Pozdrav Joanna
Nasmijalo me tvoje pitanje, ovo mora da je slučajnost (ah, moš si mislit!) jer sam upravo danas razmišljala o ovakvim stvarima, i vodila razgovor s jednom osobom...
Kada meditiramo i opuštamo se, nerijetko upadnemo u stanje koje je na samoj granici jave i sna. U tom stanju dolazimo u dodir s podsvijesti. Podsvijest je poput stare kartonske kutije prepune kojekakvih slikovnih, emocionalnih i zvučnih uspomena. Ona je kao spremnik u koji pohranjujemo sve one stvari s kojima nam se nije dalo svjesno pozabaviti kako bismo ih riješili. Taj spremnik stoji u mračnom ćošku prostorije, a ta je prostorija naše Biće. Iako taj spremnik većinom ne vidimo, ne čujemo, on je uvijek tu i utječe na funkcioniranje samoga Bića. Mi toga svakodnevno nismo svjesni, zato na spremniku piše Podsvijest. U meditaciji, kada ulazimo u prostoriju Bića, i dopuštamo očima da se naviknu na mrak, počinjemo vidjeti obrise predmeta koji se tu nalaze. Tada uočavamo podsvijest. Spremnik se otvara i svakakve gluposti počinju ispadati van. Kažem "gluposti", jer neke od njih to doista i jesu - čudo jedno što mi ljudi sve pamtimo, i dopuštamo da to utječe na naš svakodnevni život. To otvaranje spremnika se također događa tik prije nego što utonemo u san. Prestane naše kontrolirano razmišljanje, i počnu iskakati svakakve slike, osobe, događaji, razgovori... Dakle, u pravu si, to nisu tvoje misli, nego tvoja sjećanja koja su potisnuta duboko u tvome Biću. U razgovoru koji sam vodila danas, osoba mi je rekla da se te uspomene vjerojatno javljaju onda kada si spremna da ih osvijestiš i integriraš. Neke od njih mogu biti uzrok tvojim negativnim emocijama, kao i negativnim životnim iskustvima. Da bi se očistila od njih, samo ih trebaš osvijestiti.
Zamisli da je Svijest smještena u nultoj točki. Na -1 se nalazi Podsvijest. Na +1 se nalazi Nadsvijest. Kada postaviš pitanje, odgovor koji dobiješ stiže iz Nadsvijesti.
Podsvijest je ograničena na tvoja sjećanja, sve ono što si vidjela, čula, doživjela, osjetila tokom svog života. Za razliku od podsvijesti koja je ograničena, Nadsvijest je neograničena.
U nadsvijesti vrijeme ne postoji, tu je pohranjeno univerzalno znanje. Tu su zapisane sve mogućnosti vezane za tvoj život u iluziji prošlosti i budućnosti, ovisno o tome kakve odluke bi donijela, ili ćeš donijeti. Sve što bi ti se ikad moglo dogoditi, i ono što će ti se dogoditi ako nastaviš ići ovim smjerom kojim ideš, stoji zapisano u nadsvijesti, i odatle ispadaju odgovori na tvoja pitanja. Dakako da i ti odgovori mogu doći u obliku slika, mogu doći u bilo kojem obliku koji je tebi prihvatljiv i koji ćeš najlakše shvatiti. Kad bi tražila odgovor iz podsvijesti, dobila bi samo neka nasumična brbljanja, i ostala bi zbunjena, vrlo vjerojatno i uplašena. Nadsvijest je nježna, javlja se s pozitivnim vibracijama, jer ti govori što je najbolje za tebe.
Super je to što pratiš te slike koje vidiš, nastavi to raditi i samo ostani svjesna, diši

<3