Jedna osoba mi je rekla kako su njoj crni kristali općenito odbojni, ali da je odlučila dati priliku opsidijanu..i nije joj se svidjelo jer ju je jako uzemljio, svu energiju je spičio u zemlju i njoj je počelo biti slabo, kao kad ti padne šećer...ali to je samo jedno iskustvo, ljudi su različiti, njihove energije su različite. Žena koja mi je to pričala je po prirodi dosta neuzemljena, hoda glavom kroz oblake, ona voli plave, ljubičaste i zelene kristale, vjerojatno zato je opsidijan tako utjecao na nju. Moj prijedlog je da mu pružiš priliku, i kombiniraš ga s nekim kristalom koji će mu dati ravnotežu, na primjer ametist, gorski kristal, fluorit, ili bilo što što po boji odgovara gornjim čakrama... I naravno, da za početak ne pretjeruješ, možete se družiti svaki drugi dan po par minuta dok vam se vibracije ne usklade.
Uvijek je stvar u doziranju...recimo ja sam zaljubljena u ametist, to je bio prvi kristal koji sam nabavila, ali smo se posvađali hahaha, jer sam ga jednostavno previše koristila, a nisam ga pokušavala uravnotežit s nekim drugim kristalom. Ako te intuicija vodi za opsidijanom, onda znaš da on ima nešto što tebi treba, i nemoj se uopće obazirati na ono što ti drugi govore...ono što je jednoj osobi otrov, drugoj je lijek