekog
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
Moja drugarica je počela, tek je na prvoj sedmici, drugi dan i već oseća promene.
Naime, kad god radi disanje, njoj se toliko usne stisnu, da joj posle treba po 20 min. da se vrate u normalu.
Kaže ne oseća ništa posebno, kod nje je to više na fizičkoj razini. Oseća žmarce po licu, i povlačenje usana ka unutra.
Svakako da znam da je individualno, i kako kaže Majk, sve što se desi i treba da se desi, ali eto, čisto mi zanimljivo, da nema neko sličnih iskustava?
Naime, kad god radi disanje, njoj se toliko usne stisnu, da joj posle treba po 20 min. da se vrate u normalu.
Kaže ne oseća ništa posebno, kod nje je to više na fizičkoj razini. Oseća žmarce po licu, i povlačenje usana ka unutra.
Svakako da znam da je individualno, i kako kaže Majk, sve što se desi i treba da se desi, ali eto, čisto mi zanimljivo, da nema neko sličnih iskustava?
Ja sam isto imala takva, al baš ista takva iskustva
Jesi li, u svom slučaju, mogla da to povežeš sa nečim? Je li trajalo do kraja procesa?
Prošlo me je negde oko četvrte vežbe. I ne, nisam mogla da povežem ni sa čim svesno, pa sam se rukovodila Majklovim uputstvom da to sve tako treba i da sve prihvatamo kao potrebno za nas. Ja sam to povezala sa nečim nesvesnim u meni što treba da se otpusti. Nisam sigurna da sam potpuno integrisala šta god to bilo. Desi mi se opet, s vremena na vreme, da postanem svesna stezanja vilice i usana, pa kontam da ima još ponešto nerešeno
Veruj, to je bilo tako smešno, jer je ona spavala kod mene, i onda je to radila ujutru, kad je izašla iz sobe, ja joj kažem ''Šta ti je sa usnama?'', ono vidi se baš da je nešto drugačije
Ja sam do sad nekako uspevala da me ukućani ne vide , ujutro kad meditiram, oni još spavaju, a uveče sačekam da im okice klonu
Uzgred, divan ti je sajt.
Misliš da ako snimam sebi u mp3 formatu tekst, dovoljno je da ga slušam bez čitanja?
Oboje ne bih baš mogla da stignem...
Misliš da ako snimam sebi u mp3 formatu tekst, dovoljno je da ga slušam bez čitanja?
Oboje ne bih baš mogla da stignem...
Pa, nisam sigurna u odgovor, ali neko moje mišljenje je da je važno da postigneš cilj vežbe. A evo zašto to mislim: u prvom izdanju knjige, trebalo je svaki tekst vežbe čitati ceo ujutro i uveče i, mada brzo čitam, trebalo mi je po sat ipo ujutro i satipo uveče sve sa disanjem, a još kad su došle vodene vežbe, to je bilo još minimum 20 minuta dnevno ležanja u kadi. Stvarno mi je bilo teško odvojiti toliko vremena pored svog posla, troje dece i ostalih kućnih poslova. U drugom izdanju knjige, po kojem i prolazim kroz proces, sve je dosta liberalnije, tekst je kraći, i to dosta kraći, i još Majkl kaže da se tekst može podeliti na tih sedam dana - dakle, ne moraš dvaput dnevno čitati gomilu teksta, takođe, ležanje u kadi je samo na otvaranju vežbe obavezno, ostalo po volji . Dakle, drugo izdanje je "lakše", mada moram priznati, prilično neshvatljivo, u smislu zadataka, metoda i ciljeva . Zato ja kombinujem oba.
Tako mislim da ni mp3 ne bi bilo loše, na primer, slušaš ga dok se šetaš, ideš na posao, u prevozu..., a i posle disanja, ako ti se više sluša, ne vidim šta bi bilo loše da slušaš ono što si snimila, a ne da čitaš...
Baš sam odužila, ali nadam se da nisam bila jako konfuzna
Tako mislim da ni mp3 ne bi bilo loše, na primer, slušaš ga dok se šetaš, ideš na posao, u prevozu..., a i posle disanja, ako ti se više sluša, ne vidim šta bi bilo loše da slušaš ono što si snimila, a ne da čitaš...
Baš sam odužila, ali nadam se da nisam bila jako konfuzna